Od średnich do PA

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

sell setup

Nieprzeczytany post autor: waldi122 »

Przykład obrazujący sell setup.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kati5620
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kati5620 »

Czy dobrze zrozumiałem otwierane pozycji rozpoczynasz tylko rano przed otworzeniem się Londynu czyli od 7-9 rano ?
"Make the same type of trades over and over again"

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

kati5620 pisze:Czy dobrze zrozumiałem otwierane pozycji rozpoczynasz tylko rano przed otworzeniem się Londynu czyli od 7-9 rano ?
Nie.
Pisałem o tym wcześniej, w moim drugim poście.

Wszystkie te warunki są ważne tylko wtedy gdy wejście następuje na początku sesji, najczęściej europejskiej, rzadziej amerykańskiej ze względu na częste publikacje ważnych danych przed nią, które to potrafią mocno wpłynąć na zachowanie ceny, dla nocnych marków i tych ,którzy nie mogą spać zostaje jeszcze początek Azji. [/list]

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

Wejście

Wejście w pierwszy sygnał spełniający warunki strategii po rozpoczęciu sesji europejskiej.
Wejście nastąpiło po odbiciu się ceny od zielonej strefy utworzonej ze średnich i przebiciu poprzedniego szczytu.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

Witam. Obserwuje od dłuższego czasu system którym grasz. Zassałem go i wrzuciłem do MT4 i mam całkiem inne okno niż ty pokazujesz w screnie?!? Mógłbyś wystawić szablon który używasz???
Pozdrawiam i gratuluje wyników :clap:
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

ferdekfx6600 pisze: Witam. Obserwuje od dłuższego czasu system którym grasz. Zassałem go i wrzuciłem do MT4 i mam całkiem inne okno niż ty pokazujesz w screnie?!? Mógłbyś wystawić szablon który używasz???
Obecnie gram mając na wykresie tylko świeczki, linie trendu oraz prostokąty określające konsolidacje. Oczywiście mam też pogląd na inne TF i tam używam kilku wskaźników automatyzujących nanoszenie bieżących kanałów i S/R.

Jeśli chodzi o szablon z mojego ostatniego postu jest on po prostu okrojony o kilka wskaźników.
Decyzje o tym wejściu dokonywałem bez używania wskaźników co pokazane jest w moim dzienniku, a że zbiegło się to z sygnałem z powyżej opisywanego systemu postanowiłem to tutaj pokazać.

Jest to też dobry przykład, że można grać bez wskaźników równie efektywnie.

Z pozdrowieniami.

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

Przynęta

Przedstawiam ciekawe spojrzenie autora strategii na to jak on widzi rynek w okresie otwarcia nowej sesji.

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traper123 »

Jones, jak to robisz ze masz tak gładką rosnącą krzywą kapitału ? z tego co patrze to chyba jakiś rodzaj skalpingu ?

Awatar użytkownika
matyys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: matyys »

Siema,
dzięki za opisanie systemu, zajmowałem się już od jakiegoś czasu PA, ale potestuje ta strategie chetnie. Tylko wrzuciłem do MT4 ten szablon, który wstawiłeś, ale nie koloruje mi się obszar między szybkimi średnimi. Może mi ktoś powiedzieć jak to naprawić? Bo wykres staje sie dzieki temu czytelniejszy dla mnie.

edit.
Ten "Coral" też mi się nie odpala na wykresie...

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam ! :)

Awatar użytkownika
waldi122
Gaduła
Gaduła

Wejście

matyys pisze:Siema,
dzięki za opisanie systemu, zajmowałem się już od jakiegoś czasu PA, ale potestuje ta strategie chetnie. Tylko wrzuciłem do MT4 ten szablon, który wstawiłeś, ale nie koloruje mi się obszar między szybkimi średnimi. Może mi ktoś powiedzieć jak to naprawić? Bo wykres staje sie dzieki temu czytelniejszy dla mnie.

edit.
Ten "Coral" też mi się nie odpala na wykresie...

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam ! :)
Z Coralem były czasem problemy w zależności od zainstalowanego Windowsa. Podaję inną jego wersje, która może będzie rozwiązywała ten kłopot. Jeśli chodzi o DveMashki nie potrafię nic doradzić.

Pozdrawiam

Dodano po 3 godzinach 22 minutach:

Wejście po wybiciu z konsolidacji i korekcie, potwierdzone przez powrót ceny do średnich gdzie cena na chwilę się tam zatrzymała, po czym została odrzucona tworząc świece wzrostową wychodzącą powyżej zielonego zakresu.

W takim przypadku gdy ma to miejsce na otwarciu sesji europejskiej nie czekamy na zmianę koloru corala tylko wchodzimy zaraz po pokonaniu ostatniego szczytu.

Jest to mój ulubiony setup, który dość często występuje na otwarciu sesji europejskiej.

ODPOWIEDZ