System Max Zicmara by Ya_dunno
- siersciuch
- Pasjonat
no w koncu jurnal systemu MAX 
trzy pytania
- czy bedziesz uzywal sl, bo widze ze z tym roznie
- ile max pozycji otwierasz naraz ? akurat dla mnie w skalpie kontrola wiecej niz 1 pozycji jest uciazliwa
- czemu drawdown jest na 0% skoro pierwsza transakcja byla stratna ?
wytrwalosci zycze

trzy pytania
- czy bedziesz uzywal sl, bo widze ze z tym roznie
- ile max pozycji otwierasz naraz ? akurat dla mnie w skalpie kontrola wiecej niz 1 pozycji jest uciazliwa
- czemu drawdown jest na 0% skoro pierwsza transakcja byla stratna ?
wytrwalosci zycze
Nie wierz w trendy.
z tym moze byc roznieVanguard pisze:- czy bedziesz uzywal sl, bo widze ze z tym roznie
max 2 pozycje- ile max pozycji otwierasz naraz ? akurat dla mnie w skalpie kontrola wiecej niz 1 pozycji jest uciazliwa
wczesniej nie zwrocilem nato uwagi ,co mozna z tym zrobic ,bo jestem trche zielony jesli chodzi o te klocki...Vanguard pisze:- czemu drawdown jest na 0% skoro pierwsza transakcja byla stratna ?
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Co?!ya_dunno pisze:z tym moze byc roznieVanguard pisze:- czy bedziesz uzywal sl, bo widze ze z tym roznie

Jeszcze w czwartek pisałeś:
Co więc skłoniło Cię do tak szybkiej zmiany zdania?ya_dunno pisze:duzo myslalem na ustawianiem sl i chyba przkonam sie do tego tematu,b uzywal luktoma,zeby zawsze sl byl ustawiony automatycznie przy otwieraniu pozycjiGood Will Hunting pisze:Czy tym razem zamierzasz używać Stop Lossa
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Kolejne wejścia bez SL-a plus przytrzymywanie stratnych pozycji nie wróżą temu journalowi najlepiej. Mogę wiedzieć czemu zrezygnowałeś z używania SL-a?
W chwili obecnej widzę że od prawie godziny masz otwartą stratną na 22 pipsy pozycję, a jeszcze w dodatku przed chwilą otworzyłeś kolejną..
W chwili obecnej widzę że od prawie godziny masz otwartą stratną na 22 pipsy pozycję, a jeszcze w dodatku przed chwilą otworzyłeś kolejną..

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Nie dbam o wyniki systemu Zbyszka, bo uważam że ten (system) obroni się sam. Ja zwyczaj - po ludzku nie chcę żeby kolega zaliczył MC dlatego że popełnia podstawowy błąd - nie tnie strat. Nie chcę się tu rozpisywać na temat tzw. czarnej serii, która zdarza się nawet najlepszym i nt. znaczenia SL-a, bo szczerze mówiąc trochę szkoda mi czasu na wypisywanie truizmów. Piszę, bo szczerze powiedziawszy spodziewałem się po tym dzienniku dużo więcej, zwłaszcza kiedy autor na samym początku stwierdził, że będzie używał S/L-a i szkoda mi trochę że tak szybko odstąpił od tego pomysłu.
A i kiedy tylko przeprowadzę się do nowego mieszkania i będę dysponował dobrym internetem (nie wifi, nie mobilnym) na pewno założę dziennik z mądrościami, bo sporo się ich nazbierało.
A i kiedy tylko przeprowadzę się do nowego mieszkania i będę dysponował dobrym internetem (nie wifi, nie mobilnym) na pewno założę dziennik z mądrościami, bo sporo się ich nazbierało.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ostatnimi czasy dziennik trochę umarł, chciałem sprawdzić czemu i postanowiłem zerknąć na myfxbook. A tam co? Strata prawie całego depozytu początkowego (3000$) w dwóch tradeach. Czym spowodowana? Nieużywaniem SL-a i nietrzymaniem się MM. Dwoma rzeczami na które od początku zwracałem uwagę i z uwagi na ich brak wieszczyłem szybki koniec temu journalowi. Nie minął tydzień, a już jest praktycznie "po koncie".
Nie chcę się tu wymądrzać czy pastwić ale może zamiast wyganiać mnie na "swoje podwórko" jako malkontenta i krytykanta może warto byłoby posłuchać mojej opinii.
Nie chcę się tu wymądrzać czy pastwić ale może zamiast wyganiać mnie na "swoje podwórko" jako malkontenta i krytykanta może warto byłoby posłuchać mojej opinii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam
Wojtku, długo zastanawiałem się, czy wpisywac sie w ten dziennik, czy nie, ale doszedłem do wniosku, że jednak powinienem zająć jakieś stanowisko, gdyż jakby nie było w tytule tego dziennika jest nazwa mojego systemu i miałes grac zgodnie z jego zasadami.
Ostatnie dwa dni to była jakaś "wolna amerykanka", ani gra na srednie, ani PA, w zasadzie to mialem wrazenie, ze do kompa dorwalo sie Twoje dziecko i klika zamiast Ciebie.
Zlamales wszelkie zasady inwestowania, brak SL, ustawianie jakiejs przedziwnej piramidy, zamiast ciac straty, poglebiasz je dalej, a te 8 !!!!!! lotow z 3k depo to juz szczyt....
Poniewaz bardzo ciezko pracowalismy ostatnio i wiem, ze znasz ten system w takim stopniu, ze powinienes nim zarabiac, moich kilka rad i przemyslen
1. Powinienes kontynuowac ten dziennik, gdyz jest to jedyny sposob na to, zebys zaczal wreszcie przestrzegac podstawowych zasad inwestowania
2, Zacznij wreszcie stosowac SL, bez tego przewalisz kazde depo
3. W momencie kiedy jestes zmeczony, masz co innego na glowie nie siadaj do kompa, bo narobisz samych glupot
4. Nie otwieraj pozycji tylko dlatego,zeby sobie kliknac
5. Nie pozwalaj klikac dziecku
Zycze powodzenia
Zicmar
Wojtku, długo zastanawiałem się, czy wpisywac sie w ten dziennik, czy nie, ale doszedłem do wniosku, że jednak powinienem zająć jakieś stanowisko, gdyż jakby nie było w tytule tego dziennika jest nazwa mojego systemu i miałes grac zgodnie z jego zasadami.
Ostatnie dwa dni to była jakaś "wolna amerykanka", ani gra na srednie, ani PA, w zasadzie to mialem wrazenie, ze do kompa dorwalo sie Twoje dziecko i klika zamiast Ciebie.
Zlamales wszelkie zasady inwestowania, brak SL, ustawianie jakiejs przedziwnej piramidy, zamiast ciac straty, poglebiasz je dalej, a te 8 !!!!!! lotow z 3k depo to juz szczyt....
Poniewaz bardzo ciezko pracowalismy ostatnio i wiem, ze znasz ten system w takim stopniu, ze powinienes nim zarabiac, moich kilka rad i przemyslen
1. Powinienes kontynuowac ten dziennik, gdyz jest to jedyny sposob na to, zebys zaczal wreszcie przestrzegac podstawowych zasad inwestowania
2, Zacznij wreszcie stosowac SL, bez tego przewalisz kazde depo
3. W momencie kiedy jestes zmeczony, masz co innego na glowie nie siadaj do kompa, bo narobisz samych glupot
4. Nie otwieraj pozycji tylko dlatego,zeby sobie kliknac
5. Nie pozwalaj klikac dziecku

Zycze powodzenia
Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny