Skaner wszystkich instrumentów na mt4
Skaner wszystkich instrumentów na mt4
Dzień Dobry,
mógłbym prosić o radę jak napisać skaner który będzie mi pokazywał wszystkie pary walut, surowce na mt4 które mają powiedzmy rsi < 30 w danym momencie i jak rozwiązać aby skaner wyszukiwał po np. M5.
Z góry bardzo dziekuję.
mógłbym prosić o radę jak napisać skaner który będzie mi pokazywał wszystkie pary walut, surowce na mt4 które mają powiedzmy rsi < 30 w danym momencie i jak rozwiązać aby skaner wyszukiwał po np. M5.
Z góry bardzo dziekuję.
funkcja tam podajesz odpowiednie parametry jak symbol czy TF
Kod: Zaznacz cały
iRSI
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie ma takiej funkcji w MT4.daxstec pisze:mój problem bardziej polega na tym jak napisać for który będzie przeszukiwał wszystkie instrumenty które mam w mt4
Kiedyś na necie widziałem jakiś DLL czy kod który grzebał w plikach konfiguracyjnych MT4 i z stamtąd wydobywał symbole.
Najprościej to zbudować listę samemu np w tablicy.
======================================================
jak jestes len to..
prwaym na market window i show all zapisz jako all wlasny set
MetaTrader 4\symbolsets
all.set otworz w notatniku
Dodano po 5 minutach:
na forum byl nawet kod.. bo kiedys o to pytalem
prwaym na market window i show all zapisz jako all wlasny set
MetaTrader 4\symbolsets
all.set otworz w notatniku
Dodano po 5 minutach:
na forum byl nawet kod.. bo kiedys o to pytalem
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
w ustawieniach robisz sobie np. extern string symbols, uzupleniasz ja symbolami oddzielonymi czyms. Dalej tneisz strigna i zapisuejsz do tablicy string.
Dalej juz forem przeszukujesz wszystkie pary, ktore podales.
Zamiast jednej zmiennej mozesz tez czytac z pliku (zapisywanego tak, jak napisal reptile )w ten sam sposob - dopoasuj go prostu do formatu.
Do pierwszego sposobu napisalem kiedys funkcje, jak ja znajde to wrzuce gotowca. Jak nie to to jest apre linijek kodu.
edit:
znalalzem
te 2 petle mozna polaczyc w 1, wtedy kod bedze ladniejszy i czytelniejszy.
Ale bedziesz musial n razy wywolac ArrayResize() a to dosc czasochlonna funkcja.
Dodatko nie pamietam skad mialem stala wartosc 20 w drugiej petli (pewnie to wynikalo z jakis potrzeb).
tak bedziesz wiedzial o co chodzi, bo raczej latwo to przerobic.
Aha dajesz talibe string o formacie {a,b,c,d,e,..,..,z}
Pozdrawiam
Dalej juz forem przeszukujesz wszystkie pary, ktore podales.
Zamiast jednej zmiennej mozesz tez czytac z pliku (zapisywanego tak, jak napisal reptile )w ten sam sposob - dopoasuj go prostu do formatu.
Do pierwszego sposobu napisalem kiedys funkcje, jak ja znajde to wrzuce gotowca. Jak nie to to jest apre linijek kodu.
edit:
znalalzem
Kod: Zaznacz cały
int get_symbol(string mn, int &MNs[])
{
int j = 0;
int count = 0;
mn = ","+mn+",";
while( j < StringLen(mn) && count < 20){
j = StringFind(mn,",",j);
j++;
count++;
}
count--;
ArrayResize(MNs,count);
string mn_tmp = mn;
int buffer;
int l1=0;
int l2=0;
for(int i = count-1; i>=0; i--)
{
l1=StringFind(mn_tmp,",",0)+1;
l2=StringFind(mn_tmp,",",l1);
MNs[i]= StrToInteger( ( StringSubstr( mn_tmp,l1,l2-l1) ) );
mn_tmp =( StringSubstr( mn_tmp,l2,0) ) ;
}
return(count);
}
Ale bedziesz musial n razy wywolac ArrayResize() a to dosc czasochlonna funkcja.
Dodatko nie pamietam skad mialem stala wartosc 20 w drugiej petli (pewnie to wynikalo z jakis potrzeb).
tak bedziesz wiedzial o co chodzi, bo raczej latwo to przerobic.
Aha dajesz talibe string o formacie {a,b,c,d,e,..,..,z}
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 paź 2011, 11:54 przez crn, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Skaner wszystkich instrumentów na mt4
Proponuję program(plugin do MT)skaner forex, który działać jednocześnie na wszystkich instrumentach, interwałach.daxstec pisze:Dzień Dobry,
Z góry bardzo dziekuję.
Jest to po części mql w formie graficznej.
Zapraszam do zapoznania się z prezentacją dla funkcji RSI:
http://www.youtube.com/watch?v=PX9OraSSSWc (polecam jakość 1080p oraz tryb pełno ekranowy)
Plugin można pobrać z:
http://www.upswing.pl/pobierz
Pozdrawiam.
ciekawa sprawa ten skaner 
w kolejnych wersjach moglbys pomyslec o:
- mozliwosci zablokowania okienka aby nie znikalo do paska gdy cos robimy w MT4
- przy skanowaniu wybor jakie pary ma brac pod uwage... jesli wogole sie nie dotyka egzotykow to sa nie potrzebne aby zasmiecaly okienko
Pozdrawiam

w kolejnych wersjach moglbys pomyslec o:
- mozliwosci zablokowania okienka aby nie znikalo do paska gdy cos robimy w MT4
- przy skanowaniu wybor jakie pary ma brac pod uwage... jesli wogole sie nie dotyka egzotykow to sa nie potrzebne aby zasmiecaly okienko
Pozdrawiam
Co do:
Jeśli chodzi o:
Póki, co możesz z listy „market watch” w MT wywalić walory, których nie obserwujesz.
Dziękuję bardzo za podpowiedzi
to masz rację szczególnie, gdy korzysta się z wielu okien, postaram się dodać tą możliwość wraz z następną aktualizacją.- mozliwosci zablokowania okienka aby nie znikalo do paska gdy cos robimy w MT4
Jeśli chodzi o:
To już od kilku osób dostałem tą podpowiedź i również planuję dodanie opcji określania walorów skanowania dla każdego okna z osobna.- przy skanowaniu wybor jakie pary ma brac pod uwage... jesli wogole sie nie dotyka egzotykow to sa nie potrzebne aby zasmiecaly okienko
Póki, co możesz z listy „market watch” w MT wywalić walory, których nie obserwujesz.
Dziękuję bardzo za podpowiedzi