Ink journal
Pierwszy trejd po usztywnieniu zasad 
Nie będe sie na nim zbyt zastanawiał ponieważ SL wpadł przez dane i nie zauważenie sytuacji.
Aktywowane zlecenie oczekujące ustawione w czasie gdy zapomniałem o tym że będą dane, natomiast setup jak najbardziej poprawny moim zdaniem.
-s/r
-parytet
-engolf
-dywergencja
-SL -20 pipsów

Nie będe sie na nim zbyt zastanawiał ponieważ SL wpadł przez dane i nie zauważenie sytuacji.
Aktywowane zlecenie oczekujące ustawione w czasie gdy zapomniałem o tym że będą dane, natomiast setup jak najbardziej poprawny moim zdaniem.
-s/r
-parytet
-engolf
-dywergencja
-SL -20 pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
drugi trejd EURGBP taka sama sytuacja, ciekawy setup z którego jestem prawie dumny 
-s/r
-pin
-dywergencja
- SL + 10 pipsów
jako że na tej parze pips jest drogi poszło jedno zlecenie z SL kroczącym, był na pięknej drodze w dół ale jak widać wycięło w nocy chyba przez zwiększony spreed bo kreseczka wisi jakoś tak w powietrzu

-s/r
-pin
-dywergencja
- SL + 10 pipsów
jako że na tej parze pips jest drogi poszło jedno zlecenie z SL kroczącym, był na pięknej drodze w dół ale jak widać wycięło w nocy chyba przez zwiększony spreed bo kreseczka wisi jakoś tak w powietrzu
Kryzys daje motywacje do dzialania, co ?
Ja juz po egzaminach. Niestety mam straszny kwas w domu który nie pozwala mi trejdowac i już sie nie moge doczekac wyjazdu na studia. A z zycia wzięte to wczoraj przed egzaminem uczylem sie z tableta i cos mnie podkusilo zeby sobie zainstalowac platforme na tableta i cos potrejdowac ;p Efekt ? Egzamin oblany, poprawka za tydzien i otwarta pozycja z RR 1:27. Przyznam sie ,ze jest ona pomylka bo myslalem ,ze jednak nie otwarlo mi pozycji z tableta tak jak chcialem bo nie wskoczyla w otwarte pozycje ale jednak wskoczyla

Ja juz po egzaminach. Niestety mam straszny kwas w domu który nie pozwala mi trejdowac i już sie nie moge doczekac wyjazdu na studia. A z zycia wzięte to wczoraj przed egzaminem uczylem sie z tableta i cos mnie podkusilo zeby sobie zainstalowac platforme na tableta i cos potrejdowac ;p Efekt ? Egzamin oblany, poprawka za tydzien i otwarta pozycja z RR 1:27. Przyznam sie ,ze jest ona pomylka bo myslalem ,ze jednak nie otwarlo mi pozycji z tableta tak jak chcialem bo nie wskoczyla w otwarte pozycje ale jednak wskoczyla

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Na studiach to imprezy nie pozwolą tobie trejdowacKetteo pisze:Kryzys daje motywacje do dzialania, co ?![]()

TU akurat nalozyly sie dwa trojkaty. 1m wystapil juz w formulujacym sie 5m i o to sie oparlem.
1m

Uploaded with ImageShack.us
5m

Uploaded with ImageShack.us.
i sam wynik koncowy:

Pozdrawiam

Dax kresli nonstop formacje ;p przyklad z dzis ( to samo co 2dni temu tylko dynamika mniejsza bo tam bylo to counter trend wzrosotwy a tu juz w trendzie. no ale z kroczacym moznabylo sie wzbogacic w minutke o 270pkt 

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Ja sie cały czas waham czy też nie zacząć grać na indexach prócz walut (WIG, DAX), ale najpierw muszę nazbierać trochę zysku na walutachKetteo pisze:Dax kresli nonstop formacje ;p przyklad z dzis ( to samo co 2dni temu tylko dynamika mniejsza bo tam bylo to counter trend wzrosotwy a tu juz w trendzie. no ale z kroczacym moznabylo sie wzbogacic w minutke o 270pkt

Pierwsze wejście dziś, a raczej dwa.
1 wejście:
-Pin
-s/r
-LT
- SL -15 pipsów
natomiast był to trendzik rosnący więc wystopowało na bardzo ciasnym stopie ( ewidentnie mój błąd, stop w połowie pina )
Ponowne wejście po utworzeniu sygnału na m15 i teście s/r,
-na H1 kolejny Pin
-s/r
- tym razem dywergencja również sie pojawiła
- przebicie kanału na eurusd
- TP +40 pipsów
Wyjść mogłem pewnie dużo niżej ponieważ potencjał jest natomiast RR = 4 w zupełności mi wystarczy a podobne manewry z przestawianiem TP kończyły się zazwyczaj źle.
Wyjście na s/r i fibo 50
1 wejście:
-Pin
-s/r
-LT
- SL -15 pipsów
natomiast był to trendzik rosnący więc wystopowało na bardzo ciasnym stopie ( ewidentnie mój błąd, stop w połowie pina )
Ponowne wejście po utworzeniu sygnału na m15 i teście s/r,
-na H1 kolejny Pin
-s/r
- tym razem dywergencja również sie pojawiła
- przebicie kanału na eurusd
- TP +40 pipsów
Wyjść mogłem pewnie dużo niżej ponieważ potencjał jest natomiast RR = 4 w zupełności mi wystarczy a podobne manewry z przestawianiem TP kończyły się zazwyczaj źle.
Wyjście na s/r i fibo 50