Nie wiem co dokładnie masz na myśliKlon Mr.T? Smile

Piękny wynik będzie jak pod koniec miesiąca utrzyma się tak jak terazPiękny wynik!

Kurczę zagapiłem się ,było wejście na S-ke

Czy ja wiem czy jest sensmalsehen pisze:Wydaje mi się, że mocnym punktem Twojej strategii oprócz jej prostoty, są również zlecenia uderzające w BE, dzięki temu masz mało SL'i. Warto by zrobić przegląd ile z tych transakcji, gdyby nie została przesunięta na BE skończyła by się na SL'u, a ile na TP, jestem ciekawy wyników, może się kiedyś pokusisz na to.
No BE mi jest potrzebne tylko na korekty ,zazwyczaj jak wybije mi Be i cena pojdzie zgodnie z trendem to często ponownie wchodzę o ile są do tego warunki .Ale kiedyś to sprawdzałem i z tego co pamiętam to bez BE byłoby duuuużo gorzej ,dlatego po kilkudziesięciu dniach i nocach testowaniu jaki może być poziom BE wybrałem sobie 9 ,bo jest optymalna ,wiem ,że rynek jest zmienny ,ale często wybija mi BE ,bo albo ruch nie jest pewny i się cofa ,albo ruch jest w drugą stronę ,100 % wejście jest wtedy kiedy cena się prawie nie cofa ,a jak już to robi to daleko od pkt wejścia .malsehen pisze:Wydaje mi się, że mocnym punktem Twojej strategii oprócz jej prostoty, są również zlecenia uderzające w BE, dzięki temu masz mało SL'i. Warto by zrobić przegląd ile z tych transakcji, gdyby nie została przesunięta na BE skończyła by się na SL'u, a ile na TP, jestem ciekawy wyników, może się kiedyś pokusisz na to.
Spróbuję wolną chwilą to przetestować i być może wnieść do mojej gry ! Dzięki za cenne uwagi ,dam znać jak juj posprawdzamGwyn_Bleidd pisze:Witam!
Ja również stosuję tylko linie trendu.
Nie koloruję ich- mam dolne poprowadzone pod coraz większym kątem i górne tak samo. Generalnie, podkreślam, generalnie, te pod coraz większym kątem są mniej ważne. Z tym, że mój styl gry nie polega na ocenianiu ważności linii trendu- linia trendu mówi mi tylko i aż o relatywnie atrakcyjnej cenie do zakupu lub sprzedaży. Im większy kąt linii trendu, tym cena jest coraz mniej atrakcyjna.
Moje wejścia są podobne do Waszych, tzn. liczę, że linia trendu nie zostanie przełamana, ale najlepiej, jeśli cena się od niej nie odbije, lecz ją troszkę poszerzy.
Powtórzę: linia trendu mówi mi tylko o tym, czy cena jest dobra czy nie, nie przywiązuję się natomiast do rzekomej powinności poruszania się ceny pod wpływem wystąpienia linii trendu.
No i najważniejsze: nie wyobrażam sobie zarabiania bez piramidowania. A linie trendu pozwalają na piramidowanie po atrakcyjnych cenach dzięki np. rysowaniu LT na interwałach począwszy od mniejszych do większych, a nawet największych. Takie piramidowanie jest szalenie bardziej efektywne od piramidowania w punktach ustalonych z góry (czytaj- z dupy ;p)
piękny wynik, gratulacje!ridera pisze:Podsumowanie zeszłego tygodnia (31.10-04.11)
TP:19
SL:5
BE:19
Łącznie :14 TP
Zarobione : 798 pips
Stracone :65 pips
Łącznie 733 pips !
Chodziło mi o wejścia zyskowne ,czyli TPmandrejk pisze:piękny wynik, gratulacje!ridera pisze:Podsumowanie zeszłego tygodnia (31.10-04.11)
TP:19
SL:5
BE:19
Łącznie :14 TP
Zarobione : 798 pips
Stracone :65 pips
Łącznie 733 pips !
p.s Pisałeś mi ,że Starasz się robić do trzech wejść dziennie, z tego podsumowania wynika,że Robiłeś około 8 wejść dziennie, czy od tego tygodnia Zmieniłeś taktykę?
sorry za czepianie się