Ea First Martin

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel.wro »

na razie to tak testowo wrzucilem sama heurystykę do tego ea, w ktorym nie ma s/l i t/p.. sam "jakos" zarządza pozycjami. wszystkie pozycje byly grane na 0.10 - 0.61 lota

ostatnie 3 tygodnie wygladaja mniej/wiecej tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogolnie z GMMA + 3RCI jestem bardzo zadowolony i gram je z roznymi strategiami..
- jakis mega asekuracyjny s/l i zamykanie pozycji jak dostaje przeciwny sygnal z GMMA,
- j/w z tym, ze przy przeciwnym sygnale zamykam tylko pozycje z profitem a z "-" czekam na lepsze czasy (z odpowiednim s/l)
- s/l: -40, t/p: +10.. + lekki martyngał: kolejna pozycje po wpadce gram duuzo wiekszym lotem - odrabiam straty i zamykam dzien.
wszystko zalezy od tego co chce osiagnac. czy duza liczbe wejsc na +, czy wieksze prawdopodobienstwo nie-powtarzających sie wtop..

itd... ogolnie RCI daje sie fajnie optymalizowac, robie tez testy na "cofające sie okienko" (ostatni timezone, dzien, tydzien, miesiac), ktorym optymalizuje EA i puszczam na kolejny dzien...

jak mi cos bardziej sensownego wyjdzie z tym EA to dam znac.

pozdrawiam

Daniel

Zurek14
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zurek14 »

przy takiej jakosci modelowania niezbyt realnie mozna brac te wyniki....

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

daniel.wro Wrzuć proszę twoje EA tutaj a postaram się je zoptymalizować i przetestować na tickach.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
Provodyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Provodyr »

też się zainteresowałem tym EA. na razie faza testów. sprawdzam co wpływa na takie załamanie i zerowanie konta.
macie jakieś konkretne rozwiązania już?

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Udało mi się zmodyfikować dodając RSI i Parabolic SAR z kilku TF. Nie miało wtopy przez cały okres testów od stycznia 2011 do teraz. Jednak zarabia o wiele wiele mniej. Wiec cały czas nad tym pracuję.

daniel.wro
Niestety testy nie wyszły tak dobrze jak Tobie na 99% ponieważ łapie wtopę co 2, 3 tygodnie praktycznie :(

Cały czas pracuje nad tym
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel.wro »

a ja sie z niego wycofalem calkowicie po pierwszej nocce.. tak jak Ci pisalem w PW - idea wg. mnie totalnie do bani.. - kumulacja pozycji TYLKO w jedna strone, moze i fajne dla zyskownych, ale jak trafisz zlym sygnalem to tylko czekasz i patrzysz jak equity leci w dol.. bardziej skuteczny jest prosty martyngal z n-tym krokiem = start_volume*(1 + take_profit/stop_loss)^(n-1)

pozdro

Daniel

Awatar użytkownika
Provodyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Provodyr »

A znacie może jakieś EA które otwiera pozycje tylko na podstawie świec? np po pinbarach itd?
Chętnie bym coś takiego sprawdził i ewentualnie zmodernizował pod siebie

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

daniel.wro pisze:na razie to tak testowo wrzucilem sama heurystykę do tego ea, w ktorym nie ma s/l i t/p.. sam "jakos" zarządza pozycjami. wszystkie pozycje byly grane na 0.10 - 0.61 lota

ostatnie 3 tygodnie wygladaja mniej/wiecej tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogolnie z GMMA + 3RCI jestem bardzo zadowolony i gram je z roznymi strategiami..
- jakis mega asekuracyjny s/l i zamykanie pozycji jak dostaje przeciwny sygnal z GMMA,
- j/w z tym, ze przy przeciwnym sygnale zamykam tylko pozycje z profitem a z "-" czekam na lepsze czasy (z odpowiednim s/l)
- s/l: -40, t/p: +10.. + lekki martyngał: kolejna pozycje po wpadce gram duuzo wiekszym lotem - odrabiam straty i zamykam dzien.
wszystko zalezy od tego co chce osiagnac. czy duza liczbe wejsc na +, czy wieksze prawdopodobienstwo nie-powtarzających sie wtop..

itd... ogolnie RCI daje sie fajnie optymalizowac, robie tez testy na "cofające sie okienko" (ostatni timezone, dzien, tydzien, miesiac), ktorym optymalizuje EA i puszczam na kolejny dzien...

jak mi cos bardziej sensownego wyjdzie z tym EA to dam znac.

pozdrawiam

Daniel

W dniu kiedy usztywnionokurs franka szwajcarskiego zaliczyłbyś czyszczenie depa i sporą dopłatę. SL to SL. A tak nawet byś nie zdąrzył zareagować. I poprawka tym większym lotem przy pierwszym nietrafieniu w cel na długo wyrzuciłaby cię z rynku :roll:

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

I jak tam prace : ) ? Co nowego ?

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Provodyr pisze:też się zainteresowałem tym EA. na razie faza testów. sprawdzam co wpływa na takie załamanie i zerowanie konta. macie jakieś konkretne rozwiązania już?

Bo to jest jak z gra w ruletkę czarne wygrywa czerwone przegrywa
Największą udokumentowaną ilością czarnych pod rząd jest 26.

Ja podszedłem do sprawy inaczej

1 Od ilu zaczynasz grę ? od złotówki czy od 100 zł ? Zaczynasz od
złotówki wiec zacznij od instrumentu o mniejszej wartości nominalnej
niż pary walutowe a kwestia wyzerowania twojego portfela
(wysypania się strategii) minimalnie się oddali

2 Jeśli największą udokumentowaną liczba pod rząd jest 26 zacznij
w momencie gdy mamy już 10 razy pod rząd czarną. Czemu zajmujesz
pozycje na samej górce albo w samym dołku ruchu a potem się dziwisz
że twoje EA otworzyło 50 pozycji i depo ci wyczyściło
3 Czemu obstawiasz czerwone jak ewidentnie widać że wali na czarne ?

Szukasz magicznego wskaźnika
który ci powie kiedy będzie korekta i wyjdziesz na plus nawet jak taki znajdziesz niczego to nie zmieni

3 czy naprawdę myślisz że znajdziesz magiczne ustawienia ? wbijesz parę poprawek coś dołożysz i to pójdzie ??
Nie pójdzie bo brak podstaw a podstawą jest matematyka statystyka
A na samym końcu wskaźniki. I dobrze ci ktoś tu napisał kilka tys testów w czymś co sam pisał
Efekt – wyzerowanie depo ,lokata

ODPOWIEDZ