Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

reasumując zaczynamy od zera :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwszy trejd po usztywnieniu zasad :)

Nie będe sie na nim zbyt zastanawiał ponieważ SL wpadł przez dane i nie zauważenie sytuacji.

Aktywowane zlecenie oczekujące ustawione w czasie gdy zapomniałem o tym że będą dane, natomiast setup jak najbardziej poprawny moim zdaniem.

-s/r
-parytet
-engolf
-dywergencja
-SL -20 pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

drugi trejd EURGBP taka sama sytuacja, ciekawy setup z którego jestem prawie dumny :)

-s/r
-pin
-dywergencja
- SL + 10 pipsów

jako że na tej parze pips jest drogi poszło jedno zlecenie z SL kroczącym, był na pięknej drodze w dół ale jak widać wycięło w nocy chyba przez zwiększony spreed bo kreseczka wisi jakoś tak w powietrzu

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Kryzys daje motywacje do dzialania, co ? :P
Ja juz po egzaminach. Niestety mam straszny kwas w domu który nie pozwala mi trejdowac i już sie nie moge doczekac wyjazdu na studia. A z zycia wzięte to wczoraj przed egzaminem uczylem sie z tableta i cos mnie podkusilo zeby sobie zainstalowac platforme na tableta i cos potrejdowac ;p Efekt ? Egzamin oblany, poprawka za tydzien i otwarta pozycja z RR 1:27. Przyznam sie ,ze jest ona pomylka bo myslalem ,ze jednak nie otwarlo mi pozycji z tableta tak jak chcialem bo nie wskoczyla w otwarte pozycje ale jednak wskoczyla :)
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Ketteo, to podrzuć screen tego wejścia, z uzasadnieniem co Cię podkusiło tam wchodzić, chętnie na to zerknę.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ketteo pisze:Kryzys daje motywacje do dzialania, co ? :P
Ja juz po egzaminach. Niestety mam straszny kwas w domu który nie pozwala mi trejdowac i już sie nie moge doczekac wyjazdu na studia. A z zycia wzięte to wczoraj przed egzaminem uczylem sie z tableta i cos mnie podkusilo zeby sobie zainstalowac platforme na tableta i cos potrejdowac ;p Efekt ? Egzamin oblany, poprawka za tydzien i otwarta pozycja z RR 1:27. Przyznam sie ,ze jest ona pomylka bo myslalem ,ze jednak nie otwarlo mi pozycji z tableta tak jak chcialem bo nie wskoczyla w otwarte pozycje ale jednak wskoczyla :)
Na studiach to imprezy nie pozwolą tobie trejdowac :p no i gratuluje trejdu :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

:) Proszę, moment wejscia z 5m i z 1m. Analize swoja zawsze opieram o jakis z tych elementow: Teoria Dowa, 123 BO,formacje techniczne + zaprzeczone formacje techniczne. Srednie wyznaczaja SL dla czesci pozycji. Dla spadkowego zielona, dla wzrostowego czerwona, kreslone sa one po high i low, liniowo wazone dla okresu 20.

TU akurat nalozyly sie dwa trojkaty. 1m wystapil juz w formulujacym sie 5m i o to sie oparlem.

1m

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

5m

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us.

i sam wynik koncowy:

Obrazek

Pozdrawiam :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Dax kresli nonstop formacje ;p przyklad z dzis ( to samo co 2dni temu tylko dynamika mniejsza bo tam bylo to counter trend wzrosotwy a tu juz w trendzie. no ale z kroczacym moznabylo sie wzbogacic w minutke o 270pkt :)

Obrazek

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ketteo pisze:Dax kresli nonstop formacje ;p przyklad z dzis ( to samo co 2dni temu tylko dynamika mniejsza bo tam bylo to counter trend wzrosotwy a tu juz w trendzie. no ale z kroczacym moznabylo sie wzbogacic w minutke o 270pkt :)
Ja sie cały czas waham czy też nie zacząć grać na indexach prócz walut (WIG, DAX), ale najpierw muszę nazbierać trochę zysku na walutach :p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwsze wejście dziś, a raczej dwa.

1 wejście:

-Pin
-s/r
-LT
- SL -15 pipsów

natomiast był to trendzik rosnący więc wystopowało na bardzo ciasnym stopie ( ewidentnie mój błąd, stop w połowie pina )

Ponowne wejście po utworzeniu sygnału na m15 i teście s/r,

-na H1 kolejny Pin
-s/r
- tym razem dywergencja również sie pojawiła
- przebicie kanału na eurusd
- TP +40 pipsów

Wyjść mogłem pewnie dużo niżej ponieważ potencjał jest natomiast RR = 4 w zupełności mi wystarczy a podobne manewry z przestawianiem TP kończyły się zazwyczaj źle.

Wyjście na s/r i fibo 50

ODPOWIEDZ