GOCash.pl - wymiana z fizyczną dostawą

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

GO4X pisze: Chętnie dowiemy się, o jaką walutę chodzi. W chwili obecnej powinniśmy zapewniać możliwość wymiany dla zdecydowanej większości zainteresowanych. Na razie z tego co mi wiadomo w GOCash ilość walut nie jest priorytetem, ale daj znać - w przyszłości czemu nie.
jezeli o mnie chodzi to byloby niezle gdyby byla mozliwosc wymieny NOK, ale wydaje mi sie ze ogolnie skandynawskie waluty bylyby mile widziane przez rodakow bo wiadomo ile ich tutaj jest,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

Czy jest ktoś może wśród forumowiczów co korzysta z tej usługi i już wykonywał operacje? Jakieś spostrzeżenia, plusy, minusy? Chcę się zapisać i będę wdzięczny za uwagi.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Jest wada ale taka sama jak we wszystkim co polskie-skomplikowana i czasochlonna procedura otwarcia rachunku.Czas zamknięcia konta w usa plus przelewu środków do polski=1 dzień,czas otwarcia rachunku w GoCash-tydzień.Masa papierków dokumentów i wszystko oczywiście przesłane pocztą,dziwie się że nie jest wymagana zgoda ministra finansów.W ten sposób praktycznie tuż po rejestracji mają już martwe konto.

Peri78
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Peri78 »

W nowej tabeli opłat i prowizji - obowiązującej od 17 października widnieje następująca pozycja:
"Opłata za transfer środków pieniężnych złożony do realizacji w dniu ich
wpłaty bez wykonania transakcji"

Czy ktoś może wyjaśnić mi ten, jak dla niejasny zapis?

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Peri78 pisze:W nowej tabeli opłat i prowizji - obowiązującej od 17 października widnieje następująca pozycja:
"Opłata za transfer środków pieniężnych złożony do realizacji w dniu ich
wpłaty bez wykonania transakcji"

Czy ktoś może wyjaśnić mi ten, jak dla niejasny zapis?
Faktycznie jest to trochę zamotane, ale chodzi tylko o to, że nie możesz tego samego dnia wpłacać i wypłacać środków bez wykonanie transakcji. Dlaczego? Gdybyś mógł, można by było wykorzystać system do realizacji szybkich przelewów pomiędzy bankami. Wprowadzając ten zapis GOCash się przed tym chroni.

W kwestii procedury otwarcia rachunku oraz papierów - dostałem informację, że takie są niestety wymogi prawne - pamiętajcie, że nad GOCashem stoi Dom Maklerski nadzorowany przez KNF, a nie pan Jurek z kantoru.

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

pamiętajcie, że nad GOCashem stoi Dom Maklerski nadzorowany przez KNF, a nie pan Jurek z kantoru.
Trzeba pamiętać, że KNF czuwa nad Domem Maklerskim A NIE nad GoCash. Jeżeli się mylę, to mnie popraw.
Dzisiaj był artykuł w Rzeczpospolitej o bezpieczeństwie korzystania z internetowych kantorów.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

perezes pisze:
pamiętajcie, że nad GOCashem stoi Dom Maklerski nadzorowany przez KNF, a nie pan Jurek z kantoru.
Trzeba pamiętać, że KNF czuwa nad Domem Maklerskim A NIE nad GoCash. Jeżeli się mylę, to mnie popraw.
Dzisiaj był artykuł w Rzeczpospolitej o bezpieczeństwie korzystania z internetowych kantorów.
I ten artykuł jest faktycznie świetny, ponieważ w przypadku konkurencji jest inaczej. Zarówno GOCash jak i my (GO4X) jesteśmy markami TMS Brokers, więc jesteśmy pod nadzorem KNF.

Camaro69

GO4X-oczywiście że to wymóg prawa,każdy broker w Polsce tego wymaga i to mnie właśnie wk...W większości cywilizowanych krajów zachodu można mieć licencję być nadzorowanym i otwierać rachunek przez przesłanie zwykłego skanu-bez ryzyka że jakiś pocztowiec/kurier sobie pozna nasze wszystkie dane...Już nie mówiąc o tym że trwa to w nieskończoność-otwierając rachunek niedawno w pewnym innym biurze trwało to...dokładnie 5 tygodni.To tylko u nas mozliwe.No ale to już nie zarzut pod waszym adresem,ale niewątpliwie tracicie przez to klientów-cóż z tego że mielibyście nawet spread z forexu gdy zanim otworzę rachunek to kurs złotówki zmieni się o kilkanaście groszy czy prawie 10 na dzień jak ostatnio ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Camaro69 pisze:W większości cywilizowanych krajów zachodu można mieć licencję być nadzorowanym i otwierać rachunek przez przesłanie zwykłego skanu-bez ryzyka że jakiś pocztowiec/kurier sobie pozna nasze wszystkie dane..
Widzisz, niby Szwajcaria taka cywilizowana, a tam oprócz tego, że musisz przesłać papierki w formie fizycznej to jeszcze potwierdzone notarialnie ;). Takie regulacje i trzeba się dostosować - tyle.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Camaro69

Tak samo w Korei by grać na najpłynniejszym rynku terminowym świata a w takich Indiach to indywidualny inwestor zagraniczny wogule nie ma prawa otworzyć rachunku ;-).Cóż,włąsnie nie trzeba się dostosować ( z pozycji klienta)wybiera sie po prostu lepszego-czyli nie polskiego.

ODPOWIEDZ