Jak określić target ?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Jak określić target ?

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witam ,trejduję ze stałym TP ,ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Minimum RR jaki chcesz osiągnąć aby dać szanse statystyce, poziomy SD, fibo wzrostu/spadku, intuicja :) ustawienie SL kroczącego po osiągnięciu targeta, co trejder to inna metoda :)

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

ridera pisze:ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ?
Polecam zaopatrzyć się w szklaną kulę, na pewno pomoże
Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

le0n71 pisze:
ridera pisze:ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ?
Polecam zaopatrzyć się w szklaną kulę, na pewno pomoże
Nie bądz taki niemiły ;)

ridera grasz z tego co widze tylko na LT, więc target stosuj też LT i już :p proste, piękne i już masz to opanowane :)

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Ink. pisze:Nie bądz taki niemiły
Nie chodzi o to, że niemiły, tylko niektórzy chcą odpowiedzi na pytania, na które odpowiedzi nie ma. Jak by były, to wszyscy bylibyśmy bogaci. Bo przecież forex to taka łatwa gra :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nawet bym powiedział bardzo łatwa, przecież tu może iść tylko w góre lub w dół, fx w porównaniu do kasyna to jak gra dla dzieci :p

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Target można określać sobie na różne sposoby, ja osobiście preferuję następujące:
- zabieram części pozycji na poszczególnych poziomach (najczęściej poniżej kolejnych S/R, pivotów / w przypadku pozycji długiej) najczęściej 1/3-1/2 pozycji na poziom - w zależności od tego jaki horyzont danej inwestycji sobie określiłem na początku. Horyzont w tym przypadku zależy szczególnie od interwału, dnia tygodnia, godziny zawarcia zlecenia oraz pary walutowej.
- dodatkowo zarządzam aktywnie pozycją, czyli przestawiam SL poniżej kolejnych istotnych poziomów, jednak jest to metoda związana po części z intuicją.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jak określić target ?

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ridera pisze:Witam ,trejduję ze stałym TP ,ale często bywa ,że cena idzie dalej niż moje TP i zamiast zgarniać 50 pips ,zgarniam 20 . Czy oprócz poziomów S/R są jeszcze jakieś metody ustawiania dobrego targetu ? Pozdrawiam
dynamika danego ruchu
jak masz okazje śledzić rynek to patrzysz jak się cena zachowuje
jak wytrąca impet - coś może nie grać
dodatkowo mozna obserwować formacje świecowe na niższych TF
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

TP ustalamy tak samo jak SL
ale i jedno i drugie nie jest takie proste...
ech...

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

do ustalania TP służy kanał trendowy oraz
Fibo ex
1 TP 100%
2 TP 161,8%
3TP 200%
4TP 261,8%

ODPOWIEDZ