AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Farmer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Farmer »

Miałem taki przypadek ,że nie chciało mi zamknąć mocno zyskownej pozycji , podobne pozycje się zamykały a przy jednej pojawiał się komunikat ,że pozycja już wcześniej została zamknięta .................no coż może się zdarzyć . Zagłosiłem problem telefonicznie i w trakcie rozmowy wynikło ,że stan otwartych i zamknietych pozycji wg. doradcy różni się znacząco od tego co ja mam na terminalu. Wynikało z niego ,że mam zamkniete dwie pozycje , których w ogóle sie nie zamykałem. W wyniku tego ,że doradca nie potrafił wyjaśnić tego co się dzieje z moim rachunkiem , przeprosił mnie i zadeklarował się ,że będzie to wyjaśniał i skoro tylko to wyjaśni zaraz przedzwoni do mnie z wyjaśnieniami. Po dłuższym oczekiwaniu , w trakcie którego pozycja której nie mogłem zamknąć z pozycji mocno zyskownej przeszła w stratną , ponownie przedzwoniłem i kolejny doradca prosił mnie abym nadal czekał i ................ tak czekam juz kilka dni ......... Coż chyba procedura załatwiania klienta jak na Bank , który się reklamuje swoją wyższą kulturę bankowości pozostawia dużo do życzenia .

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

EA

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

pawel2907 pisze:brak możliwości puszczenia u nich bota i programowania jako takiego więc już zakończyłem przygode z Aliorem.
Wierzę że w końcu to uruchomią zdają sobie chyba sprawę że z niecierpliwością na to czekamy.

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

konkurencja jeśli wyjdzie zmotywuje aliora do szybszego działania

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

ja też spasowałem, choć podpisywałem się pod aliorem dwoma rękami.

Awatar użytkownika
warnisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: warnisz »

Witam,

Chciałbym zapytać kogoś mądrego, czy wykresy na Alior Trader, powinny robić coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=to6Zm4-l ... re=related

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

warnisz pisze:Witam,

Chciałbym zapytać kogoś mądrego, czy wykresy na Alior Trader, powinny robić coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=to6Zm4-l ... re=related
Oczywiście wykresy nie powinny się zachowywać w ten sposób - problem zgłoszony do dostawcy oprogramowania - dzięki Wam PFSoft ma co robić ze swoją platformą (i bardzo dobrze).

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Dodano po 7 minutach:
Aekold pisze:No to jest właśnie dobre u innych brokerów którzy uzywaja Pro Tradera jest handel automatyczny a Alior nie ma i coś nie szukuje się żeby w rozsądnym czasie go wprowad
Ja zapytam w ten sposób - czy ktoś sprawdził poprawność działania narzędzia do automatycznego handlu u innych brokerów ? Wg nas działanie tego narzędzia pozostawia jednak trochę do życzenia dlatego zdecydowaliśmy się wyłączyć ten moduł.
Osobom chętnym możemy udostępnić ten moduł na platformie DEMO - pozwoli to na zapoznanie się z możliwościami modułu. Wystarczy napisać mail na at.demo@alior.pl z prośbą o włączenie modułu (w treści proszę podać numer rachunku DEMO)
zz pisze:Myślę że nic ich nie przerosło skoro wszędzie działa poprawnie,wystarczyło aby zostawili oprogramowanie jakie dostali od producenta i nie wciskali i tam paluchów.......
Nie wciskamy nigdzie paluchów :) różnice pomiędzy aplikacjami udostępnianymi przez innych brokerów (na bazie ProTrader), a naszą polegają na włączeniu/wyłączeniu odpowiednich modułów. W żaden sposób nie ingerujemy w kod aplikacji, co mogłoby doprowadzić do niepoprawnego jej działania.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
warnisz
Stały bywalec
Stały bywalec

To ja mam jeszcze jeden:

http://www.youtube.com/watch?v=7sm2SgVQ ... re=related

W skrócie - na osi czasu wartości dobierane są automatycznie, ale często w sposób niezwykle mylący. Przez to podczas zmiany szerokości okna, cały wykres wydaje się przemieszczać w czasie.

Na przykład na wykresie obejmującym kilka lat, program na poziomej osi wyświetla następujące wartości: 2008, 2009, 2010 i 2011, przy każdej z nich rysując cienką kropkowaną linię pionową. Takie zobrazowanie wydaje się oznaczać, że wykres zawarty pomiędzy dwiema takimi liniami pionowymi obrazuje dokładnie okres jednego roku od stycznia do grudnia (na przykład wykres zawarty pomiędzy dwiema liniami pionowymi opisanymi na osiach jako 2008 i 2009 powinien odpowiadać okresowi dokładnie od początku do końca 2008 roku). Zobrazowałem to na załączonym filmie. Widać na nim wyraźnie jak cały wykres przesuwa się w poziomie względem pionowych linii oznaczających kolejne lata.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

warnisz pisze:To ja mam jeszcze jeden:
Linki do wszystkich 3 filmów zostały przesłane.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
warnisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Podążanie wskaźnika (kropki) za wykresem w Alior Trader również wydaje się być niepoprawne. Ale może tak ma być?
http://www.youtube.com/watch?v=rOAHKjgS ... re=related

Dodano po 20 minutach:

Reasumując cały ten temat Alior Tradera.

Moim zdaniem platforma jest bardzo ładna i robi dobre pierwsze wrażenie wizualnie. Przy bliższym poznaniu można zauważyć sporo drobnych niedociągnięć, które jednak mam nadzieję zostaną szybko wyeliminowane, więc ogólnie pierwszy kontakt na plus.

Niestety platforma ma inny, bardziej podstawowy problem. Jest to nowa zabawka cierpiąca na wszystkie choroby wieku dziecięcego. Brakuje wielu funkcji i cech, które posiada np. dojrzały MetaTrader i tu jako informatyk podejrzewam, że jeszcze długo wiele się nie zmieni. Pewne drobiazgi wychodzą dopiero "w praniu", kiedy pracę informatyka - programisty, który w ogóle nie musi się znać na handlu na Forex weryfikują użytkownicy - gracze.
Brakuje mi wielu funkjonalności, o których nawet nie chce mi się pisać, bo jest tego całkiem sporo. Tu coś się dziwnie pojawia, tam coś znika, czegoś nie da się przestawić itd. Będą one dodawane z pewnością sukcesywnie, jednak nie liczyłbym tu na wielką rewolucję. Obawiam się, że przed autorami progamu z Dnietropietrowska jeszcze bardzo dużo pracy.

Dlatego sądzę, że jeśli Alior chce zrobić mocne wejście z pierwszym ECN w Polsce i utrzymać pozycję (nowe polskie ECNy w drodze), powinien jak najszybciej udostępnić sprawdzonego MetaTradera jako alternatywną plafromę.

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

warnisz pisze:Niestety platforma ma inny, bardziej podstawowy problem. Jest to nowa zabawka cierpiąca na wszystkie choroby wieku dziecięcego. Brakuje wielu funkcji i cech, które posiada np. dojrzały MetaTrader i tu jako informatyk podejrzewam, że jeszcze długo wiele się nie zmieni.
warnisz pisze:Dlatego sądzę, że jeśli Alior chce zrobić mocne wejście z pierwszym ECN w Polsce i utrzymać pozycję (nowe polskie ECNy w drodze), powinien jak najszybciej udostępnić sprawdzonego MetaTradera jako alternatywną plafromę.
Problem w tym że Metatrader nie jest zaprojektowany tak żeby można było go podpiąć pod Ecna. Z nim tylko wchodzi w grę STP.

Co do samego ProTradera też odniosłem takie wrażenie że on to się dopiero rodzi w bólach i jeśli automatyczny handel jest zabugowany bo tak rozumiem z wypowiedzi Pana Dariusza to ciekawe ile wody w rzekach upłynie zanim Alior go wprowadzi. Brak automatycznego handlu dla mnie niestety na chwile obecna jest bariera nie do przejścia.

ODPOWIEDZ