M1,scalping,Ketteo
SL zależnie od sytuacji od 0 ( bo cena czasami wsytrzeli w prawidłowym kierunku zanim ustawie SL) do 90 pipek, , ogólnie pracuje nad usystematyzowaniem tego, niemniej jednak nie schodzę poniżej RR-3traper123 pisze:Ketteo i Ink., jesli można wiedzieć jakie stosujecie SL oraz BEP na tym Daxie ?
z BE tak samo
Oj ja nie mam tego w ogóle usystematyzowanego ;p Zależne od masy czynników i od opinni gdzie się myle itd
Zdarza się np ,że wezmę 3 pozycje ze SL 25pkt.( MAX SL ustawiłem na 34pkt ;p ) Zdarza się i tak ,że wezmę 1 pozycję z SL 3pkt.
Średnią po +1500 trejdów mam 7,4.
Jak chcesz zacząć to polecam na początek jak najmniejszy % kapitału na trejda ;p Jak juz się przyzwyczaisz to wtedy zwiększaj

Średnią po +1500 trejdów mam 7,4.
Jak chcesz zacząć to polecam na początek jak najmniejszy % kapitału na trejda ;p Jak juz się przyzwyczaisz to wtedy zwiększaj

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Na razie ani razutraper123 pisze:Ink, to przy takim krótkim SL ( 90 pips czyli 9 punktów tak ? ) to chyba musi często Ci odpalać te SL

Może wytłumaczę dlaczego ani razu mimo wąskiego SL, dzięki BE

Nawet jeśli się pomylę wbija się w BE i po sprawie, ponieważ przestawiam BE czasami bardzo szybko gdy widzę że coś się zaczyna dziać nie tak jak powinno

Wynik na dziś to równe: +300pkt.
Analizę zrobię jutro bo padam ze zmęczenia, jest mała zmienność i łeb mi pęka.
Dobiłem ,także do kwoty X ,po której miałem zwiększyć procentowy udział kapitału w pozycję ale wstrzymam się z tym do końca miesiąca aby mieć więcej danych o obsunięciach/rashach/tiltach i tego typu zachowaniach.
Jeśli ktoś mógłby pomoż w optymalnym doborze pozycji popartej jakimiś ciekawy schematami to zapraszam do dzielenia się ;p Sam chcę oprzeć to o jakąś formułe zbudowana na bazie Kelly`ego i Risk of Ruing i MAX DD.
Pozdrawiam !

Ink, ja też jestem zwolennikiem szybkiego BE, z tymże jest jeden problem, trzeba nieustannie odnawiać pozycje inaczej można stracić duży ruchInk. pisze:Na razie ani razutraper123 pisze:Ink, to przy takim krótkim SL ( 90 pips czyli 9 punktów tak ? ) to chyba musi często Ci odpalać te SL100% skuteczności ale pewnie wiecznie to trwać nie będzie
Może wytłumaczę dlaczego ani razu mimo wąskiego SL, dzięki BE
Nawet jeśli się pomylę wbija się w BE i po sprawie, ponieważ przestawiam BE czasami bardzo szybko gdy widzę że coś się zaczyna dziać nie tak jak powinno
na pewno szybki BE na daxa sie nadaje, ma dosc dynamiczne ruchy ( duża zmienność minutowa ), ale z tego co widze tak jest dopiero od sierpnia. wcześniej było ciężko z takim stylem gry.
/Wynik przed południem :+100,30
(Pełny wynik na next page )
4 Straty
1 BE
10 Zyskownych
Zmienność jest tak słaba ,że wycofuje się z rynku i to będzie chyba koniec na dziś bo mam trochę do roboty ;p Dzis mialem się spotkać z promotorem a nawet 5 kartek pracy nie mam ;p
(Pełny wynik na next page )
4 Straty
1 BE
10 Zyskownych
Zmienność jest tak słaba ,że wycofuje się z rynku i to będzie chyba koniec na dziś bo mam trochę do roboty ;p Dzis mialem się spotkać z promotorem a nawet 5 kartek pracy nie mam ;p
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, 18:26 przez Ketteo, łącznie zmieniany 1 raz.