BOSSAFX - konkurs 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

Tak
51
57%
Nie
38
43%

Liczba głosów: 89

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Scoobi pisze:
Wygląda na to, że stawce przewodzi inwestor, który zrobił 1 lub góra 2 transakcje na łącznie plus niecałe 3 zł.
to ja zrobie 2 transakcje na 3,50zl i wygram :twisted:

a tak powaznie to
w takim przypadku traci sens konkurs optymalnego portfela.
przydalby sie tutaj zapis w regulaminie o minimalnej liczbie transakcji...
Taki zapis nic by nie zmienił (bo nadal preferowani byliby Ci z minimalną liczbą transakcji) a poza tym jest dosyć sztuczny.

Nadal czekam na wyjaśnienie czy moje domysły są słuszne ....

A tak przy okazji: na stronie jest błąd. Wyszukując jakąś osobę, która jest w rankingu w pierwszej 5 lub 10 użytkowników (w zależności od rankingu) dostaniemy komunikat "Podany użytkownik istnieje w rankingu" .....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

Taki zapis nic by nie zmienił (bo nadal preferowani byliby Ci z minimalną liczbą transakcji) a poza tym jest dosyć sztuczny.
po czesci masz racje, ale ograniczenie spowodowalo by ze wygrana w tym konkursie nie rzadzilby przypadek, bo jak inaczej nazwac sytuacje,gdzie inwestor zawiera 1-2 transakcje.
rzucajac moneta tez mozna wytypowac trafic 2 razy, i miec skutecznosc 100%.
wieksza liczba prob, w tym przypadku transakcji bardziej by urealnila zalozenia konkursu a mianowicie:
Ranking ten ma na celu wyłonić inwestora, którego strategia była najbardziej efektywna nie tylko pod względem osiągniętej stopy zwrotu, ale także pod względem ponoszonego w handlu ryzyka
...
Dzięki zastosowaniu wskaźnika Sharpa zostaną docenieni inwestorzy, którzy rozsądnie zarządzają ryzkiem
zawierajac 2 transakcje tez nalezy sie wykazac rozsadnym zarzadzaniem ryzykiem,wiedziec kiedy wejsc,wyjsc itp itd. jednak przy tak malej liczbie w duzej mierze moze decydowac losowosc.
nawet malpa moglaby kliknac dwa razy i zawrzec zyskowne transakcje,jesli dac jej dwa przyciski ktore stawiaja zlecenie wraz ze sl i tp.

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

ten optymalny konkurs to trochę pojebany faktycznie wygląda na to ze oni liczą Sharpe’a wg zasady ze liczą go tylko dla okresów w których coś było grane
wiec tak naprawdę wszytko sprowadza się do zrobienia 2 transakcji z identycznym TP

green7
Maniak
Maniak

SLAW pisze:ten optymalny konkurs to trochę pojebany faktycznie wygląda na to ze oni liczą Sharpe’a wg zasady ze liczą go tylko dla okresów w których coś było grane
wiec tak naprawdę wszytko sprowadza się do zrobienia 2 transakcji z identycznym TP
A jednak to żyje :)
Znaczy się koledze (?) na miejscu pierwszym urosło: przez ostatnie 2 dni od kiedy zerkałem na wyniki jakieś 20 gr.
Czyli: zawiera jakieś transakcje i moje podejrzenie, że jest ich 1-2 nie było słuszne. Domyślam się już jaka jest metoda tego gracza: nie w stopie zwrotu tu siła ....
Wygląda na to, że kolega (?) muchozol ma wszelkie szanse na wygranie rankingu optymalnego z wynikiem gdzieś na moje oko +5zł.

Ciekawe czy mu się to uda, trzymam kciuki :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

green, taki zawodnik jak ty, taki programista, a tylko placze i placze, ze nie pozwalaja skalpowac na 2 pipsy, lub ze zle wyliczaja optymalne wyniki, skoro tobie nie idzie to inni maja przechlapane i niech sie pakuja, kovis zalozyl wlasny serwis brokerski i widac, ze szuka klienteli (co dla mnie samo w sobie jest podejrzane;)), pogadaj z nim ,zorganizujcie wlasny konkurs, lub bez niego pokaz jak nalezy to robic, a jesli twoja odpowiedz ma brzmiec, ze ty nic nie musisz to daj spokoj....cst sie wie
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

green7
Maniak
Maniak

ka7 pisze:green, taki zawodnik jak ty, taki programista, a tylko placze i placze, ze nie pozwalaja skalpowac na 2 pipsy, lub ze zle wyliczaja optymalne wyniki, skoro tobie nie idzie to inni maja przechlapane i niech sie pakuja, kovis zalozyl wlasny serwis brokerski i widac, ze szuka klienteli (co dla mnie samo w sobie jest podejrzane;)), pogadaj z nim ,zorganizujcie wlasny konkurs, lub bez niego pokaz jak nalezy to robic, a jesli twoja odpowiedz ma brzmiec, ze ty nic nie musisz to daj spokoj....cst sie wie
Czy ja płaczę ? Ja tylko pytam. A pytam bo lubię dociekać dlaczego rzeczy wyglądają tak a nie inaczej. Tak już mam i nic na to nie poradzę.
Słyszałeś takie powiedzenie: nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi ?
Pomyśl nad tym.
A przy okazji:
- nie powiedziałeś nic w poruszonym temacie. Jak masz teorie na temat tego jak to jest ze wspomnianym rankingiem, to proszę nie krępuj się. Chętnie dowiem się czy moje domysły są słuszne.
- Kovis konkurs już organizował. Trochę przedwcześnie moim zdaniem bo nadal handlować u niego nie można. Ot takie 2 informacje jakbyś tego też nie zauważył....
A jak będziesz chciał napisać co o mnie sądzisz to możesz to zrobić na priv, bo co kogo to obchodzi ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

no tak tylko oni juz tobie nie odpowiadaja, wyszlo szydlo z worka to co maja napisac, moze zle sie wyrazilem z tym placzem, przepraszam, a co do portfela optymalnego, nie da sie ukryc ze przy kwocie 1000zl,jednorazowy obrot na 20gr, jest optymalnie bezpieczny 8)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

No cóż... pisaliśmy..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 096#355096

Chcielismy im nawet pomoc.. :D
Ale to nie konkurs dla nas.. :lol:
nawet ranking zebali :mrgreen:

baja dla koneserow.. :mrgreen:
http://www.grapheine.com/bombaytv/illus ... 88d9f.html
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Panowie z bossafx .... jak widać na załączonym obrazku wykresy w rankingach się spituliły.
Jeśli włączymy D1 w rankingu automatów/optymalnym to brak na wykresie aktualnego dnia.
W rankingu głównym natomiast nie ma tego problemu.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Od poczatku w d1 nie jest uwzgledniany biezacy dzien. We wszystkich rankingach.

ODPOWIEDZ