Czy można zainstalować Metatrader na USB ???
Czy można zainstalować Metatrader na USB ???
Witam.
Pytanie jak w temacie a dokładnie chodzi mi o to że chciałbym zainstalować MT na USB gdyż mam dostęp do kilku komputerów a nie chce za każdym razem mi się ściągać ulubionych indyków itp.
Chciałbym mieć jeden program z ulubionymi ustawieniami. Co inny komp to wtykam usb i hejaaa $$$
Pytanie jak w temacie a dokładnie chodzi mi o to że chciałbym zainstalować MT na USB gdyż mam dostęp do kilku komputerów a nie chce za każdym razem mi się ściągać ulubionych indyków itp.
Chciałbym mieć jeden program z ulubionymi ustawieniami. Co inny komp to wtykam usb i hejaaa $$$
- siersciuch
- Pasjonat
We can launch metatrader from a USB flash by using a portable version of metatrader.
To make a portable version you have to:
1. put the atteched files (compress.bat , upx.exe) in the program files folder of metatrader.
2. executet the two files
3. copy your metatrader folder into your USB flash and its ok.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=2251013
1. put the atteched files (compress.bat , upx.exe) in the program files folder of metatrader.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
No nie wiem co lepsze dlatego pytam. Mam już zainstalowane na usb jutro sprawdzę na innych kompach co i jak.
Dodano po 6 minutach:
Wielkie dzięki.
Pzdr.
Dodano po 6 minutach:
siersciuch pisze:We can launch metatrader from a USB flash by using a portable version of metatrader.
Wielkie dzięki.
Pzdr.
Nie trzeba żadnych sposobów. Wystarczy zgrać cały folder na USB. Jedyne, czego MT4 nie zapamięta, to hasło do rachunku. Ale już po jednorazowym wpisaniu po odpaleniu MT4 z pendrive'a hasła więcej nie będzie trzeba wpisywać. Tym bardziej zalecana jest ostrożność i niespuszczanie pena z oka. Bo jak zgubisz, to czem prędzej zmieniać hasła, a najlepiej zmienić numer rachunku u broka i tam przenieść środki.
To chyba dotyczy użycia pendrive'a na tym samym komputerze. Hasło jest zapisywane gdzieś w systemie, a nie nigdzie w katalogu MT4 więc jak ktoś nam zwinie pendrive'a to i tak będzie musiał wpisać hasło podłączając do na innym kompie.murdock pisze:Ale już po jednorazowym wpisaniu po odpaleniu MT4 z pendrive'a hasła więcej nie będzie trzeba wpisywać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Phoenix_phx
- Gaduła