Pisze właśnie swoje pierwsze EA i mam problem z ustawienie czasu ważności zlecenia tzn. ma wygasnąć jeżeli w ciągu minuty nie otworzy się zlecenie z określoną ceną
W nawiasie OrderSend() jest jakoś wszystko nie po kolei
Gdzie masz wogóle rodzaj zlecenia ?
Bo wiesz...czas wygaśniecia tyczy sie zleceń oczekujących czyli BUY_STOP, BUY_LIMIT itp.
Może się wytłumaczę o co mi właściwie chodzi. Napisałem EA, które rozpoznaje formacje świecowe i podpiera swoje decyzje wskaźnikami DeMarker i Force. Jednak zauważyłem, że nie zawsze (pomimo, że wszystkie dane wskazywałyby na zmianę kierunku ceny,) rynek zachowuje się zgodnie z oczekiwaniami. Dlatego chciałby wystawiać zlecenie oczekujące w kierunku, w którym wg mnie będzie podążał rynek. Ponieważ gram na M1 to zlecenie powinno wygasnąć po minucie.
Nie wiem jak zapisać parametr expiration i czy poniższy zapis kodu będzie poprawny.
OrderSend(Symbol(),OP_BUYSTOP,lot,Ask+5*point,Slippage,Ask-100*Point,ldTake,"Zlecenie",1234,expiration,clOpenBuy);
Ps.
W chwili obecnej, program realizuje to trochę inaczej, tzn. nie wystawia zleceń tylko czeka, aż kurs wzrośnie lub spadnie o konkretną wartość.
Teraz powinno być dobrze poza tym, że chcesz ustawić BUYSTOP 5 pips powyżej aktualnej ceny. Obawiam się, że nie będzie brokera, który pozwoli tak blisko postawić zlecenie oczekujące. Zazwyczaj jest jakiś limit stawiany przez brokera.
Z wygaśnięciem spróbuj dać
damp pisze:W chwili obecnej, program realizuje to trochę inaczej, tzn. nie wystawia zleceń tylko czeka, aż kurs wzrośnie lub spadnie o konkretną wartość.
To zależy co masz w warunku wystawienia zlecenia if(.....).
Ale kompiluje Ci się ?
A co to jest IdTake w miejscu TP ? Jesteś pewien, że ma wartośc większą od aktualnej ceny ?
Aha...ktoś pisał niedawno, że wygaśnięcie ma limit min. 10 lub 11 minut, ale nie jestem pewien. Spróbuj dać większą wartośc niż 10 minut.
musze poszukac ale juz byl podobny temat ...
problem polaga na tym ze brokerzy nie pozwalaja ustawiac tak bliskiego czasu ...
jest jakies ograniczenie w minutach ..