BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kristofx »

Nareszcie z tymi mikrolotami - w końcu nie będzie trzeba szukać alternatywy.

I gratuluję tytułu, moim zdaniem należyty. :D
Testowałem długi czas demo i nie miałem żadnych zastrzeżeń do działania. No chyba, że mi pomagaliście bo na demo w ciągu 30 dni z 3000 zrobiłem 230tys PLN, ale wiadomo to demo i nijak się ma do rzeczywistości. :wink:

Dlatego też warto na początek próbować z mikrolotami na rzeczywistym rachunku.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Kristofx pisze:I gratuluję tytułu, moim zdaniem należyty.
Dziękujemy, naprawdę miło słyszeć.
Kristofx pisze:No chyba, że mi pomagaliście bo na demo w ciągu 30 dni z 3000 zrobiłem 230tys PLN
Jak widać dla Klientów staramy się robić naprawdę dużo, ale to by przekraczało nasze możliwości :))
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

s_zadora pisze:każdy będzie mógł otworzyć specjalne subkonto "mini" na którym umożliwimy handel mikrolotami na wybranych, najważniejszych instrumentach BOSSAFX
Subkonto, czyli jedno "normalne" a mikro dodatkowo?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Fx_boy pisze:Subkonto, czyli jedno "normalne" a mikro dodatkowo?
Tak, będzie to dodatkowe konto, ale oczywiście nie trzeba będzie korzystać z obu, tylko z wybranego.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

s_zadora pisze:Tak, będzie to dodatkowe konto
Czemu takie kombinacje?
Jakieś niespodzianki kryją się za tym?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

kris007 pisze:Czemu takie kombinacje?
Jakieś niespodzianki kryją się za tym?
Nie, nie jesteśmy znani na rynku z niespodzianek - negatywnych.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
bolerohe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolerohe »

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 23:58 przez bolerohe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

bolerohe pisze:Chciałbym się dowiedzieć o różnice między kontem demo a rzeczywistym
Demo BOSSAFX należy do najwierniej odwzorowujących realne warunki handlu na rynku - a już na pewno jeśli mówimy o naszej polskiej konkurencji. To wierne odwzorowanie dotyczy m.in. takich szczegółów jak kwotowania instumentów i spread (nawet jeśli okresowo jest rozszerzony na realu, to widać to dokładnie tak samo na demie) czy innych szczegółów związanych ze specyfikacją instrumentów - ich liczby, limitów na zlecenia oczekujące czy zmiennego poziomu dźwigni, zależnego od salda rachunku. Te punkty związane ze specyfikacją mogą się wydać banałem, ale jeśli przeanalizuje Pan dema naszych konkurentów to może się okazać że czasem nawet oferta instrumentów jest inna, co oczywiście trudno zrozumieć...

Jeśli pyta Pan o różnice demo/real to mogą dotyczyć one realizacji zleceń oraz czasami trybu kwotowania instrumentów - jeśli płynność na prawdziwym rynku spada tak bardzo że zmuszeni jesteśmy przełączyć określony instrument w tryb "egzekucji przez zapytanie o cenę" to na demie tego nie będzie widać. Są to jednak sytuacje rzadkie i przejściowe. Jeśli chodzi o realizację zleceń to potencjalne różnice są tu naturalne - obrót na platformie demo jest symulowany w 100% przez komputer który nie analizuje ich zgodności z cenami na rynkach bazowych - a jest to szczególnie istotne w okresach dużej zmienności. Chcę jednak podkreślić że stale monitorujemy parametry egzekucji zleceń na real, tj. odsetki rekwotowań, czasy realizacji itp. i uważamy że obecne statystyki pozycjonują nas wysoko na rynku w tych kategoriach.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ja mam takie pytanie, jeżeli już była na nie odpowiedź, przepraszam, nie znalazłem.

Jak wygląda połączenie konta Forex z normalnym kontem w waszym DM? Chodzi mi o to, czy można wpłacić na jeden rachunek i z niego grać na Fx i np. kupować akcje, czy to jest wszystko porozdzielane u was?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Jak wygląda połączenie konta Forex z normalnym kontem w waszym DM? Chodzi mi o to, czy można wpłacić na jeden rachunek i z niego grać na Fx i np. kupować akcje, czy to jest wszystko porozdzielane u was?
Dla każdego rynku (kasowy GPW, derywaty GPW, FX itp.) prowadzimy odrębne rachunki - i nie jest to nasz pomysł ale wymogi regulacyjne, związane m.in. z różnicami w konstrukcji instrumentów jak również innymi warunkami obrotu. Dlatego w każdym DM tak to będzie wyglądało. Jedyne co możemy jako DM tu zrobić to maksymalnie usprawnić proces przesyłania pieniędzy pomiędzy tymi rachunkami. U nas przelewy realizowane są on-line w trakcie trwania sesji giełdowej, wystarczy się zalogować do swojego konta na stronie bossa.pl i wydać przez internet odpowiednią dyspozycję - pieniądze natychmiast stają się dostępne na docelowym koncie.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ