Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

colt113 pisze:Czy w fxpro które znalazłem u repso w podpisie tez tak jest ?
raposo :)
Większość brokerów ma takie zapisy, bo nie chcą dokładać do interesu. U polskich brokerów jest to traktowane jako normalny dług, który trzeba spłacić, czyli grożą Ci odsetki ustawowe i komornik w razie odwlekania tego :).

W FxPro wygląda to trochę inaczej i na korzyść tradera. Jeśli powstanie debet na rachunku to nie musisz go spłacaić. Wartość konta zostanie skorygowana do zera w ciągu kilku dni lub po "upomnieniu się". Reasumując, tu stracić możesz tylko tyle ile wpłacisz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

radek1980 pisze:Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co znaczy ,że piątek jest dniem polowania na stopy?
Ciężko to wyjaśnić. Stopy to Stop Lossy. "Polowanie na stopy" oznacza, że pojawiają się bardzo gwałtowne ruchy o dużym zakresie pipsów praktycznie w obie strony, w górę i w dół. Często takie rzeczy dzieją się akurat w piątek choć moim skromnym zdaniem to nie jest żadna zasada. Głupie stwierdzenie, nie przykładaj do niego wagi.

colt113 nikt tutaj nie zna oferty i regulaminu każdego brokera z osobna więc ciężko jest jednoznacznie stwierdzić czy "u wszystkich tak jest". Sam mam dwa konta w Admiral Markets i w Dukascopy z czego u obu tych brokerów ryzykuje się tylko kapitałem który jest na koncie. Wydaje mi się że FxPro jest podobnie.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Good Will Hunting pisze:Sam mam dwa konta w Admiral Markets i w Dukascopy z czego u obu tych brokerów ryzykuje się tylko kapitałem który jest na koncie.
Nie do końca. Przeczytaj umowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Tzn. ja zakładam że nie wystąpi sytuacja w której pójdzie przeciwko mnie mega ruch na -1000 pipsów. Może to i błąd.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Good Will Hunting pisze:Tzn. ja zakładam że nie wystąpi sytuacja w której pójdzie przeciwko mnie mega ruch na -1000 pipsów. Może to i błąd.
Zakładać można jednak taki scenariusz, szczególnie w erze kryzysów, może mieć miejsce. To samo z dużą luką cenową, czy to po publikacji danych czy też na otwarciu rynku w niedzielę. I dlatego widnieją tam takie zapisy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

W takim razie jest jakiś broker gwarantujący w tej sytuacji bezpieczeństwo?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przeczytaj mój trzeci post wyżej na tej stonie........................ ;)

edit:
Ups, przerzuciło na nową, więc na poprzedniej stronie... :D
colt113 pisze:Sorki raposo za przekręcenie niku i dzieki za szybką odpowiedź
Nie ma problemu x2 ;)
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 13:48 przez raposo, łącznie zmieniany 2 razy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Sorki raposo za przekręcenie niku i dzieki za szybką odpowiedź ;)
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

wegiel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wegiel »

Mam pytanie techniczne jestem nowy i zarejstrowalem sie na xtb oczywiście konto demo. Ale mam problem z tymi lotami gdzie widać cene ile się płaci za jednego lota, skąd mam wiedzieć ile PLN ze swojego depozytu zapłace za przykładowo 0.20 lota? Z góry dziekuję za pomoc

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Są do tego kalkulatory w sieci lub po prostu możesz nauczyć się to liczyć. Słowo klucz "depozyt zabezpieczający" lub "margin requirement".
Bądź jeszcze prościej. Skoro to demo to wystarczy, że otworzysz pozycję, a na dole platformy pokaże Ci ile depozytu zostało wzięte (Margin).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ