XTB
Dla mnie ujemne punkty swapowe bez względu na kierunek pozycji np usd/pln, eur/pln, gbp/usd i wiele innych par http://www.xtb.pl/strona.php?p=314&mm=204 to jawne złodziejstwo !! Nie wiem w ogóle czy to nie powinno byś ścigane. Dla mnie to ewenement i szczyt bezczelnosci. Też ewenementem jest WIELKA tajemnica o żródle kwotowań, hehe. Ciekawe czy są jacyś frajerzy z wiekszymi rachunkami u nich.
o co tutaj chodzi? co komu przeszkadza, że 1 osoba daje sygnały lub zarządza kontami? albo 10 osób kupuje te same sygnały lub używa tego samego eksperta?Tymek pisze:http://www.xtb.pl/strona.php?p=156&ExitEditMode=1Ci też ciągną aferę z powiązaniami.7. W przypadku rachunków, co do których istnieje uzasadnione podejrzenie, że są zarządzane przez jedną osobę lub grupę powiązanych ze sobą osób salda takich rachunków są sumowane i Zabezpieczenie Rozliczeniowe dla wszystkich takich rachunków jest ustalane w jednakowej wysokości zgodnie z powyższą tabelą.
jaki jest sens w takich restrykcjach?
czy aby nie chodzi o to, żeby broń Boże trader nie powiekszył konta?
jak widać liczą się tylko zagraniczni brokerzy.
a przyznam, że chciałem tam założyć konto bo mają dużo instrumentów (interesują mnie surowce) i pograć sobie po polsku. szkoda, że jednak nie.
ktos w Polsce ma jeszcze surowce?
to są ukryte, dodatkowe koszty tradingu - więcej pieniędzy w kieszeni brokera, az tak kiepsko z kasą?weronika pisze:Dla mnie ujemne punkty swapowe bez względu na kierunek pozycji np usd/pln, eur/pln, gbp/usd i wiele innych par http://www.xtb.pl/strona.php?p=314&mm=204 to jawne złodziejstwo !! Nie wiem w ogóle czy to nie powinno byś ścigane. Dla mnie to ewenement i szczyt bezczelnosci. Też ewenementem jest WIELKA tajemnica o żródle kwotowań, hehe. Ciekawe czy są jacyś frajerzy z wiekszymi rachunkami u nich.
swapy ujemne w obie strony na parach złotówkowych

może tak nie jest ale niestety tak to wygląda, nic do nich nie mam, rozumiem co znaczy utrzymac firme i ludzi i co to jest odpowiedzialność, ale... za rogiem jest 100 innych brokerów, tańszychTymek pisze:eMisiek @ bo szukają jak opierdolić klientów na łyso
Czyli jak mówiłem jak nas wszystkich z forum powiążą to mamy
40% zabezpieczenie orederów
no i nie z ręcznym potwierdzeniem 1 czy 2 lotów, rozumiem 30-40 ale 2 czy 5 czy 10???
Przymierzam się do otworzenia rachunku real, dlatego bardzo proszę aby pozostali starzy wyjadacze forum opisali swoje doświadczenia z XTB.
Przeglądając ten wątek ogólnie rzucają mi się w oczy negatywne oceny Tymka.
Nie śmiem twierdzić że Tymek prowadzi swego rodzaju krucjatę przeciwko XTB, ponieważ brak mi jest doświadczenia.
Aktualnie zastanawiam się nad otworzeniem rachunku w Interbank FX, NorthFinance oraz XTB. Szukam stabilnej platformy z MetaTreaderem i z w miarę dobrymi wartościami spread. Może są inne godne polecenia?
I z tego powodu bardzo proszę pozostałych "starych" użytkowników o wypowiedź.
Przeglądając ten wątek ogólnie rzucają mi się w oczy negatywne oceny Tymka.
Nie śmiem twierdzić że Tymek prowadzi swego rodzaju krucjatę przeciwko XTB, ponieważ brak mi jest doświadczenia.
Aktualnie zastanawiam się nad otworzeniem rachunku w Interbank FX, NorthFinance oraz XTB. Szukam stabilnej platformy z MetaTreaderem i z w miarę dobrymi wartościami spread. Może są inne godne polecenia?
I z tego powodu bardzo proszę pozostałych "starych" użytkowników o wypowiedź.
Na poczatek może być i "Syrenka", co za różnica gdzie się wtopi pierwsze demo... a jeśli weźmie się wszystkie uwagi jw. to nic co ludzkie nie będzie obce nawet i w Mercedesie... w przyszłości. Moim zdaniem im więcej negatywnych sytuacji na początku tym lepiej. Wiecie co wadzi złej baletnicy? A no nawet i rąbek u spódnicy i platforma i spready i dane i pozycja nie w tę stronę...
Trzymam konto w XTB z kilku względów co wcale nie znaczy, że mam przeciwne zdanie niż Tymek. XTB ma kilka minusów, które odczułem na własnej skórze i nerwach, ale z tym można żyć. Jest to dodatkowy punkt który należy brać pod uwagę i już. Działa strategia, a nie broker. Faktem jednak jest, że gdybym miał używać naprawdę dużych środków to co najmniej miał bym wątpliwości czy akurat u nich... Do pierwszego progu zabezpieczenia może być.
Ktoś tu i tak napisał, że każdy broker z MT4 to syf więc co za różnica... może być i syrenka... albo i trabant... (tych ostatnich na Węgrzech jeszcze calkiem sporo jeździ...).
Trzymam konto w XTB z kilku względów co wcale nie znaczy, że mam przeciwne zdanie niż Tymek. XTB ma kilka minusów, które odczułem na własnej skórze i nerwach, ale z tym można żyć. Jest to dodatkowy punkt który należy brać pod uwagę i już. Działa strategia, a nie broker. Faktem jednak jest, że gdybym miał używać naprawdę dużych środków to co najmniej miał bym wątpliwości czy akurat u nich... Do pierwszego progu zabezpieczenia może być.
Ktoś tu i tak napisał, że każdy broker z MT4 to syf więc co za różnica... może być i syrenka... albo i trabant... (tych ostatnich na Węgrzech jeszcze calkiem sporo jeździ...).
mam reala w XTB od kilku miesięcy. Może mam małe wymagania, ale jakoś nie narzekam. Poza ty, z racji obowiązków służbowo-domowych
nie bardzo mam czas na skalpowanie, a manualne zdolności mogę ćwiczyć na konsoli 
Stąd też ostatnio interesują mnie opcje i tu takiego pośpiechu nie ma, a konto mam w kraju bez przewalutowania, nie mam czasu ślęczeć nad kolejnym PIT`em więc mi XTB pasi

Stąd też ostatnio interesują mnie opcje i tu takiego pośpiechu nie ma, a konto mam w kraju bez przewalutowania, nie mam czasu ślęczeć nad kolejnym PIT`em więc mi XTB pasi
Henry, to jest Twój punkt widzenia.henry pisze:Na poczatek może być i "Syrenka", co za różnica gdzie się wtopi pierwsze demo... a jeśli weźmie się wszystkie uwagi jw. to nic co ludzkie nie będzie obce nawet i w Mercedesie... w przyszłości. Moim zdaniem im więcej negatywnych sytuacji na początku tym lepiej. Wiecie co wadzi złej baletnicy? A no nawet i rąbek u spódnicy i platforma i spready i dane i pozycja nie w tę stronę...
Moje postrzeganie sprawy wygląda raczej trochę inaczej:
Dobra baletnica powinna zatańczyć na odpowiednim poziomie i na parkiecie z dziurami, lecz po co ma się męczyć jeśli może wybrać salę z równym parkietem?
Jeśli ktoś daje mi możliwość abym w pracy korzystał z dobrego pojazdu, może to być Mercedes czy inna jakaś zacna marka, a ktoś inny oferuje mi na tych samych warunkach lub nawet gorszych Syrenę, to jak myślisz którą propozycję wybiorę?
No i chyba nie doczytałeś, że poszukuję brokera dla konta real.
Oczywiście, że wyraziłem mój punkt widzenia. Wcale Cię nie namawiam do XTB. Wybór należy do Ciebie oczywiście i to będzie napewno ten jedyny słuszny kierunek. A co do baletnicy to każda kiedyś zaczynała i pomimo, że jej ostatecznie świetnie szło na próbach to nieraz się wyłożyła na scenie, ale ciągle się dźwigała... tu też jest podobnie. I to też moje prywatne zdanie.Henry, to jest Twój punkt widzenia.
Moje postrzeganie sprawy wygląda raczej trochę inaczej:
Ciekawe w której firmie zaproponują Ci zacną markę na początek, a jak już to mocno wytłuczone auto przez poprzednika, ale z czasem jest to możliwe (pomijam stanowisko Presesa). Powodzenia!!