[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

frytek pisze:dziękiza to musze przetrawić i zrozumieć to wszystko jestem początkującym a mimo to mam L ki
Dorzucam najnowsze koncepcje - może się przyda - jak widać zgodne z tym co powyżej podałem :!:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

coś ta prognoza sie nie sprawdziła no ale to tylko prognoza
pozdr

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

jak to jest, ze podczas sesji europejsko - amerykanskiej jen sie oslabia, a gdy tylko japonia wchodzi na parkiet mamy jego umocnienie (tak sie dzieje od paru dni...) wydawalo mi sie ze to wlasnie japonczykom najbardziej zalezy na oslabieniu jena... tak jak by wszyscy na sile wyczekiwali interwencji, a bez tego ani rusz mimo ze ostatnio byla ogromna szansa na wyjscie z tego mozolnego kanalu i wystarczyla nawet drobna interwencja ktora wplynela by na psychike graczy ze mamy do czynienia ze zmiana trendu, po tym jak reszta par potracila wzgledem dolara... a tak tkwimy tu dalej, spoko ja tak moge nawalac caly czas, ale troche to juz nudne... no i te mysli ze jednak ktos sobie ubzdural poziom 75.00 zeby bylo rowno ale i tak nie zaryzykowal bym shorta...

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

no właśnie kisimy sie i czekamy nie wiadomo na co ? niby na interwencje ale japończycy sie nie kwapią euro straciło do $ kilaset pipek a japonic nawet nie drgnie jakby sztucznie go ktoś trzyma tylko do kiedy bo np eujpy chodzi ładnie a usajpy jak beton ej robi 10pipek a uj 1 pipke i taka to różnica a może japońcom pasuje taki tani $? kto wie

123456
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 123456 »

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

15 wrzesnia rok temu miala miejsce interwencja BOJ z poziomu 83 na 85,80.
Zobaczymy, czy uczcza rocznicę przynajmniej oslabieniem jena do tych 80 jenow za dolara :wink:

overall

wynika z tego ze silny yen jest nieunikniony w dluzszym terminie, a internwencje nic tu nie pomoga (chodzi o zmiane trendu)

jak dla mnie to sranie w banie... skoro nikomu nie jest na reke silny yen to z jakiej paki ma sie ciagle umacniac? moge sie zalozyc ze ni z dupy ni z pietruchy w niedlugim czasie bedziemy mieli srutniecie ku gorze, tak aby nikt o tym wczesniej nie wiedzial :)

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

overall pisze: moge sie zalozyc ze ni z dupy ni z pietruchy w niedlugim czasie bedziemy mieli srutniecie ku gorze, tak aby nikt o tym wczesniej nie wiedzial :)
zgadzam sie z kolega, dlatego kurs ponizej 77 na USDJPY i 104-105 na EURJPY uwazam za bardzo atrakcyjne miejsca na L-ki, duzy ruch w gore moze byc nawet w najblizszy czwartek 15-tego :twisted:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 21:38 przez Piotr_P, łącznie zmieniany 1 raz.

overall

Piotr_P pisze:15 wrzesnia rok temu miala miejsce interwencja BOJ z poziomu 83 na 85,80.
Zobaczymy, czy uczcza rocznicę przynajmniej oslabieniem jena do tych 80 jenow za dolara :wink:
jak by nie patrzec chyba troche na to za wczesnie, wszak w sierpniu byla juz spora interwencja ktora nawet dnia sie nie utrzymala, ale kto ich tam wie, mogli by zrobic tak jak w marcu... od 76 do 85 :) i gdyby tak ladnie przebilo te 85 moze w koncu mieli bysmy jakas zmiane... a tak mozolnia...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cierpliwości... Im więcej wolumenu skumuluje się podczas tej konsolidacji tym oczka bardziej Wam się zabłyszczą jak już przyjdzie jej koniec ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ