XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
fenix777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fenix777 »

Ja osobiście korzystam z XTB konta dema.
Czy wie ktoś może czy na koncie REAL jest jakaś różnica?
Jak wyglądają wpłaty/wypłaty itp.
ps. Proszę o kilka słów użytkowników XTB real na rynku forex.
Zwłaszcza testuje/szlifuje strategię E/U, G/U, U/J, E/J. USD/CHF. :?:

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Ja mam real na XTB i nie narzekam,wpłaty i wypłaty są realizowane szybko,jedna wada że przy pobieraniu z rachunku kwoty poniżej pięciu stów zabierają nam 50zł i to jest do dupy.,ale ogólnie są OK. :D Pomiedzy demem a realem nie ma większej róznicy w realizacji zleceń,ale w inwestowaniu oczywiście dochodzi czynnik psychologiczny i emocje. :)Spread na wszystkich wymieninych przez ciebie parach jest do zniesienia 3-5pipsów,ale np już na GBP/JPY jest to 12 i troche szkoda tej kasy,ale za to ta para ma wielkie wachania dzienne i 12pipsów to prawie nic. :)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Dokladnie Kuguar, przy dziennej sredniej ruchow na poziomie 300 pipsow to 12 jest maluczkie, ale zawsze jest to duzo przy otwieraniu transakcji.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
fenix777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fenix777 »

Dziękuje za odpowiedź. Wiem o spread na tej platformie.
Dlatego właśnie gram tylko na wyżej wymienionych walutach :wink:

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

W związku z faktem występowania w ostatnim okresie znacznej rozbieżności między wyceną indeksu WIG20 przez rynek kasowy i terminowy, oraz znaczną i częstą zmienność kontraktów na WIG20, XTB od 2 października br. do wyceny instrumentu PLNCASH używał będzie w większym stopniu niż dotychczas wyceny kontraktów terminowych, przy czym ich wpływ na wycenę instrumentu PLNCASH w zależności od warunków rynkowych wynosić może od 0 do 60%. Zmiana ma na celu doprowadzenie do sytuacji w której ins[r]tument PLNCASH będzie w większym stopniu odzwierciedleniem realnej wartości spółek wchodzą[cy]ch w skład indeksu WIG20.
To to jest w końcu CFD na indeks czy kontrakt Futures? Bo zaczyna mnie to denerwować :)

[* - dop. Nievinny] - nawet literówki robią w oficjalnym oświadczeniu dla klientów :)

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Wszyscy jada na to XTB a nie jest ono wcale takie złe,mam reala i nie narzekam w przyrodzie nie ma rzeczy idealnych.l :D
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Wszyscy jada na to XTB a nie jest ono wcale takie złe,mam reala i nie narzekam w przyrodzie nie ma rzeczy idealnych.l
Dla daytraderow i skalperow nie jest to dobra platforma, a moze i tragiczna jak to niektorzy opisuja.... Dla srednio i dlugoterminowcow 'taka-sobie' (malo korzystne swapy), tragedii jednak ne ma. Ot co... :P

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Zgodze sie z tym że dla skalperów to nie jest dobra platforma,dużym plusem są szybkie przelewy.:)

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Zgodze sie z tym że dla skalperów to nie jest dobra platforma,dużym plusem są szybkie przelewy.
ale kosztowne - 50 pln :lol:
Oczywiscie powyzej 500pln free...

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Po co pobierać mniej niż 5stów jak brać to konkretnie. :D

ODPOWIEDZ