Broker głównie pod DAX.
Broker głównie pod DAX.
Witam ,poszukuję dobrego brokera ,najlepiej STP (ewentualnie MM ) ,z lewarem 1:500 oraz ograniczeniem lotów maksymalnie do 20 . Dobrze by było mieć też dobry spread. Pozdrawiam
Hmm... A po co Ci ograniczenie lotów? STP z własnej idei bycia STP nie powinni tego ograniczać. Natomiast jeśli MM to ogranicza to przeważnie w taki sposób, że powyżej jakiegoś wolumenu transakcje idą bezwzględnie przez DD (zapytanie o cenę).
"dobry spread" też nic nie precyzuje. Ile ma wynosić, na jakim instrumencie...
"dobry spread" też nic nie precyzuje. Ile ma wynosić, na jakim instrumencie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Obecnie mam konto u jednego brokera STP i on ma limit lotów ustawiony na 20 . Oczywiście ,że nie chce tego ograniczenia ,źle się wcześniej wyraziłem
Nie wiem jaki jest średni spread na DAX30 ,ale z tego co widzę na AM to 1 . Może właśnie AM będzie dobrą opcją? Jedynie co mnie nurtuje to to ,że przy dźwigni 1:500 ,mogę maksymalnie inwestować 2000 euro ,czy to trochę nie za mało?
Swoją drogą Dukascopy lub FxPro mają w ofercie DAX30?

Swoją drogą Dukascopy lub FxPro mają w ofercie DAX30?
Aaa... nazwa tematu mi umknęła... DAX.
Ok, czyli nie ma być ograniczenia - to już ma sens
. To że broker jest STP czy MM nic w tym temacie nie zmienia, bo jeśli chodzi o CFD to nadal będą to CFD, które de facto trafiają do MM, który organizuje handel więc lepiej od razu poszukać dobrego MM, który ma ten instrument. Upewnij się czy na CFD obowiązuje ta sama dźwignia co na walutach.
FxPro ma ten instrument - oznaczenie aktualnego kontraktu to #FDXZ1, spread rynkowy, w tej chwili 1.0 pips.
Ok, czyli nie ma być ograniczenia - to już ma sens

FxPro ma ten instrument - oznaczenie aktualnego kontraktu to #FDXZ1, spread rynkowy, w tej chwili 1.0 pips.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Odezwij się do mnie jutro na GG lup Skype to wszystko wytłumaczę - tak chyba będzie łatwiej i szybciej rozwieję Twoje wszelkie wątpliwości... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie rozumiem Twoich przeliczeńLittle Scalper pisze:jak 1 pips? wynosi 10-15 pkt podczas dnia, z czego 1 tick to 5 pkt czyli jeśli już przeliczać to 2-3 pipsy ?

Zwieszenia w FxPro są o tyle denerwujące, że nie dotyczą wszystkich. Awaria jest gdzieś "po drodze" do nas, czyli gdybyśmy mieszkali np. na Cyprze lub gdzieś dalej w kierunku miejsca awarii ale przed nią to wszystko by działało. Dlatego broker ma ograniczony wpływ na to co się dzieje. Mam nadzieję, że w tym tygodniu już wszystko będzie OK.
Dukascopy oferuje (na razie) tylko pary walutowe i metale (złoto, srebro). Oferta będzie poszerzana stopniowo.Little Scalper pisze:czy na ducasie można grać na daxie jeśli tak to jaki tam jest spread ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ale wytłumacz mi na jakie pipsy chcesz go przeliczać? Przyzwyczajenie z EUR/USD, że 1.0 pips = 1 USD?Little Scalper pisze:no bo własnie nie wiem jak przeliczać DAXa na pipsy, ale też dziwnie mi przeliczać że 10 pkt to 1 pips bo że niby jak ?

To wtedy na wszystkich innych parach walutowych 1.0 pips nie byłby jednym pipsem

Minimalny step kwotowań to 0.5p. Przy 0.1 lota 1.0 pips = 1.25 EUR.
W modelu ECN o wiele trudniej wprowadzić nowe instrumenty, a CFD nie byłoby niczym specjalnym...Little Scalper pisze:na razie szkoda ;/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
A tu faktycznie masz rację, mój błądLittle Scalper pisze:właśnie. jeśli za pips uznajesz najmniejszą zmiane kursu czyli ruch o 1 tick to przy daxie wynosi on 5 pkt i ta zmiana o jednego ticka czyli o 5 pkt jest warta 1.25 euro, jeśli liczysz pipsa jako 10 pkt to jest to już zmiana o 2 ticki i wynosi 2.5 euro przy 0.1 lota.

I przyjemniejLittle Scalper pisze:a DAXa nie przeliczam na pipsy tylko na forse, tak jest łatwiej

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu