@daamiian:
Podaj więcej informacji.
1. Windows, XP, Vista, W7, 32-bity czy 64?
2. Wersja MT(chodzi mi o nr builda a nie o to czy jest to MT4 czy MT5)?
3. MT uruchamiany jest z konta admina czy zwykłego użytkowanika?
4. Czy użyłeś najnowszej wersji skryptu? ==> http://eareview.net/tick-data
Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.
Zapytaj autora.daamiian pisze:Plik csv ma 5,3 Gb . Przekonwertowanie pliku w całości nie stanowi problemu, jak również tylko jego części, podając datę końca okresu . Problem zaczyna się wtedy gdy wpisuję datę początkową , wtedy plik fxt nie tworzy się .
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
@daamiian: Sprawdź czy na buildzie 402 (ostani build na, którym skrypt działa) też występuje ten błąd. Jeżeli tak poinformuj o tym autora skryptu.
b402: http://www.alpari.co.uk/en/trading_plat ... nload.html
b402: http://www.alpari.co.uk/en/trading_plat ... nload.html
Ponieważ dopiero zaczynam ściągać dane historyczne mam kilka pytań:
1. Przy otwieraniu komputera automatycznie włącza się MT4 build 226 wraz z deinstalacją, Excelem, notatnikiem, internetem. Czy to jest prawidłowe? Nie mam wtedy szansy otwarcia przez loader-b226.exe.
2. Czy do testów rzeczywiście używacie MT4 build 226 tak jak napisano w pierwszym poście? Czy inne demo podłączone do brokera?
3. Jaka jest różnica między Dukascopy2FXT.mq4 a Dukascopy2FXT_multifile.
4. Czy skrypt Birt's Patch musi być włączony zaraz po odpaleniu MT4 czy może być dopiero kiedy odpalamy tester.
1. Przy otwieraniu komputera automatycznie włącza się MT4 build 226 wraz z deinstalacją, Excelem, notatnikiem, internetem. Czy to jest prawidłowe? Nie mam wtedy szansy otwarcia przez loader-b226.exe.
2. Czy do testów rzeczywiście używacie MT4 build 226 tak jak napisano w pierwszym poście? Czy inne demo podłączone do brokera?
3. Jaka jest różnica między Dukascopy2FXT.mq4 a Dukascopy2FXT_multifile.
4. Czy skrypt Birt's Patch musi być włączony zaraz po odpaleniu MT4 czy może być dopiero kiedy odpalamy tester.
To twój komputer - zajmij się nim bo on chyba potrzebuje pomocy ;-)Gabi pisze:Ponieważ dopiero zaczynam ściągać dane historyczne mam kilka pytań:
Możesz użyć innych wersji. Na stronie Birta jest są skrypty i loadery do rozmaitych wersji http://eareview.net/tick-data2. Czy do testów rzeczywiście używacie MT4 build 226 tak jak napisano w pierwszym poście? Czy inne demo podłączone do brokera?
Szukaj "Download links"
Uwaga - w jednym z archiwów jest chyba robal albo wirus. Tak mi krzyczał jeden z programów antywirusowych skanując folder z tymi plikami.
Ten drugi to moja przeróbka ad hoc aby skrócić czas generowania plików csv. Podzieliłem je sobie na lata i teraz aktualizuję tylko 2011 rok zamiast generować wszystko od początku. Może być przydatny, może nie - zależy co potrzebujesz. Ja akurat potrzebowałem zakres 2008-2011 i szlag mnie trafiał, że musiałem robić całość od początku po każdej aktualizacji.3. Jaka jest różnica między Dukascopy2FXT.mq4 a Dukascopy2FXT_multifile.
Przed naciśnięciem klawisza Start w testerze. Najlepiej uruchomić go na tym samym instrumencie i tej samej ramce na jakiej testujesz w testerze. Zdarzało mi się, że skrypt nie zadziałał gdy był uruchomiony na innej ramce.4. Czy skrypt Birt's Patch musi być włączony zaraz po odpaleniu MT4 czy może być dopiero kiedy odpalamy tester.
Dodałem:
Loader nie jest Ci potrzebny jeżeli używasz tylko jednej postaci MT4 uruchamianej z tego samego folderu. Potrzebny jest dopiero wtedy, gdy chcesz mieć ich więcej jednocześnie. Np. pierwsza liczy EURUSD, a druga GBPUSD w tym samym czasie.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.