Przebudowa wskaźnika

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
fafnucy
Uczestnik
Uczestnik

Przebudowa wskaźnika

Nieprzeczytany post autor: fafnucy »

Cześć,

Potrzebuje pomocy w modyfikacji wskaźnika, który znajduje się w załączniku. Na podstawie wskaźnika zostało stworzone EA, jednak nie działa na takiej samej zasadzie jak omawiany wskaźnik. Chciałbym dodać do wskaźnika powiadomienia pop-up o pojawieniu się nowego sygnału, ale nie wiem jak to zrobić :cry: Będę wdzięczny za pomoc.

Więcej informacji na temat EA można znaleźć na stronie autora http://www.trendmedium.com/tmt4/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

crn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: crn »

uzyj fukncji alert();

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

A jak wyprowadzić z tego wskaźnika wartości"signal" tak abym mógl wykorzystać je w EA ?
Widzę w kodzie, że obiekty są dodawane jeśli signal = 1 lub -1.
Próbowalem coś kombinować, aby moje EA otwierało BUY lub SELL na podstawie wartości signal z tego wskaźnika, ale EA ciągle widzi signal = 0.
A może da sie jakoś dopisać tą wartość do bufora i wtedy wyprowadzę to przez iCustom() ?
Pomoze ktoś ?
A może to nie chodzi o wartość signal ?
Chciałbym, aby robot widział moment w którym wskaźnik dodaje strzałkę Sell lub Buy.
Solą życia jest kasa.

crn
Gaduła
Gaduła

wlacz "okno danych" i postaraj sie zauwazyc jak zmieniaja ise wtedy wartosci wskaznika.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

W oknie danych nie wskazuje żadnej wartości. Może dlatego, że nie jest nic upchnięte w bufory.
Wskaźnik w odpowiednich momentach ( kiedy zostaną spełnione konkretne warunki średnich ) dodaje obiekty ( strzalki ). Wydaje mi się, że decyduje o dodaniu tych obiektów finalna zmienna "signal" ale mogę sie mylić.
Solą życia jest kasa.

crn
Gaduła
Gaduła

to albo pobieraj z wykresu obiektyi porownaj nazwy zeby wiedziec czy obiekt jest nowy, albo (ja bym wybral ta opcje) dodaj buffor do wskanika o wartosciach -1 i 1 w momencie jak wstawia obiekt

ODPOWIEDZ