Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

:) Byłeś konsekwentny i opłaciło się :) Każdy chyba kiedyś dokładał do przegrywającej pozycji :) Powiem nawet więcej ,że dalej to robię ale tym razem już z głową.

Ze swojego tradingu zaliczyłem dzień ujemny. Upierałem się od 10 do 12 na szorty i nic z tego dobrego nie było, całe szczęscie ,że wyłączyłem platformę bo z tego co widzę trwał wzrostowy trend a gra w wzrostowym nie jest moją mocną stroną. Trzeba nad tym poprawcować

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jako że ostatnio mało trejdów wrzucam, postanowiłem zamknąć trejd roku żeby mieć o czym pisać :) za trejdem 5 lat studiów, SNB, logika, przeciw trejdowi brak SL , 5 lat studiów :p + 28 pipek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ketteo pisze::) Byłeś konsekwentny i opłaciło się :) Każdy chyba kiedyś dokładał do przegrywającej pozycji :) Powiem nawet więcej ,że dalej to robię ale tym razem już z głową.

Ze swojego tradingu zaliczyłem dzień ujemny. Upierałem się od 10 do 12 na szorty i nic z tego dobrego nie było, całe szczęscie ,że wyłączyłem platformę bo z tego co widzę trwał wzrostowy trend a gra w wzrostowym nie jest moją mocną stroną. Trzeba nad tym poprawcować
Właśnie chciałem też dołożyć do trejdu roku (eurchf) gdy było -20 na minusie, skosił bym sporo pipek, ale cóż :)

edit/ trejd zamknąłem duzo dużo za wcześnie TP ustawione na 140 pipsach a po zamknięciu widze ze cena dalej szła do gory ale chęć zysku była większa :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieudane dziś wejście, pare plusów bylo, czyli delikatny pin dywergencja i s/r, przeciw słaby pin oraz to ze do LT jeszcze parę pipsów brakowało dlatego cena mogła chcieć liznąć LT, setup miał potępiał i jesli doleci do LT zrobi jeszce raz pina to wejście poniownie

Pierwszy screen widok H1, drugi m5 na którym widać wejście po pinie eleganckie bo na górce, oczywiście mogłem zgarnąć 15 pipek ale dla mnie to troszkę za mało, braklo 5 pipek żebym przestawił na BE a wpadło SL

ale nic się nie stało, -10 pipek :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jak obiecałem tak zrobiłem ponowne wejście eurusd, niestety BE do mojego TP braklo zaledwie 15 pipek i był bym na +60 natomiast rynek chciał inaczej, zabawne że minute przed wystrzałem pomyślałem sobie ze zamknę z palca na +40 o 15:00 i spokój z fx na dziś rynek chciał inaczej:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

drugie wejście na +1 :) przekonało mnie parę rzeczy takich jak to iż moim zdaniem był to test LT po jej przebiciu, dywergencja, oraz ze usd wskazywał na umacnianie się, na szczęście zamknełem z palca przed strzałem (miałem dość tej mini konsolki idącej w kierunku SL) bo palnęło by w moje SL z całym impetem :)
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 15:24 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

BE ostatnio ratuje mi tyłek:) natomiast chyba zacznę być mniej pazerny ponieważ na eurusd RR wyniósł już 3 a ja dalej nie zamknąłem czekałem chyba na RR milion :p (TP miałem na RR = 4)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwszy i chyba ostatni trejd dzis usd cad +3 pipki zapowiadało sie ciekawie ale nie poszło tak jak trzeba, weekend zleci na kurowaniu się bo dopadło mnie jakieś choróbsko i analizowaniu MM, w usdcad znów pospolity błąd, SL ustawiony na 10 pipek doszło do +30 czyli RR 3 zamiast zamknąć dałem BE +3, chyba czas zacząć otwierać kilka pozycji z RR1 RR2 i RR ileś tam, pożyjemy zobaczymy :)

na screenie widac utworzony RGR na H4 wejscie na teście lini szyji, ryzykowne bo parę pipek niżej s/r od którego właśnie sie odbiło i mnie wyautowało, z s/r doskonale zdawałem sobie sprawę ale miałem nadzieje że go w końcu przebije :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

tydzień zakończony +78 pipek +3% kapitału mało !!!

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Ink. pisze: bo dopadło mnie jakieś choróbsko
Zdrowia !

Dobry pomysł z tym RR ! Dodasz kolejną giwerę do arsenału ! Jednak może spróbuj jakoś inaczej zamykać pozycję niż na RR. Jest dużo opcji, np. przecięcie średniej po highah dla wzrostowego, sl kroczący, wyjścoe w oparciu o benchmarki...bla bla bla.

+78 to może być jak mówiłeś dom z basenem przecież :P

U mnie sytuacja spoko ale spieprzyłem środę siadając do terminana i grając co tu dużo mówić źle. Bez testów chciałem spróbować odrazu na real tzw "2b" i to jeszcze na 1m. Głupota ludzka i fantazja nie mają granic ;)
Overall performance mam taki.
57,7% zyskownych

Sredni zysk 14,7
Srednia strata 5,1

Obyśmy zawsze mieli tygodnie na + !

ODPOWIEDZ