Basketmat - bardzo subiektywnie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Dzisiejszy dzień upływa pod znakiem "ja pier***e". Ustawiłem 2 zlecenia typu OCO myśląc, że Stop oznacza to samo co S/L, no i się ładnie na tym przejechałem -400 pipsów na USD/PLN i -150 pipsów na EUR/USD, człowiek uczy się na błędach, głowa do góry i jadę dalej ze strategią.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Narazie statystyki strategii: 2 wejścia, 2 stratne (hipotetycznie gdybym ustawił dobrze S/L to straciłbym ok. 14 pipsów na EUR/USD i 20 na USD/PLN). Czynnikiem potęgującym moje chwilowe oburzenie są wyniki wyborów :evil:
W załączniku nowe wejście :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Niestety złapało S/L, wieczorem poszukam i wrzucę jakieś nowe wejścia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

basketmat pisze:Niestety złapało S/L, wieczorem poszukam i wrzucę jakieś nowe wejścia.
Skąd wiesz że jakieś będą? Mam wrażenie że tym zdaniem chciałeś napisać mniej więcej tyle: znajdę sobie jakieś wejscie i zobaczymy co będzie. Jest dokładnie odwrotnie, szczególnie na początku warto czekać, czekać aż pojawi się ta konkretna okazja ( oczywiście nie będziesz nigdy pewien na 100% że to właśnie ten setup to dodaje smaczku i emocji )

Nie wiem czym się sugerowałeś ale jak dla mnie to ostatnie wejście jest wbrew dosyć silnemu trendowi wzrostowemu, więc pod prąd. oczywiście można i tak ale tylko wtedy gdy ma się pewność że na tym poziomie będzie silny opór. Dopiero wtedy szukałbym tam jakiegoś wejścia.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Zobacz na screenie 101011 (pierwszy na tej stronie), byl to poziom, z którego wczesniej było mocne odbicie, dlatego uważam, że warto było spróbować, zresztą spójrz co się teraz dzieje na EUR/USD 10 pisów wyżej bym wszedł (błędem było zaznaczenie poziomu nie na maksymalnej wartości poprzedniej "górki" lecz na dwóch następnych) i by było dobrze :) A co do tych wejść które miałem wstawić wieczorem, to szczerze mówiąc nawet przez myśl mi nie przeszły wejścia na siłę. Wbrew pozorom przez parę dni można się wiele nauczyć.
Pozdrawiam

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

zauważyłem,że główna para na której grasz to edek-przynajmniej tak napisałeś,to po co się pakujesz w egzotyka typu usdpln?-jeśli mogę doradzić to niepotrzebnie.trzymaj się 1-4 par i to wszysko.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Po prostu szukałem dobrych poziomów, myślę, że tu nie ma co się trzymać EUR/USD, bo w ten sposób na wejście mogę czekać tydzień, a to moim zdaniem mija się z celem.
Pozdrawiam

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

A może warto jednak najpierw pobawić sie na demo i to przez dłuższy czas. Twóje załozenia bardzo zmieniły sie od okt wyjścia. Sporo chaosu. A tutaj nie ma na to miejsca. Przy dźwigni finanswej margines straty jest bardzo wąziutki. Miało być eur/usd a pojawiają się nawet "polskie" pary, gdzie spread jest spory i kasuje ci na wstępię pipki.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Jestem świadomy tego co robię, a główny, nie oznacza jedyny :wink: Jak już pisałem jednemu koledze na priv, moim zdaniem przez miesiąc konsekwentnej pracy i wyciągania wniosków na realu, nauczę się więcej niż na demo przez pół roku. Bo co z tego, że na demo zrobiłem w tydzień xxx pipsów, jak na realnym koncie mam same straty? - Real a demo to kolosalna różnica. Kiedy chcesz się nauczyć jeździć na łyżwach, to nie zaczynasz od imitowania ruchów "na sucho" i oglądania filmów przez miesiąc czasu, tylko wchodzisz na lodowisko i mimo że zaliczysz parę upadków, to w końcu się nauczysz jeździć. Mam nadzieję, że do następnego piątku będzie widać konsekwencje mojej strategii.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

basketmat pisze:Kiedy chcesz się nauczyć jeździć na łyżwach, to nie zaczynasz od imitowania ruchów "na sucho" i oglądania filmów przez miesiąc czasu, tylko wchodzisz na lodowisko i mimo że zaliczysz parę upadków, to w końcu się nauczysz jeździć.
Lub połamiesz nogi tak, że przez kolejne pól roku nawet na nie nie staniesz.

ODPOWIEDZ