Basketmat - bardzo subiektywnie
Powinieneś zrobić tak:
TP1: 2 x SL
TP2: 3 x SL lub najbliższy poziom
Po 0,5% lub 1% ryzyka na każdą z tych transakcji. Jeśli trafisz dobrze TP1, to w wypadku start i tak wyjdziesz na malutki %.
Trzymaj. Spójrz na to: cena w tym rejonie wpadła w konsolę. A wiesz jak to się skończyło? Ruch ponad 900 pips w górę, ale ten poziom był na D1.

TP1: 2 x SL
TP2: 3 x SL lub najbliższy poziom
Po 0,5% lub 1% ryzyka na każdą z tych transakcji. Jeśli trafisz dobrze TP1, to w wypadku start i tak wyjdziesz na malutki %.
Trzymaj. Spójrz na to: cena w tym rejonie wpadła w konsolę. A wiesz jak to się skończyło? Ruch ponad 900 pips w górę, ale ten poziom był na D1.

Tworzę EA i mam pytanie jaki zysk w skali roku jest optymalny? Bo zrobilem bota na H1 i na symulacji z 10000 $ z danych historycznych od lutego zrobił 20000$ przy 65% zyskownych transakcji, grając 3 lotami, to dobrze? I czy w ogóle można zakładać w oparciu o dane historyczne, że dalej będzie zarabiał?
Pozdrawiam
Nie wiem czy to ironia, ale mam jak najlepsze intencje. Być może moje pytania są naiwne. Czemu pytam czy to dobrze, otóż może ktoś z doświadczenia może powiedzieć, że bot na danych historycznych robi dużo, a potem fiasko - niby logiczne, że powinien zarabiać, ale już nieraz zdarzały się sytuacje, że coś z pozoru logicznego, okazywało się nieprawdą.
A zakładając, że nie ironizowałeś, to przez najbliższy miesiąc będę testował i dam sprawozdanie.
Nie głupi ten co nie wie, a ten co nie chce się nauczyć
A zakładając, że nie ironizowałeś, to przez najbliższy miesiąc będę testował i dam sprawozdanie.

Nie głupi ten co nie wie, a ten co nie chce się nauczyć

Pozdrawiam