Jak określić target ?
Jak określić target ?
Witam ,trejduję ze stałym TP ,ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ? Pozdrawiam
Nie bądz taki niemiłyle0n71 pisze:Polecam zaopatrzyć się w szklaną kulę, na pewno pomożeridera pisze:ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ?

ridera grasz z tego co widze tylko na LT, więc target stosuj też LT i już

- Damian_GTK
- Pasjonat
Target można określać sobie na różne sposoby, ja osobiście preferuję następujące:
- zabieram części pozycji na poszczególnych poziomach (najczęściej poniżej kolejnych S/R, pivotów / w przypadku pozycji długiej) najczęściej 1/3-1/2 pozycji na poziom - w zależności od tego jaki horyzont danej inwestycji sobie określiłem na początku. Horyzont w tym przypadku zależy szczególnie od interwału, dnia tygodnia, godziny zawarcia zlecenia oraz pary walutowej.
- dodatkowo zarządzam aktywnie pozycją, czyli przestawiam SL poniżej kolejnych istotnych poziomów, jednak jest to metoda związana po części z intuicją.
- zabieram części pozycji na poszczególnych poziomach (najczęściej poniżej kolejnych S/R, pivotów / w przypadku pozycji długiej) najczęściej 1/3-1/2 pozycji na poziom - w zależności od tego jaki horyzont danej inwestycji sobie określiłem na początku. Horyzont w tym przypadku zależy szczególnie od interwału, dnia tygodnia, godziny zawarcia zlecenia oraz pary walutowej.
- dodatkowo zarządzam aktywnie pozycją, czyli przestawiam SL poniżej kolejnych istotnych poziomów, jednak jest to metoda związana po części z intuicją.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
Re: Jak określić target ?
dynamika danego ruchuridera pisze:Witam ,trejduję ze stałym TP ,ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ? Pozdrawiam
jak masz okazje śledzić rynek to patrzysz jak się cena zachowuje
jak wytrąca impet - coś może nie grać
dodatkowo mozna obserwować formacje świecowe na niższych TF
"Tylko silnych los obdarza hojnie "