Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

grafmax pisze:TeXs mógłbyś powiedzieć dlaczego zignorowałeś ten opór na 1,3825 grając tą L na edku?
Nie zdążył ? duża świeca wybiła się do góry jednym ruchem nie wróciło to trzymał :) pozdro TeXs
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

czasem po takiej ladze warto zamknac bo moze oznaczac realizacje zlecen w okolicy breakoutu, lae tu to chyba bylo tez wybicie z 3kata ?
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

TP mam ustawione zawsze na jakimś 2 albo nawet 3 SR
i obserwuje co robi rynek przy tych poziomach, jak zaczyna słabnąć to uciekam ot cała filozofia.

Zerknij Grafmax na ejka
przeszli jak przez masło pierwszy poziom na drugim już było kiepsko więc uciekłem, czekałem aż zejdą niżej do LT(bądź SR) ale za szybko mi uciekli więc odpuściłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

TeXs, czy mógłbyś wrzucić screena z interwału na którym rysujesz poziomy SR?
Chciałbym zobaczyć jak są narysowane :)

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

proszę

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Dzięki :)

banaszko

Nieprzeczytany post autor: banaszko »

tydzien fenomenalny, duzo czasu nie miałem siedziec , ale jeden z lepszych ostatnimi czasy, oprocz SR i LT gram na odbicia od EMA50 na kazdym interwale, w połaczeniu jeszcze z LT i SR na prawde daje efekty...tylko w piatek zrobiłem 44 wejscia, jak to wyglada u was? ile dziennie poozycji macie?

w załaczniku tylko dwa wejscia

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Dzięki Texs

Banaszko strasznie dużo tych wejść, ja mam w zakresie 0-6 pozycji na dzień, chyba że się bawię na demo to ciut więcej ;)

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

banaszko pisze:tylko w piatek zrobiłem 44 wejscia, jak to wyglada u was? ile dziennie poozycji macie?
Tak jak pisał grafmax-dużo,szczególnie inwestując z większym procentem na pozycję niz przysłowiowe 2% ,przy czwartej pozycji danego dnia swędzi mnie ręka :D

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Mr.T pisze:
banaszko pisze:tylko w piatek zrobiłem 44 wejscia, jak to wyglada u was? ile dziennie poozycji macie?
Tak jak pisał grafmax-dużo,szczególnie inwestując z większym procentem na pozycję niz przysłowiowe 2% ,przy czwartej pozycji danego dnia swędzi mnie ręka :D

Ciekawy temat Panowie Poruszyliście...

U mnie jest tak, kiedy zrobię 2-4 pozycje dziennie jest wszystko ok ale kiedy zaczynam łamać mój plan i wdaje mi się klikanie to robię kilkanaście pozycji dziennie a to już jest (to jest moja opinia) hazard i nigdy nie wyszedłem na tym na plus.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ