Witam, szukam dobrego brokera, który nie będzie mi robił cyrków na koncie jak tylko zobaczy, że konto zarabia. Tzn. żeby bez problemu realizował ustawione limit, stop orders i TP. W zasadzie jedyne 2 wymogi to żeby miał stosunkowo dużo par do gry i małe spready też mile widziane (tak żeby było chociaż 30 par ze spreadem poniżej 10 pipsów). Zastanawiam się pomiędzy ACM, Dukascopy, GFT a poczciwą Oandą. Może jakieś inne propozycje? Na ten moment najbardziej skłaniam się ku Oandzie (może ma ktoś większe konto u nich?). Z góry dzięki za każdą pomoc.
Pozdrawiam, Marcin
Który broker nie będzie chciał mnie oskubać?
Ideału nie znajdziesz NIGDZIE..!!!Witam, szukam dobrego brokera, który nie będzie mi robił cyrków na koncie jak tylko zobaczy, że konto zarabia
Moim zdaniem // i marzeniem// to Viking Currunnex i ponad 70 niezależnych dostawców płynności niezależnych od siebie...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
czyli saxo (+dodatkowe prowizje), gdzie juz konflikt interesow moze wystepowac.Yenn pisze:oandę odradzam, pady na danych, nfp czy fomc, obsesyjne rozszerzanie spreadu kiedy tylko jest jakis pretekst. Koniecznie taki gdzie nie ma konfliktu interesów, czyli np dukascopy czy tms-stp.
Oande odradzam z tych samych powodow co porzednik.
ACM troche wysokie spraedy na malych kontach (na duzych juz ok).
Najlepsze wyjscie dla fx dukas.
Ale jesli potrzebujesz wiecej instrumentow to GFT tez bedzie ok - jedyny solidny market maker jakiego znam.
Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi! Do Oandy się skłaniałem bo to już (chyba) dosyć duży broker i ma sporą zaletę w mojej strategii - można otwierać małe pozycje. Ale chyba zmieniam zdanie.
Widzę, że Duka pozwala otwierać już 0,01 lota, no i jest 29 par z niskim spreadem. Pytanie tylko czy to konto Retail (do $50'000 depozytu) też polecacie?
Co do GFT to powala ilość dostępnych par i to jest duży plus. Czy normalnie też można tam otworzyć min. 1 lot? Bo na demku nie mogę otworzyć mniejszej pozycji
... No i jeżeli już zakładać konto to czy bezpośrednio na GFT czy jednak EFIX?
I ostatnie pytanie - co myślicie na temat MB Trading? Znajomy mi ich mocno poleca.
Dzięki i pozdrawiam, Marcin
Widzę, że Duka pozwala otwierać już 0,01 lota, no i jest 29 par z niskim spreadem. Pytanie tylko czy to konto Retail (do $50'000 depozytu) też polecacie?
Co do GFT to powala ilość dostępnych par i to jest duży plus. Czy normalnie też można tam otworzyć min. 1 lot? Bo na demku nie mogę otworzyć mniejszej pozycji

I ostatnie pytanie - co myślicie na temat MB Trading? Znajomy mi ich mocno poleca.
Dzięki i pozdrawiam, Marcin
Nie dam glowy co do GFT, ale mam konto w WHS (praktycznie to samo co GFT) i tam mozna otwierac od 0,01 ( na demku domyslnie jest 1 lot)
MBT nie jest zle, ale srednio u nich z egzekucja zlecen, troche trwa i czesto zdarzaja sie poslizgi. Ale to zalezy od stylu inwestowania - jak ktos gra longterm to nie powinno to przeszkadzac, a broker jest solidny.
Dodano po 3 minutach:
Yenn tak jak zauwazyles mialem na mysli direct. Nie wiem jakiego brokera whitelabeluja na mt4, moze gorszego, moze lepszego niz saxo (bo w STP z prawdziwego zdarzenia nie wierze, w koncu direct to poczatkowo mial byc ECN
)
MBT nie jest zle, ale srednio u nich z egzekucja zlecen, troche trwa i czesto zdarzaja sie poslizgi. Ale to zalezy od stylu inwestowania - jak ktos gra longterm to nie powinno to przeszkadzac, a broker jest solidny.
Dodano po 3 minutach:
Yenn tak jak zauwazyles mialem na mysli direct. Nie wiem jakiego brokera whitelabeluja na mt4, moze gorszego, moze lepszego niz saxo (bo w STP z prawdziwego zdarzenia nie wierze, w koncu direct to poczatkowo mial byc ECN

Tak, W Dukascopy jest od 0.01 lota ze stepem 0.0001, czyli możesz otworzyć 1234 jednostki waluty. Co do rodzaju kont - technicznie rzecz biorąc, niezależnie od depozytu dostajesz te same warunki handlu, zmienia się jedynie próg prowizyjny, który jest zależny od wpłaconego depozytu, środków na koncie (wpłata + zyski) i obrotu w danym miesiącu. Innych różnic nie zauważysz.smash pisze:Widzę, że Duka pozwala otwierać już 0,01 lota, no i jest 29 par z niskim spreadem. Pytanie tylko czy to konto Retail (do $50'000 depozytu) też polecacie?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu