Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

To ja jeszcze mam pytanie w temacie kolegi węgiel gdzieś na forum przeczytałem ze najbezpieczniej jest grac maksymalnie za 3% swojego depozytu, tyczy sie to tylko wysokicvh depozytów przy których 0.10 lota to te 3% czy da sie jakoś ustawić zeby było np 0,01 lota ? Próbowałem wpisac 0.01 lota ale niestety nie mogłem wtedy dokonać zadnej tranzakcji wszytskie przyciski były szare.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie wszyscy brokerzy umożliwiają grę takim wolumenem. Co do zasady 3%... Można spotkać się z opiniami, że broń boże nie wolno ryzykować więcej niż 2%, a bywa też, że i 5%.
Ogólnie rzecz biorąc jest to indywidualna kwestia zależna od naszej toleracji ryzyka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Z własnego doświadczenia mogę Ci dodać że jeśli będziesz mieć dobry system to i 10% ryzyka na transakcje jest do udźwignięcia. Wszystko zależy od % skuteczności systemu, Twojej psychiki i wielkości depozytu. Jeśli masz system który 8 na 10 tradeów ma zyskownych, a ty i Twój depozyt wytrzymacie stratę ~20% kapitału to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś ryzykował więcej. Procent ryzyka na transakcję to kwestia uznania.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

wegiel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wegiel »

Mam pytanie co do dźwigni jaka najlepsza jest na poczatek jesli stram sie grać szortami na demie probuje na 1:500 ale nie wiem czy to był dobry wybór choc idzie mi calekiem niezle skubie po kilka czasem kilkanacie euro na wkladzie 20 euro

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

ehh.Wróć stronę wcześniej,powinna Cię zainteresować jeszcze poprzednia strona,Tam masz wszystko wyjaśnione.
Ogólnie przejrzyj tematy podwieszone w tym dziale,po przeczytaniu jak będziesz miał jakieś wątpliwości to pytaj.Aktualnie pytasz o rzeczy,na które znajdziesz ogrom wiedzy na forum,gdzie ludzie się produkowali,które warto poczytać.

"co do dźwigni jaka najlepsza jest na poczatek jesli stram sie grać szortami"
powiem CI tylko tyle,że to nie ma znaczenia czy short,czy long.Ale nie ma się co rozwodzić,bo co strone pisać o tym samym to ile można:)

dammok
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dammok »

witam, mam pytanie ponieważ jestem nobkiem w temacie FX wiec czytając fora i rożne zagramaniczne strony trafiłem na wiele robotów do gry właściwie wszystkie kosztowały od 50$ do 250$ przeglądając ALLEGRO znalazłem dużo podobnych robotów - czy naiwnie myśląc ze to zrobi robotę za mnie bardzo się mylę bo przecież jest to tak pięknie opisane?
Bo domyślam się iż nie ma 100% robota co robi zysk a jak jest to nie na sell

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Twoje wnioski są jak najbardziej prawidłowe.

dammok
Bywalec
Bywalec

eh ... czyli pozostaje nauka i umiejętność czytania wykresów podparta tym kalendarzykiem co do jest w temacie DayTrading czyli nie będę milionerem do końca września :P

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

dammok, wiekszosc ea, indykatorów znajdziesz w internecie za darmo.

dammok
Bywalec
Bywalec

przeglądałem wiele puszczałem na testy i różnie działały czasem pokazywało ze zarobiłem czasem że traciłem - puszczałem tez na realnych transakcjach na demie otwierały pozycje i zamykały głównie albo przez s/l albo tylko ten co go na pisał wie dlaczego z reguły nic nie ugrywałem bo ilość transakcji zawartych tymi programami do wypracowanego zysku był -

ODPOWIEDZ