Ciekawe EA - potrzebna pomoc :)

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Ciekawe EA - potrzebna pomoc :)

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Witam,

W dniu wczorajszym na jednym z amerykańskich for (bodajże ForexFactory) znalazłem ciekawe EA. Jest to scalper przeznaczony na złoto, z możliwością dowolnego ustawienia TP, wielkości lota i maksymalnej liczby otwartych zleceń. Wszystko fajnie działa, tylko niestety jest 1 problem. EA otwiera tylko zlecenia typu buy i buy stop, przez co przy trendzie spadkowym możemy być deczko na minus z otwartymi pozycjami. A tych robot otwiera całkiem sporo i to na dość wysokim TF - przeznaczony jest do gry na H1. :)

Fajnie zatem by było gdyby ktoś przy tym usiadł lub z dobrymi chęciami pomógł mi "dobudować" do niego opcję zleceń sell i sell stop. Wtedy mielibyśmy naprawdę niezłe cacko na złoto. ;)

W załączniku zamieszczam plik .mq4 robota. :)

Liczę na jakiś odzew i pozdrawiam,
freakout
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

freakout pisze:Fajnie zatem by było gdyby ktoś przy tym usiadł lub z dobrymi chęciami pomógł mi "dobudować" do niego opcję zleceń sell i sell stop.
no to zamien buy na sell :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ale ja chcę żeby było i buy i sell, a w programowaniu jestem zielony więc przyznam się bez bicia że sam nie dam rady :P

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

A może dlatego EA jest dobre i robi fajne wyniki, że zawiera tylko BUY ?
Wiesz...całe EA może sie zmienic jak dodasz do niego SELL. Może to była cała idea tego EA ?
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

personov pisze:A może dlatego EA jest dobre i robi fajne wyniki, że zawiera tylko BUY ?
Wiesz...całe EA może sie zmienic jak dodasz do niego SELL. Może to była cała idea tego EA ?
dowod, ze to EA to lipa http://www.mt4i.com/users/goldtrader-bfr

ODPOWIEDZ