BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Fx_boy pisze:1/.Tester strategii - ustawiam przedział czasowy dla pary EURPLN od dnia 01.01.2006 do 23.09.2011, platforma pokazuje jedynie od 10.01.2006 do 24.05.2006r. Zapewne popełniam jakiś błąd? (chcę poćwiczyć AT na dłuższych przedziałach czasowych),
Nie do końca rozumiem co Pan ma na myśli pisząc "platforma pokazuje", tzn. w którym miejscu znajduje się ta informacja? Generalnie jest tak, że aby przetestować strategię automatyczną w danym przedziale czasowym, trzeba posiadać ściągniętą historię cen za ten okres (można to sprawdzić np. przewijając w to miejsce wykres lub w Narzędzia/Centrum historii).
Fx_boy pisze:2/. Do czego służy tryb wizualny w TS? (po włączeniu nie widzę żadnych zmian),
Tester pracujący w trybie wizualnym pokazuje na bieżąco w oknie wykresów jak działa strategia automatyczna na danych historycznych (można dzięki niemu sprawdzić czy strategia działa zgodnie z naszymi założeniami i czy składa zlecenia w odpowiednich momentach). Jeśli wyłączy Pan tryb wizualny, to tester tylko wykona obliczenia "w tle" i pokaże jedynie końcowy wynik (w Raporcie z testu).
3/. Czy zamierzacie wprowadzić na Bossie mikroloty?
Zagrać mikrolotami będzie można u nas już od 10 października od 9:00 kiedy to startuje Konkurs BOSSAFX. Jeśli chodzi o wprowadzenie ich w innej formie to na razie będę konsekwentnie milczał na ten temat :)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

jak na chwilę obecną wygląda sprawa spreadu, czy jest rozszerzany na danych? jeśli tak to na ktorych, jak bardzo i na jak długo? i Czy w konkursie też tak będzie czy zawsze stałe?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Yenn pisze:jak na chwilę obecną wygląda sprawa spreadu, czy jest rozszerzany na danych? jeśli tak to na ktorych, jak bardzo i na jak długo? i Czy w konkursie też tak będzie czy zawsze stałe?
W tej kwestii nic się u nas nie zmieniło od kiedy wprowadziliśmy naszą platformę (2 lata) - spread na BOSSAFX może być szerszy tylko i wyłącznie wtedy, kiedy obserwujemy wzrost spreadu na rynku bazowym, czyli międzybankowym rynku forex. Jeśli przez "rozszerzanie spreadu na danych" rozumie Pan stałą, ale szerszą wartość spreadu w okresie kilkunastu sekund przed i po ogłoszeniu danych to nigdy nie stosowaliśmy tego typu mechanizmów, jednoznacznie świadczących o niskiej jakości usługi dostarczania płynności. Rachunki konkursowe są zwykłymi rachunkami rzeczywistymi i poza małymi różnicami w specyfikacji (mikroloty) niczym się od nich nie różnią.
Yenn pisze:czy zawsze stałe?
Przyznam że przeczytawszy Pana podpis
Yenn pisze:Nigdy nie zakładaj rachunku u brokera typu MM !
mocno dziwi mnie powyższe pytanie. Bo stały spread, którego Pan szuka - przynajmniej poza okresami publikacji danych - jest możliwy tylko i wyłącznie u Market Makera. A spreadu stałego przez dokładnie 100% czasu jak wiadomo na tym rynku nie ma. Jeśli ktoś go oferuje na platformie forexowej to delikatnie mówiąc okresowo znajduje się poza rynkiem.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

nie szukam stałego spreadu, tylko pytam w związku z konkursem, nie chce się zdziwić jak nagle mi się rozkraczy i wywali mnie na SL 2 minuty przez jakimś bez znaczenia idustrial production.

Co do podpisu, to niestety byłem u 4 MM i zawsze egzekucja była na niekorzyść, poslizgi specjalnie i tylko na minus nigdy pozytywne, rekwoty wewnątrz przedziału wahań który ustawiłem w mt4!, komunikat zła cena, zlecenie w trakcie realizacji przez 1,5 minuty, pady na danych platform przez pół godzinyy, rozszerzanie obsesyjne spreadu poza rynkowy przed i po danych np 15p itd itp więc czemu się dziwić?

I cieszy mnie że nie rozszerzacie :) i że przyznaje Pan iż świadczy to o marnej ofercie niektórych.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Yenn pisze:Co do podpisu, to niestety byłem u 4 MM i zawsze egzekucja była na niekorzyść, poslizgi (...)
Zakładam że skoro wogóle Pan pyta, to nie byliśmy w tej "czwórce":) W każdym razie do rozpoczęcia konkursu mamy jeszcze ponad tydzień, w dodatku jest to pierwszy tydzień miesiąca, masa danych, więc chyba nic prostszego - otworzyć rachunek i poobserwować przed konkursem jak to wygląda.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

s_zadora pisze:Zagrać mikrolotami będzie można u nas ( ...) Jeśli chodzi o wprowadzenie ich w innej formie to na razie będę konsekwentnie milczał na ten temat
Niech Pan nie milczy, konkurencja działa..... Ćwiczę u Was na demo, ale po mikro chyba będę zmuszony iść do Go4X, - a potem jak już wejdę w trading wrócę do Was :)
Dziękuję i pozdrawiam.

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kristofx »

Ja też niestety musiałem iść do konkurencji, ze względu na mikroloty.
Ale jak już zacznę zarabiać to rozważę BOSSę.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Kristofx pisze:Ja też niestety musiałem iść do konkurencji, ze względu na mikroloty.
Kogo wybrałeś?, jakie doświadczenie?
Dziękuję i pozdrawiam.

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kristofx »

Admiral - mikroloty, min. depo od 50 PLN, konto w WBK
doświadczenie na razie niewielkie, depo wyczyściłem w 10 dni :P
min. dostałem po łapkach od Pawlaka :lol:

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Fx_boy pisze:Niech Pan nie milczy, konkurencja działa.....
Dobrze, chyba nie mam wyboru:)) Mikroloty będą dostępne oczywiście już od 10 października w ramach Konkursu, natomiast wszystkim jego uczestnikom mogę już dziś oficjalnie obiecać, że po zakończeniu Konkursu w dniu 11 listopada, każdy będzie mógł otworzyć specjalne subkonto "mini" na którym umożliwimy handel mikrolotami na wybranych, najważniejszych instrumentach BOSSAFX.
Do tej decyzji skłoniły nas bynajmniej nie działania konkurencji, ale przede wszystkim tytuł najlepszego domu maklerskiego roku 2011, który otrzymaliśmy wczoraj od miesięcznika Forbes i Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych (więcej: http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... d25847pos1). Jest to chyba najcenniejsze wyróżnienie jakie może otrzymać dom maklerski w Polsce, ponieważ o pozycji w rankigu decydują tylko i wyłącznie głosy inwestorów. Co więcej, z informacji SII wynika że w tegorocznym głosowaniu wzięło udział przeszło 2 razy (!) więcej inwestorów niż w jakimkolwiek poprzednim rankingu i dlatego jesteśmy szczególnie dumni z tej nagrody, bo oznacza że jest ona reprezentatywnym głosem środowiska inwestorskiego.

Szybka decyzja o wprowadzeniu mikrolotów od razu po konkursie to z jednej strony podziękowania, z drugiej dowód że od razu bierzemy się do pracy i dalszej walki o zaufanie inwestorów.
Chociaż przyznam, że uczestnicy tego forum również mają wielki wkład w tą naszą decyzję :)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ