System Max Zicmara by Ya_dunno

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Good Will Hunting pisze:Oczywiście rozumiem, że tematu ostatniego MC nie chcesz podejmować i nie wyciągnąłeś żadnych wniosków tak? Tak po prostu postanowiłeś przewalić kolejny depozyt? Kto by się tam uczył na błędach czy wyciągał jakieś wnioski.. :roll:
Myfxbook pisze: system max
Demo, FXPro.com, Techniczny, Ręczny, 1:500

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Dlaczego moje posty będziesz pozostawiał bez komentarza? Rozumiem, że brakuje w nich merytoryki tak? Pytam, bo nie widzę innej możliwości dla której mógłbyś nie reagować na to co piszę nt. Twojej gry. Moim zdaniem takie "ignorowanie" moich postów świadczy tylko i wyłącznie o tym że są one nie tylko dla Ciebie niewygodne. Inaczej nie pisalibyście do mnie na pw / skype :wink:

Kolego skco rozumiem że coś takiego jak depozyt na koncie demo nie istnieje i nie można go przewalić. Mam rację?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Good Will Hunting pisze:
Kolego Skco rozumiem że coś takiego jak depozyt na koncie demo nie istnieje i nie można go przewalić. Mam rację?
Myślę że łatwiej przewalić wirtualne 3 k $.

W Journalu brak dyscypliny i profesjonalnego podejścia do gry ale to nie tylko problem ya_dunno. Moim zdaniem właśnie to jest przyczyną klęsk 90 % graczy/inwestorów.(Również najczęściej moich)

Oszukiwanie samego siebie i ukrywanie porażek nic nie daje.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Good Will Hunting pisze:Dlaczego moje posty będziesz pozostawiał bez komentarza? Rozumiem, że brakuje w nich merytoryki tak?
Nie mój wątek, nie moja kłótnia, ale nie mogłem się powstrzymać.
Dyskusja z Tobą jest trudna, bo forma jaką wybrałeś jest nie do przyjęcia dla rozmówcy.
Poczytaj sobie swoje ostatnie wpisy w tym żurnalu i kol. Vincipro. Jeśli dalej nie łapiesz o co chodzi to napiszę jakie miałem odczucia czytając: mentorski, beserwiserski ton, obcesowość i zdumiewająca pewność siebie.
Piszesz w sposób agresywny.
Jeśli forum ma być dla Ciebie miejscem, gdzie chcesz sobie błyszczeć to rób tak dalej. Świetnie Ci idzie, tyle, że dyskutantów na dłuższą metę nie znajdziesz.
Odrobinę pokory - i nie tylko wobec rynku
To przychodzi z czasem albo w ogóle.

pozdrawiam słonecznie

aha - żeby było jasne - nie odnoszę się do merytorycznej zawartości tych Twoich postów,
FORMA jest ważna, nie tylko wypowiedzi, możesz mi wierzyć, od 17 lat zawodowo zajmuję się FORMĄ :)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 16:28 przez quapi, łącznie zmieniany 1 raz.
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

wnioskuje ze kolega gwh ma ambicje zostac modem na nawigatorze,pozwolmy mu popisac gornolotne posty,moze szanowny kolega TIGER doceni jego starania.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

skco pisze:
Good Will Hunting pisze:
Kolego Skco rozumiem że coś takiego jak depozyt na koncie demo nie istnieje i nie można go przewalić. Mam rację?
Myślę że łatwiej przewalić wirtualne 3 k $.

W Journalu brak dyscypliny i profesjonalnego podejścia do gry ale to nie tylko problem ya_dunno. Moim zdaniem właśnie to jest przyczyną klęsk 90 % graczy/inwestorów.(Również najczęściej moich)

Oszukiwanie samego siebie i ukrywanie porażek nic nie daje.
Nie chciałbym wchodzić w dywagacje nt. tego gdzie łatwiej stracić pieniądze. Chciałbym jedynie zauważyć że jeśli nie traktuje się chociaż odrobinę poważnie swojego depozytu na koncie demo to taka gra niema najmniejszego sensu i niczego nie uczy. To strata czasu.

Czy tu brakuje dyscypliny i profesjonalnego podejścia do gry? Ależ oczywiście. Brakuje S/L-a na którego brak od początku zwracam uwagę oraz brakuje chociażby ręcznego cięcia strat. Już na samym początku kiedy pojawił się ten dziennik pisałem o tym żeby autor wreszcie zaczął używać S/L-a, bo inaczej nic z tego nie będzie. Piszę to dalej ale tak wtedy jak teraz ya_dunno myśli chyba że wie lepiej.

Poczytaj sobie swoje ostatnie wpisy w tym żurnalu i kol. Vincipro. Jeśli dalej nie łapiesz o co chodzi to napiszę jakie miałem odczucia czytając: mentorski, beserwiserski ton, obcesowość i zdumiewająca pewność siebie.
Wybacz jeśli w ten sposób odbierasz moje posty kolego quapi ale jakoś nie potrafię inaczej pisać widząc jakie głupoty niektórzy robią i piszą. Chciałbym jedynie wiedzieć jakie są refleksje kolegi ya_dunno nt. używania S/L-a i odpowiedniego MM. Dowiem się tego i obiecuję milczeć przynajmniej na ten temat.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Wybacz jeśli w ten sposób odbierasz moje posty kolego quapi ale jakoś nie potrafię inaczej pisać widząc jakie głupoty niektórzy robią i piszą. Chciałbym jedynie wiedzieć jakie są refleksje kolegi ya_dunno nt. używania S/L-a i odpowiedniego MM. Dowiem się tego i obiecuję milczeć przynajmniej na ten temat.
Ya dunno testował wiele systemów i jak na moje oko ten nie będzie ostatni. Ile razy MC zaliczył to tylko on wie. Z tego co pamiętam to nie pierwszy raz jego stat tak wyglądał. W mojej ocenie GWH szkoda twojego czasu :wink:
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Good Will Hunting pisze:Dowiem się tego i obiecuję milczeć przynajmniej na ten temat.
ale mlotek....

w pierwszym poscie mojgo dziennika napisalem ze niechcialbym zeby koledzy matka i ciekawy oraz i inne mlotki wypowiadaly sie w tym temacie,zgadnij okim myslalem piszac mlotki,bo jedyna osoba ktra dostala natym forum taki przydomek jestes ty-Mlotku...: :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

quapi pisze:Jeśli dalej nie łapiesz o co chodzi to napiszę jakie miałem odczucia czytając: mentorski, beserwiserski ton, obcesowość i zdumiewająca pewność siebie.
Ja też mam takie wrażenie. Tym bardziej, że to journal. Od siebie dodałbym jeszcze określenie głupio-mądry.

Nie wiem skąd takie parcie żeby uczyć innych jak mają grać?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

jasonbourne pisze:
quapi pisze:Jeśli dalej nie łapiesz o co chodzi to napiszę jakie miałem odczucia czytając: mentorski, beserwiserski ton, obcesowość i zdumiewająca pewność siebie.

Ja też mam takie wrażenie. Tym bardziej, że to journal. Od siebie dodałbym jeszcze określenie głupio-mądry.

Nie wiem skąd takie parcie żeby uczyć innych jak mają grać?
pisalem otym troche wczesniej ,mlotek ma ambicje zostac moderatorem.....
Obrazek

ODPOWIEDZ