Candle journal
- candleelephants2
- Gaduła
Candle journal
Witam,
Po dopracowaniu strategii postanowiłem publikować niektóre setupy w dzienniku.
Wejścia na m5 lub m15.
Więcej wyjdzie w praniu. Technika gry raczej odpowiada skalpowi.
Nie chciałbym opisywać jak narazie szczegółowo strategii zwziązku z tym, iż jest to modyfikacja systemu, który sprzedaje fxlamer (szkolenie ze skalpingu).
Generalnie dosyć dużo rzeczy pododawałem, szczególnie elementy filtrujące wejście.
Zwziązku z tym, że nie dysponuje dużym budżetem (studencina;)) - moje saldo początkowe wynosi 768zł, a w fxsalt na koncie PLN nie ma mikrolotów to DD może być dość spory póki nie zwiększe depozytu. Nawet ok 6%
Dołączam stopke myfxbooka.
Pozdrawiam
Kuba
Po dopracowaniu strategii postanowiłem publikować niektóre setupy w dzienniku.
Wejścia na m5 lub m15.
Więcej wyjdzie w praniu. Technika gry raczej odpowiada skalpowi.
Nie chciałbym opisywać jak narazie szczegółowo strategii zwziązku z tym, iż jest to modyfikacja systemu, który sprzedaje fxlamer (szkolenie ze skalpingu).
Generalnie dosyć dużo rzeczy pododawałem, szczególnie elementy filtrujące wejście.
Zwziązku z tym, że nie dysponuje dużym budżetem (studencina;)) - moje saldo początkowe wynosi 768zł, a w fxsalt na koncie PLN nie ma mikrolotów to DD może być dość spory póki nie zwiększe depozytu. Nawet ok 6%
Dołączam stopke myfxbooka.
Pozdrawiam
Kuba
- candleelephants2
- Gaduła
- candleelephants2
- Gaduła
- candleelephants2
- Gaduła
reaktywuję dziennik.
Dużo czasu minęło, dużo przemyśleń, szczególnie nt. psychologi tradingu.
Uświadomiłem sobie że bez rygorystycznych zasad nie jestem w stanie funkcjonować na tym rynku mimo, iż wiem, że system którym handluje jest dochodowy.
Po niedawnym MC, zostało na moim rachunku niewiele ponad 400zł (transakcja na MC zamieszczona w dziale humor;)). Traktuję to jako ostatnią szansę na rynku Forex.
Najważniejsze zasady:
godziny handlu: 08:00-11:30
1 transakcja dziennie
Eur/UsD
RR od 2:1
cel: przestrzegać zasad i dążyć do 50% skuteczności.
Start od jutra.
Dużo czasu minęło, dużo przemyśleń, szczególnie nt. psychologi tradingu.
Uświadomiłem sobie że bez rygorystycznych zasad nie jestem w stanie funkcjonować na tym rynku mimo, iż wiem, że system którym handluje jest dochodowy.
Po niedawnym MC, zostało na moim rachunku niewiele ponad 400zł (transakcja na MC zamieszczona w dziale humor;)). Traktuję to jako ostatnią szansę na rynku Forex.
Najważniejsze zasady:
godziny handlu: 08:00-11:30
1 transakcja dziennie
Eur/UsD
RR od 2:1
cel: przestrzegać zasad i dążyć do 50% skuteczności.
Start od jutra.
gdzieś jest to drzewo.
-
- Gaduła
- candleelephants2
- Gaduła