Broker do carry trade

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak, to w jakiś sposób zminimalizuje ryzyko jednak żeby odczuwać zarobek na swapach trzeba dość mocno wykorzystywać dźwignię.
jacubo pisze:ad1. mysle o nieco innej strategii. nie chce walczyc z trendem, ale mam zamiar szukac go w strone waluty ktora daje wyzsze oprocentowanie. jesli taki trend uda sie trafic zarabia sie zarowno na trendzie jak i na oprocentowaniu.
Tak byłoby najlepiej ale czy w tych czasach są takie wyraźne i stabilne trendy?
Poza tym trend nie ma za wiele do rzeczy, bo swapy zmieniają się niezależnie od nich...
Niby ma to być łatwy sposób do zarabiania ale jak zaczyna się wgłębiać w szczegóły to widzisz, że jednak tak kolorowo nie jest.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jacubo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacubo »

raposo pisze: Tak byłoby najlepiej ale czy w tych czasach są takie wyraźne i stabilne trendy?
Poza tym trend nie ma za wiele do rzeczy, bo swapy zmieniają się niezależnie od nich...
Niby ma to być łatwy sposób do zarabiania ale jak zaczyna się wgłębiać w szczegóły to widzisz, że jednak tak kolorowo nie jest.
Nie chodzi o to, zeby bylo latwo ale by zmaksymalizowac szanse zarobku. Jesli mam zamiar trzymac pozycje X godzin albo dni, wowczas korzystne jest nie musiec doplacac do niej z powodu ujemnych odsetek. Dlatego zastanawiam sie którego brokera wziac zeby to on placil mi rozsadne odsetki. ;)

Odsetki nie musza byc glownym zrodlem zarobku, jednak wole to ja je dostawac, niz zeby broker je dostawal ode mnie.

Co do trendu - coz jesli trendu nie ma, albo jest w przeciwna strone zawsze mozna poczekac. Kto powiedzial ze trzeba byc na rynku caly czas?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, więc już rozumiem co chcesz osiągnąć :). Dodatkowy, optymalny zysk w postaci swapów przy grze zgodnej z trendem na parze, gdzie stawki te są korzystne. Jednak na początku napisałeś, że "drugie konto bez swapu", co było dość mylące...
W takim razie - lista brokerów, którzy są wg Ciebie godni zaufania, a następnie spisywanie punktów swapowych i na koniec porównanie - żmudna i nudna robota ale sama się nie zrobi... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jacubo
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Ok, więc już rozumiem co chcesz osiągnąć :). Dodatkowy, optymalny zysk w postaci swapów przy grze zgodnej z trendem na parze, gdzie stawki te są korzystne. Jednak na początku napisałeś, że "drugie konto bez swapu", co było dość mylące...
W takim razie - lista brokerów, którzy są wg Ciebie godni zaufania, a następnie spisywanie punktów swapowych i na koniec porównanie - żmudna i nudna robota ale sama się nie zrobi... :)
;)

To jest moja idea. To co opisane w ostatnim poscie.

Natomiast druga idea to to co wyczytalem od innych - posiadanie dwoch kont z ktorych jedno jest swapowe, a drugie nie. Otwarcie przeciwnych pozycji na nich i i proba zarabiania wylacznie na odsetkach. Czy to drugie jest Twoim zdaniem wykonalne? Posty ktore czytalem na ten temat licza juz sobie kilka lat.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

jacubo pisze:Czy to drugie jest Twoim zdaniem wykonalne? Posty ktore czytalem na ten temat licza juz sobie kilka lat.
Wykonalne jest ale trudne (by było opłacalne). Dlatego pierwsza idea bardziej mi się podoba. Łatwiej przewidzieć trend na rynku niż trend w zmianie swapów u danego brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

jacubo
Bywalec
Bywalec

raposo pisze: Wykonalne jest ale trudne (by było opłacalne). Dlatego pierwsza idea bardziej mi się podoba. Łatwiej przewidzieć trend na rynku niż trend w zmianie swapów u danego brokera.
OK. Teraz ja Ciebie zrozumialem.

ODPOWIEDZ