Niedługo stuknie mi 19 lat, więc trzeba się brać za budowanie domu i sadzenie drzewa, a na to potrzebne są pieniądze, które mam zamiar zarabiać na forexie. Po co dziennik? Jestem nowy, świeży, młody i głodny sukcesu, ale brak mi okiełznania, wiedzy i samodyscypliny, a poza tym chcę być bogaty i mam nadzieję, że dziennik mi w tym pomoże, szczerze mówiąc liczę na rady/oceny starszych doświadczonych kolegów,

Na forexie gram od miesiąca, ale dopiero przedwczoraj założyłem sobie konto real na ECN Aliora.
Jeśli chodzi o styl gry, to mam zamiar wzorować się na admkowal (z którym zresztą chodziłem do szkoły, więc pozdrawiam), a co za tym idzie studiować Sama Seidena

Dlaczego napisałem "styl gry", a nie "strategia"? Może dlatego, że "strategia" kojarzy mi się z wojną, czymś sztywnym i może mało jeszcze wiem, ale mam wrażenie, że gracze foreksowi to bardziej artyści, którzy tworzą własny styl, który chcąc nie chcąc trzeba określić i między innymi ten dziennik ma mi w tym pomóc. Poza tym moim zdaniem wszystko co genialne jest niezwykle proste, dlatego będę dążył do maksymalnej prostoty, bo jak to powiedział p. Schiller "Prostota jest owocem dojrzałości". No i oczywiście zdaję się na intuicję.
Cele:
- określenie stylu
- dyscyplina
- 70% do końca listopada. (aktywa potrzebne do ruszenia własnego biznesu)
- gł. instrument EUR/USD
W załączniku wrzucam obecną sytuację na EUR/USD i moją ocenę sytuacji, zachęcam do odwiedzania i komentowania - każda krytyka jest mile widziana.
Od czasu do czasu będę wrzucał złote myśli