Linia pozioma
Linia pozioma
Witam, czy jest możliwość rysowanie linii poziomej, która zaczyna się danym punkcie na wykresie i kończy też w zadanym punkcie. Mój problem polega na tym że linia pozioma jest rysowana, tyle że 'leci' ona przez cały wykres 

Re: Linia pozioma
tak, ale musisz ja narysowac nie jako horizontal line ale jako trend line i w parametrach okreslic wspolrzedne poczatku i konca linii.tmkk90 pisze:Witam, czy jest możliwość rysowanie linii poziomej, która zaczyna się danym punkcie na wykresie i kończy też w zadanym punkcie. Mój problem polega na tym że linia pozioma jest rysowana, tyle że 'leci' ona przez cały wykres
Yhymmm, rozumiem... ale mam jeszcze jeden problem, może ktoś będzie umiał mi pomóc. Linia ma być rysowana na danym poziomie, który zmienia się co 15 minut (akurat w tym przypadku z M15 korzystam). I chciałbym żeby po 15 minutach przestało mi rysować linię i zaczeło ją rysować na nowym poziomie i tak samo po kolejnych 15 minutach itd.
Za price1 i price2 podaje poziom Min, ale co z time 1 i time 2?[/code]
Kod: Zaznacz cały
Min = iLow(0,PERIOD_M15,1);
ObjectCreate("poziom", OBJ_TREND, 0, datetime time1, double price1, datetime time2, double price2)
no przeciez time1 i time2 to parametry osi czasu....
czyli jako time1 podaj czas otwarcia swiecy od jakiej chcesz rysowac swoja linie trendu a jako time2 podaj TimeCurrent()
po kazdej kolejnej swiecy, kiedy chcesz wymalowac nowy trend, to zamiast tworzyc nowy obiekt, po prostu zmodyfikuj parametry biezacego obiektu...
chyba, ze chcesz zachowac stary na wykresie....
czyli jako time1 podaj czas otwarcia swiecy od jakiej chcesz rysowac swoja linie trendu a jako time2 podaj TimeCurrent()
po kazdej kolejnej swiecy, kiedy chcesz wymalowac nowy trend, to zamiast tworzyc nowy obiekt, po prostu zmodyfikuj parametry biezacego obiektu...
chyba, ze chcesz zachowac stary na wykresie....
void start()
{
double Min;
Min = iLow(0,PERIOD_M15,1);
ObjectCreate("poziom", OBJ_TREND, 0, Time[15], Min, TimeCurrent(), Min);
}

Dodano po 21 godzinach 31 minutach:
Poradziłem już sobie

http://codebase.mql4.com/3600
Mam nadzieje, że komuś się przyda