NobleMarkets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
25%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
5
63%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
0
Brak głosów

Liczba głosów: 8

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

Yenn pisze:Przetestowałem kilku brokerów ostatno i stwierdzam że jeżeli chodzi o polskie mt4 to noble zrobił na mnie najbardziej pozytywne wrażenie. Jakość egzekucji nieporównywalnie lepsza chociazby do go4x który z nowym price feedem na euro to dramat. Noble ma poślizgi , ale znośne i mogę go polecić. Jeszcze przydałoby się aby na payrollsach spread był najwyżej 5 p i bardzo krótko, a tak to przez cały miesiąc nie rozszerzają spreadu więc tu plus dla nich . Mówienie tutaj przez niektórych że to klon X-a to bzdura.
To ile wynosi spred na danych i jak jest z realizacją zleceń oczekujących???
Ponieważ gram głównie ustawiając oczekujące. Są duże poślizgi z ich realizacją???
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

na wszystkich innych danych oprócz payrollsów 1,8p czyli tyle co normalnie, na nfp 8p przez parę minut. Nie wiem jak oczekujące, nie używam, podejrzewam że może być różnie, sl czasem o 0,5p miałem gorsze, ale to nie na danych tylko normalnie.

zjo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zjo »

Proponuję ostrożnie z tą promocją z Ipadem z Noble Markets... W zeszłym tygodniu upłynął 40 dzień roboczy od zasilenia mojego rachunku, stopa zwrotu ponad 40%, wykonane pełne 5 lotów, przy otwarciu rachunku otrzymałem informację o zakwalifikowaniu się do promocji. Dzisiaj wysłałem maila do organizatora z pytaniem kiedy upływa 40 dzień według nich. Otrzymałem odpowiedź następującą: na podstawie któregoś paragrafu, bodajże 6 ust. 7 regulaminu organizator na podstawie indywidualnej decyzji może zdyskwalifikować uczestnika. Na pytanie o powód otrzymałem odpowiedź identyczną, czyli "bo tak"... A jeśli mi to nie wystarcza, mogę złożyć reklamację, do której w ciągu 30 dni organizator się ustosunkuje. Oczywiście regulamin przewałkowałem w tą i z powrotem, nie znalazłem żadnego powodu dla jakiego miałbym być odrzucony, reklamację napisałem i pozostaje oczekiwanie... Bez wielkiej nadziei jednak. Wygląda na to, że organizator pożyczył sobie prawie bezprocentowo moje pieniążki, pobrał prowizje od pozycji, przez cały okres przewidziany regulaminem nie otrzymałem informacji o odsunięciu od promocji, dopiero po spełnieniu warunków okazało się że jestem odsunięty. Dziwne podejście do klienta...

bambus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bambus »

Witam

Pytanie do Yenn -a powiedz mi ponieważ na stronie noblemarkets jest taka informacja odnośnie spreadu:

"Spread jest różnicą między cena kupna (BID) a ceną sprzedaży (ASK). Poziomy spreadów na platformie Noble Markets są stałe za wyjątkiem mniej płynnych instrumentów wyszczególnionych na końcu tabeli w polu 'Uwagi"

Wiec wygląda na to że spread jest stały jeżeli jest stały to nie powinien być rozszerzany na danych:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wiec wygląda na to że spread jest stały jeżeli jest stały to nie powinien być rozszerzany na danych:)
Przeczytaj dokładnie całą umowę i zobacz czy nie ma dopisku "w normalnej sytuacji rynkowej".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bambus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bambus »

Witam
Założyłem konto demo na noblemarkets ale na platformie MT4 nie ma wielu popularnych walut typu AUDUSD, NZDUSD, CADUSD itp w zakładce symbols już oglądałem tam również nie ma tych walut. Są waluty podstawowe majors i jakieś bardzo egzotyczne:), potrafi ktoś rozwiązać ten problem proszę o opinię i pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Tam gdzie nie możesz ich znaleźć, czyli w zakładce symbol, tam gdzie masz inne instrumenty, kliknij prawym klawiszem myszy, a potem "pokaż wszystkie symbole"

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

"
20 września br. Dom Maklerski NOBLE Securities S.A. wprowadza do oferty z rynku forex wyspecjalizowany rachunek NM PRO skierowany do miłośników handlu algorytmicznego oraz doświadczonych inwestorów preferujących intensywny obrót (ang. HFT – high frequency trading).

Rachunek NM PRO, podobnie jak obecny na rynku od maja rachunek Noble Markets jest zbudowany w oparciu o system Meta Trader 4 i technologię stałego łącza z dostawcami płynności (ang. STP). Główną różnicą są bardzo wąskie spready transakcyjne, które osiągnięto wyłączając z transakcji interwencję dealera Noble Securities i przekazując Klientowi ceny transakcyjne bezpośrednio od największych graczy z rynku międzybankowego.

Jako jedyny dom maklerski w Polsce od dziś zapewniamy wszystkim naszym Klientom - na rachunkach Noble Markets i NM PRO - dostęp do autorskiego skryptu OneClick Trading. Pozwala on na realizowanie transakcji za pomocą jednego kliknięcia, dzięki której miłośnik szybkiego handlu nie będzie tracił bezcennych milisekund na potwierdzanie zlecenia np. w chwili publikacji danych makroekonomicznych - mówi Piotr Jabłoński, Dyrektor Zarządzający Noble Securities. Dodatkowo mechanizm ten pozwala na zamknięcie wszystkich otwartych pozycji danego instrumentu przy użyciu tylko jednego przycisku. Dla Klienta robiącego 100-200 transakcji dziennie może to być bezcenne – dodaje.

W ofercie NM PRO klienci mogą dokonywać handlu na 48 parach walutowych. Biuro maklerskie pobiera prowizję od 14 złotych za 100tys. waluty bazowej, co stawia NM PRO na pozycji lidera w segmencie ofert typu ECN/STP. Minimalna kwota do otworzenia rachunku to 10 tys. złotych.

Rachunek NM PRO można założyć zarówno przez Internet za pośrednictwem strony, jak również we wszystkich oddziałach NOBLE Securities."

www.noblemarkets.pl
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

bambus pisze:Witam
Założyłem konto demo na noblemarkets ale na platformie MT4 nie ma wielu popularnych walut typu AUDUSD, NZDUSD, CADUSD itp w zakładce symbols już oglądałem tam również nie ma tych walut. Są waluty podstawowe majors i jakieś bardzo egzotyczne:), potrafi ktoś rozwiązać ten problem proszę o opinię i pomoc.

Pozdrawiam
musisz zadzwonic do nich i poprosic o udostepnienie wszystkich instrumentow.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ciekawe mają plany z tym nowym rodzajem konta. Oby nie wyszło jak w TMS MT4 z ciągłymi poślizgami.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

ODPOWIEDZ