Archiwum transakcji
Archiwum transakcji
Pomyślałem, że prowadzenie dziennika może być całkiem przydatną sprawą. Będę tu umieszczał moje wejścia, dzień po dniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do strategii to wyjdzie ona na wykresach. Nie używam żadnych wskaźników. Wykres od m1 do D1. Gra oczywiście na koncie real. Broker FxPro. Celem dziennika jest uniknięcie zawierania dużej ilości niepotrzebnych transakcji (co ostatnio mi się zdarza bardzo często), utrzymanie dyscypliny oraz archiwizacja wejść (stratnych i tych profitowych), co mam nadzieję w przyszłości pomoże udoskonalić sposób gry i uchroni przed popełnianiem tych samych błędów. SL max 25 pips na pozycje, nigdy nie piramidować stratnych pozycji.
- RAY of Sunshine
- Gaduła
500$ już na FxPro czeka. Dzisiaj miałem trochę inne sprawy na głowie i jakoś tak nie chciałem z doskoku wchodzić. A teraz weeeeekend
Do poniedziałku.

"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."
Podsumowanie planowałem robić każdego dnia wieczorem, ale trochę tego się naskładało już więc zacznę już teraz. No ale do rzeczy, poranek wg mojej oceny do niczego. Złamanie zasad wejścia oraz za duża wielkość pozycji. Pierwsze trady (rysunek 1) to po prostu bez pomysłu i wejście praktycznie na "pałę" (myślałem sobie-kurde, przecież to musi w końcu zawrócić
) co skończyło się SL (o wiele za duży). Potem wejście na GJ, już lepsze ponieważ na d1 widać silny opór, dodatkowym potwierdzeniem był opór na UJ. Niestety również i te pozycje pomimo dobrego momentu wejścia nie mogą zostać zaliczone do udanych ponieważ ryzyko wynosiło ponad 5% depozytu (chyba chciałem się szybko odegrać za te SL na EU), co w razie jego aktywacji SL uszczupliło by znacznie środki na koncie. Połowa pozycji już zamknięta, co widać na screnie 2, reszta na BE i poczekamy.
Takie akcje są nie dopuszczalne, mam nadzieje, że w kolejnych dniach będzie lepiej. Pozdr

Takie akcje są nie dopuszczalne, mam nadzieje, że w kolejnych dniach będzie lepiej. Pozdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozycje z GJ, fajny się komfort czuje jak ma się 2 pozycje na + 90-100 pips to wtedy można szybko poscalpować. Wejścia oparte odbicie od SR na D1 a następnie przełamanie LT na H1-H4. Obecnie posiadam jeszcze S na GBP/CHF i L na UJ, ale to wstawię jak pozamykam. Udanego wieczoru 
A na rys 3. S z UJ, szkoda tylko, że stchórzyłem

A na rys 3. S z UJ, szkoda tylko, że stchórzyłem

"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."
Dzisiaj już trochę lepiej. Dwie ładne pozycje na GU I GJ, szkoda mi tylko EU bo tez było godzinę temu dobre miejsce na s. UJ i G/CH z wczoraj dalej trzymam. G/CHF skubany nie chce spadać, E/CHF, G/J i G/U lecą a on nie...
Powoli chyba trzeba pomyśleć o wyjściu z niego i skupieniu się na innych parach. Udanego dnia
A na rys 6 nieudane wejście S na G/CH. Dane z UK zakończyły ten śmieszny proceder
A znając życie to teraz walnie na S i klops 
Tak jak myślałem, G/CHF poszło na S i byłby niezły profit. Tyle, że dane i prawdopodobnie rozszerzony spread w ich czasie zamkną moje pozycje
Zostały tylko L na UJ, zobaczymy
Pozdr

A na rys 6 nieudane wejście S na G/CH. Dane z UK zakończyły ten śmieszny proceder

Tak jak myślałem, G/CHF poszło na S i byłby niezły profit. Tyle, że dane i prawdopodobnie rozszerzony spread w ich czasie zamkną moje pozycje

Będzie będzie, mam tylko trochę innych spraw na głowie a nie chce nic na odwal robić
Póki co dzisiaj na koncie długoterminowym weszły pięknie L na UJ, a już się bałem o nie i o SL myślałem
Pozdrawiam wszytskich

No to wracamy po przerwie. Dzisiaj trochę za późno już na grę ale coś tam wpadło. Trejdy ogólnie OK (jeśli chodzi o wynik). Pierwsze zagranie to S na EU, zapytać czemu akurat tam? Hmmm, nie mam bladego pojęcia, po prostu popatrzyłem na EU i GU i z SL ok. 15 pips myślę-warto wejść. EJ-podobna sytuacja. 3i4 trejd to już GU i GJ i ich bliźniacza sytuacja. To już bardziej racjonalne wejścia. Po przełamaniu lini trendu a następnie wejście przy jej reteście.
Błędy:
1.Zbyt intuicyjne wejście na EU i EJ, chociaż z tym SL idzie to przeboleć.
2.Zbyt szybkie wejście w GU i GJ (widać na screenach, że można było wejść wyżej-zrobione na GU jako dodanie dodatkowej pozycji).
3. Zbyt wiele pozycji na raz, już nawet nie chodzi o za duży procent zaangażowanego kapitału a o to, że nie można na raz tylu par śledzić, tz. ja nie umiem
Błędy:
1.Zbyt intuicyjne wejście na EU i EJ, chociaż z tym SL idzie to przeboleć.
2.Zbyt szybkie wejście w GU i GJ (widać na screenach, że można było wejść wyżej-zrobione na GU jako dodanie dodatkowej pozycji).
3. Zbyt wiele pozycji na raz, już nawet nie chodzi o za duży procent zaangażowanego kapitału a o to, że nie można na raz tylu par śledzić, tz. ja nie umiem