Szkoła Scalpingu
2 kolejne wejscia pierwsze na - drugie +. Pierwsza pozycja była spóźniona i do tego niepotrzebnie ingerowałem wyłączając ją z ręki. Powód tego shorta to układ słupków na M5 który stworzył sufit i niższe dołki dodatkowo linia trndu wzrostowego na M5 została przełamana. Druga pozycja na kontynuację ruchu. Przełamanie wsparcia jej retest. Wejście na szczytach małej konsolidacji. Sl powyżej konsolidacji następnie ze względu na dane przestawiony na be. Pozycja zamknięta z ręki przy następnym wsparciu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wczoraj miałem przerwę, za to dziś kilka pestek wpadło
mogło być 54 ale jest 34, i jedno wejście na demo...+50p

Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Witam
Jeszcze jedna wczorajsza pozycja
wejscie na kontynuacje ruchu po korekcie. Powody
Podwójne dno na M5 retest wsparcia oraz odbicie od linie kąta. Sl pod linią kąta przestawiany w trakcie trejdu. Tp lokalny opór. Niestety pozycja zamknięta przez sl
Dzisiejsza pozycja:
Dołączenie się do ruchu spadkowego przy odbiciu od linii trendu. Sl początkowo nad linią trendu przestawiany w czasie trejdu. Tp byl ustawiony na pełnej cenie ale zamknąłem z ręki. trochę wychodząc przed szereg
Jeszcze jedna wczorajsza pozycja
wejscie na kontynuacje ruchu po korekcie. Powody
Podwójne dno na M5 retest wsparcia oraz odbicie od linie kąta. Sl pod linią kąta przestawiany w trakcie trejdu. Tp lokalny opór. Niestety pozycja zamknięta przez sl
Dzisiejsza pozycja:
Dołączenie się do ruchu spadkowego przy odbiciu od linii trendu. Sl początkowo nad linią trendu przestawiany w czasie trejdu. Tp byl ustawiony na pełnej cenie ale zamknąłem z ręki. trochę wychodząc przed szereg
Jeszcze jedno wejście tym razem na edku M5. Założenia takie same jak przy wejściu wcześniej na ejku tzn odbicie od linii trendu na M5 sl początkowo nad linią Tp przed wsparciem z H1 jednak z uwagi na pary boczne i wyhamowanie ceny zamknięte z ręki