Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

ridera pisze:Od której LT ,bo masz dwie wyrysowane Smile Jaki to interwał ?
A powiedz mi ,Ty zaznaczasz LT biorąc pod uwagę całą świecę czy tylko jej ciało ? I na jakim interwale grasz i jakie masz TP,Sl ?
Mówiłem o tej górnej czyli grając na S, TF M5, gram na barach więc zaznaczam od końcówki słupka. SL 8p TP ile się da :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

U mnie na m1 ,owszem był pkt zaczepu ,ale już nie było odbicia ,obecnie czekam na odbicie ,bo się zrobił ładny szczyt i zaraz może odbić ,dwie LT spadkowe ,czarna stara i żółta dużo młodsza ,prawie się nakładają :)

LT przebite .. rysuję dalej :)

Cadermo

Kolejne możliwości odbicia ,tym razem dodaję różową LT ,najmocniejszą ,unikatową xD Ma ona 4 pkt ,punkt startu ,punkt podpory kiedyś w przeszłości ,punkt zaczepu i czekam na odbicie :)

Obrazek

Obrazek

EDIT 10:52
Czekamy na odbicie od różowej LT i wtedy jak będzie sygnał warto łapać S :)

Poszperałem trochę w notatkach i znalazłem listę błędów ,które popełniałem .Najczęściej zdarzało mi się :
:arrow: Wchodzenie w pozycję na starym wykorzystanym LT
:arrow: Wejście w pkt zaczepu ,a nie w pkt prawidłoego wejścia (zasada 3 punktów LT )
:arrow: Wchodzenie w pozycję patrząc na słabszą LT ,kiedy blisko ceny znajdowała się mocniejsza LT odwrotnego kierunku .

Dla początkujących polecam robić sobie takie listy błędów ,polecam również analizę na sucho wstecz ,żeby zrozumieć nasze błędy :)

To chyba najważniejsze błędy jakie można robić ,grunt to praca nad cierpliwością i trzymaniem się zasad :) Pozdrawiam

Cadermo

Z tego czekania się nie skupiłęm i wszedłem za późno ,ale pewnie i tak cena poleci UP ,więc na to samo wyjdzie,pinbar nie zadziałał..Bilans dnia ,2 BE ,1 SL.
W ogole dziś bardzo słaby dzień na trejdy pod LT ,no niestety,takie dni też bywają :)
Obrazek

Cadermo

Odbicie od nowych LT spadkowych ,średniego wieku :D
Obecnie 10 pips na plusie ,BE włączone i czekamy jak się potoczy sprawa dalej :)
Obrazek

Kanały spadkowe przebite..
2xBE
Obrazek

Cadermo

Spoźnione wejście ,niestety nie wykorzystałem okazji . Ale może znów odbije to wtedy można by wejść :)
Obrazek

Proponuję zaznacza kołeczkami kolorwymi szczyty i dołki ,wtedy lepiej wszystko widać :)

Kolejne BE :evil:
Kolejne dwa BE :) Dziś Break Even Day !
Podsumowanie :
TP 0
SL 1
BE 7
:evil:
Przynajmniej BE spełnia swoje zadanie 8)

Cadermo

Podsumowanie zeszłego tygodnia (31.10-04.11)
TP:19
SL:5
BE:19
Łącznie :14 TP

Zarobione : 798 pips
Stracone :65 pips
Łącznie 733 pips !

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Klon Mr.T? :)

Piękny wynik!
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Gratulacje :)
Piękny wynik :) trzymaj tak dalej a w salonie mercedesa będą cie witać jak króla :p

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Wydaje mi się, że mocnym punktem Twojej strategii oprócz jej prostoty, są również zlecenia uderzające w BE, dzięki temu masz mało SL'i. Warto by zrobić przegląd ile z tych transakcji, gdyby nie została przesunięta na BE skończyła by się na SL'u, a ile na TP, jestem ciekawy wyników, może się kiedyś pokusisz na to.

Zablokowany