Trzeba podać hasło telefoniczne. Nie ma ono nic wspólnego z hasłem do platformy. Hasło telefoniczne wybierasz w czasie zakładania konta rzeczywistego i wpisujesz w dokumenty potrzebne do otwarcia tego konta. W przypadku platformy TMS-MT4 hasło to wpisujesz w odpowiednią rubrykę Karty Danych Klienta do Umowy Ramowej.maxam007 pisze: I teraz pytanie: dzwoniąc do nich jakie dane trzeba podać? Wystarczy numer klienta czy chcą jakieś hasła? A jak chcą hasło to jest to to samo hasło co do platformy czy jest jakieś specjalne?
TMS Brokers
- Phoenix_phx
- Gaduła
Chciałbym wszystkich przestrzec przed zbytnią ufnością odnośnie danych znajdujących się na stonie http://www.tms.pl/
Swapy, które tms nalicza sa w rzeczywistosci ok 40% nizsze od tych podanych na stronie (chodzi o pary zlotowkowe, bo na tms zabezpieczam depozyty (usd i eur), ktore trzymam u brokerow, u ktorych trejduje). Chodzi o konto direct, ktore w teorii ma najlepsze swapy na tych parach, a w praktyce okazaly sie kiepskie...
Odpowiedz jaka uzyskalem (stopniowo ujawniajac stan mojej wiedzy, zeby sprawdzic ich prawdomownosc):
1) tak, swapy ze strony odpowiadaja tym na platformie
2) swapy na stronie sa z saxo (bo jak powszechnie wiadomo tms direct to nic innego jak white label saxo), a tms nalicza na nie swoja prowizje
.... oczywiscie bylem dobrze przygotowany do rozmowy...
3) naprawde saxo podaje na stronie nizsze swapy od nas?? Hmm... my zamieszczamy na stronie to co od nich dostajemy
... a potem juz head of sales:
1) my wrzucamy na strone to co dostajemy od saxo, nie odpowiadamy za to co nam wysylaja...
2) faktycznie informacje na stronie moga byc mylace, ale sa one tylko "pogladowe", swapy codziennie sie zmieniaja.
Ciekawi mnie ta pogladowosc, zwazywszy ze mimo tej zmiennosci swapy na platformie sa caly czas nizsze o ok 35-40% od tych ze strony.
Takze dla mnie wyglada to mniej wiecej tak:
swap na stronie = swap saxo*1,25
swap na platformie = swap na stronie * 0,6
Dlatego uwazam ze zakladanie konta w tms direct jest kompletnie nieracjonalne - to white label saxo, z gorszymi swapami (i kto wie co gdzie jeszcze maja ukryte prowizje...) i duzymi prowizjami za transakcje < 0,5 lota.
Jak ktos koniecznie chce brokera z pl, to idmsa tez jest white label saxo, a nie slyszalem zeby tak oszukiwali klientow...
Swapy, które tms nalicza sa w rzeczywistosci ok 40% nizsze od tych podanych na stronie (chodzi o pary zlotowkowe, bo na tms zabezpieczam depozyty (usd i eur), ktore trzymam u brokerow, u ktorych trejduje). Chodzi o konto direct, ktore w teorii ma najlepsze swapy na tych parach, a w praktyce okazaly sie kiepskie...
Odpowiedz jaka uzyskalem (stopniowo ujawniajac stan mojej wiedzy, zeby sprawdzic ich prawdomownosc):
1) tak, swapy ze strony odpowiadaja tym na platformie
2) swapy na stronie sa z saxo (bo jak powszechnie wiadomo tms direct to nic innego jak white label saxo), a tms nalicza na nie swoja prowizje
.... oczywiscie bylem dobrze przygotowany do rozmowy...
3) naprawde saxo podaje na stronie nizsze swapy od nas?? Hmm... my zamieszczamy na stronie to co od nich dostajemy
... a potem juz head of sales:
1) my wrzucamy na strone to co dostajemy od saxo, nie odpowiadamy za to co nam wysylaja...
2) faktycznie informacje na stronie moga byc mylace, ale sa one tylko "pogladowe", swapy codziennie sie zmieniaja.
Ciekawi mnie ta pogladowosc, zwazywszy ze mimo tej zmiennosci swapy na platformie sa caly czas nizsze o ok 35-40% od tych ze strony.
Takze dla mnie wyglada to mniej wiecej tak:
swap na stronie = swap saxo*1,25
swap na platformie = swap na stronie * 0,6
Dlatego uwazam ze zakladanie konta w tms direct jest kompletnie nieracjonalne - to white label saxo, z gorszymi swapami (i kto wie co gdzie jeszcze maja ukryte prowizje...) i duzymi prowizjami za transakcje < 0,5 lota.
Jak ktos koniecznie chce brokera z pl, to idmsa tez jest white label saxo, a nie slyszalem zeby tak oszukiwali klientow...
- jasonbourne
- Pasjonat
A czemu nie bossa?Yankee pisze:Jak ktos koniecznie chce brokera z pl, to idmsa tez jest white label saxo, a nie slyszalem zeby tak oszukiwali klientow...
Poza tym czy akurat właśnie swapy są takie istotne?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
W takim przypadku
A czemu nie bossa? Pewnie ze moze byc bossa
IDMsa rzucilem bo oferuja ten sam produkt co TMS, tylko bez wspomnianych "bonusow".
A poza tym nie chodzi nawet o to czy swapy sa istotne czy nie - chodzi o jawne oszukiwanie klientow, a wlasciwie to ukryte (zauwalylem to dopiero po kilku tygodniach, a wiekszosc uzytkownikow z pewnoscia w ogole nie zwraca uwagi na swapy). Gdyby po prostu mieli slabe swapy i nie wprowadzali w blad klientow to nie byloby o czym gadac
swapy to zdecydowanie najistotniejszy parametr konta.Yankee pisze:na tms zabezpieczam depozyty (usd i eur), ktore trzymam u brokerow, u ktorych trejduje
A czemu nie bossa? Pewnie ze moze byc bossa

A poza tym nie chodzi nawet o to czy swapy sa istotne czy nie - chodzi o jawne oszukiwanie klientow, a wlasciwie to ukryte (zauwalylem to dopiero po kilku tygodniach, a wiekszosc uzytkownikow z pewnoscia w ogole nie zwraca uwagi na swapy). Gdyby po prostu mieli slabe swapy i nie wprowadzali w blad klientow to nie byloby o czym gadac
TMS Direct przekazuje wszystkie zlecenia do SAXO, jaki jest więc sens zakładać rachunek przez pośrednika. SAXO oferuje polski support, nie sądzę żeby warunki transakcyjne były gorsze niż u brokera pośrednika.
BTW
TMS ma duże parcie na szkło, bywają dni, że co godzinę można usłyszeć co sądzi o kursie EURUSD Pan Marek Wołos. Kiedyś przeanalizowałem sobie jego wypowiedzi z całego tygodnia i wyszło, że Pan W. ma krótką pamięć - codziennie zmienia zdanie.
Ale skoro istnieje podaż gadających głów, to najwidoczniej jest też popyt na słuchanie tej paplaniny.
BTW
TMS ma duże parcie na szkło, bywają dni, że co godzinę można usłyszeć co sądzi o kursie EURUSD Pan Marek Wołos. Kiedyś przeanalizowałem sobie jego wypowiedzi z całego tygodnia i wyszło, że Pan W. ma krótką pamięć - codziennie zmienia zdanie.
Ale skoro istnieje podaż gadających głów, to najwidoczniej jest też popyt na słuchanie tej paplaniny.