Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Widze matka, że ironia wychodzi Ci równie dobrze co krytyka. Chciałbym tylko wiedzieć jak wyobrażasz sobie sytuacje w której przestanie działać metoda opierająca się w 100% na cenie. Jak sobie to wyobrażasz? Ktoś zlikwiduje cenę? Bardzo mnie to ciekawi :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

matka pisze:Ba! Są słonie w karafce, które przybyły z innych wymiarów. Chyba wiadomo dlaczego nie mogę ich Wam pokazać?
Tak może odpowiedzieć tylko ktoś kto nie zarabia w miarę regularnie.

odemnie to wszystko w tym wątku.pzdr dla wszystkich

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Good Will Hunting pisze:Widze matka, że ironia wychodzi Ci równie dobrze co krytyka. Chciałbym tylko wiedzieć jak wyobrażasz sobie sytuacje w której przestanie działać metoda opierająca się w 100% na cenie. Jak sobie to wyobrażasz? Ktoś zlikwiduje cenę? Bardzo mnie to ciekawi
Dziękuję za komplement ;) Bardzo chętnie odpowiem na pytanie tylko musisz sprecyzować co masz dokładnie na myśli pisząc "metoda opierająca się w 100% na cenie", bo wg. mnie każdy system opiera się w 100% na cenie.
Mr.T pisze:Tak może odpowiedzieć tylko ktoś kto nie zarabia w miarę regularnie.

odemnie to wszystko w tym wątku.pzdr dla wszystkich
Przyznam bez ogródek, że mnie rozszyfrowałeś. Ale naprawdę nie ma co składać długoterminowych deklaracji. Lepiej pogadać o konkretach bo to zawsze posuwa wszystko naprzód.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Mr.T pisze:
daromanchester pisze:Tylko że teraz ta metoda może dobrze działać a za parę miesięcy już będzie o kand d....
Daro są metody,które działały,działają i bedą działały,myśle o technice .
Ehhh ja pisałem ogólnie a dyskusja zaczyna się kręcić wokół tego.
Widać co wszystkich kręci :D
Dla większości z tego co widzę po dyskusjach o szkoleniach wszystko się sprowadza do jednego.
Ludzie chcą systemu który mógłby szympans obsługiwać.
A ja chciałem tylko poprzednio swoim postem wyrazić że nie sam system jest najważniejszy.
Choćby Zicmar który szkoli, sam przyznał że nie umie nim zarabiać bo ma problemy emocjonalne.
Jeśli ktoś sie zwróci do niego może zarabiać ale nie musi.
Bo jak ktoś to ma w stopce "30% system, 70% trader"
Oczywiście co niektórzy przeczytają ten post tak jak będą chcieli zrozumieć i zaraz się rozpocznie dyskusja na temat Zicmara :)
I tak w kółko. Panowie temat jest o tym "......czy warto?"
I tego się powinniście trzymać, a nie czy ktoś potrafi.
Od tego są wątki szkolących żeby tam o ich umiejętnościach lub braku dyskutować.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

daromanchester pisze:czy warto?
wracajac do tematu:
wg mnie z dobrym mentorem wszystko staje sie klarowniejsze :)
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Ludzie chcą systemu który mógłby szympans obsługiwać.
Nie Daro. Ludzie chcą systemu, co automatycznie oznacza że nikt nie musi go obsługiwać. Przynajmniej nie w tym sensie o którym piszesz.
daromanchester pisze:I tak w kółko. Panowie temat jest o tym "......czy warto?"
Wybacz ironię ale jak Ci się udało rozszczepić te dwie właściwości?
Obrazek

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

matka pisze:
Good Will Hunting pisze:Widze matka, że ironia wychodzi Ci równie dobrze co krytyka. Chciałbym tylko wiedzieć jak wyobrażasz sobie sytuacje w której przestanie działać metoda opierająca się w 100% na cenie. Jak sobie to wyobrażasz? Ktoś zlikwiduje cenę? Bardzo mnie to ciekawi
Dziękuję za komplement ;) Bardzo chętnie odpowiem na pytanie tylko musisz sprecyzować co masz dokładnie na myśli pisząc "metoda opierająca się w 100% na cenie", bo wg. mnie każdy system opiera się w 100% na cenie.
W porządku, więc jak wyobrażasz sobie koniec systemu opartego chociażby na poziomach S/R?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

matka pisze:
daromanchester pisze:Ludzie chcą systemu który mógłby szympans obsługiwać.
Nie Daro. Ludzie chcą systemu, co automatycznie oznacza że nikt nie musi go obsługiwać. Przynajmniej nie w tym sensie o którym piszesz.
daromanchester pisze:I tak w kółko. Panowie temat jest o tym "......czy warto?"
Wybacz ironię ale jak Ci się udało rozszczepić te dwie właściwości?
No przypuszczam że idealny system to taki który by można zaprogramować.
Nie trzeba szympansowi wtedy bananów kupować :)

Chodziło mi o to że nie interesuje nas konkretna osoba w tym temacie.
Chodzi ogólne zagadnienie czy warto się wybrać na szkolenie i jakie kryteria powinny być spełnione.
Bo z dyskusji prowadzonej tutaj to czasem myślę że jak ktoś zorganizuje szkolenia z obsługi MT4 to będzie musiał myfxbooka podpiąć :mrgreen:

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:W porządku, więc jak wyobrażasz sobie koniec systemu opartego chociażby na poziomach S/R?
Nie zrozum mnie źle ale nie wiem o czym piszesz. Jeśli S to support a R to resistance, to zdaje się że rozmawiamy po granicznych poziomach jakie wyznaczyła cena? Jaki masz sposób na prognozowanie na podstawie tych danych? Chętniej jednak wróciłbym do metody opierającej się w 100% na cenie. Co miałeś na myśli tak pisząc?

Dodano po 4 minutach:
daromanchester pisze:Chodzi ogólne zagadnienie czy warto się wybrać na szkolenie i jakie kryteria powinny być spełnione.
Bo z dyskusji prowadzonej tutaj to czasem myślę że jak ktoś zorganizuje szkolenia z obsługi MT4 to będzie musiał myfxbooka podpiąć
Może jest trochę tak, że zbytnio patrze przez pryzmat szkoleń, jakich odbyłem wiele w innej nieco dziedzinie, również technicznej i nie za swoje pieniądze. Pomimo że teoretycznie nic nie traciłem, byłem zszokowany poziomem bądź co bądź wysoko ocenianych zajęć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

matka pisze:Nie zrozum mnie źle ale nie wiem o czym piszesz. Jeśli S to support a R to resistance, to zdaje się że rozmawiamy po granicznych poziomach jakie wyznaczyła cena? Jaki masz sposób na prognozowanie na podstawie tych danych? Chętniej jednak wróciłbym do metody opierającej się w 100% na cenie. Co miałeś na myśli tak pisząc?
Prognozowanie dalszych ruchów rynku w oparciu o poziomy na których wcześniej zatrzymała się cena to najbardziej oparta o cenę metoda jaką znam. To założenie, że jeśli pare tygodni wstecz cena trzy razy zareagowała na dany poziom, to wysoce prawdopodobnym jest że zareaguje po raz czwarty. Znam kilka osób - także z tego forum, które grają w oparciu m.in. o taką analizę i odnoszą regularne zyski. Jak więc wyobrażasz sobie sytuacje w której wspomniane przeze mnie poziomy przestaną działać. Póki cena będzie w ruchu zawsze będzie wyznaczać takie miejsca. Żeby opisany sposób gry przestał działać cena musiałaby się przestać poruszać. Uważasz że taka sytuacja jest możliwa? Uważasz, że taki "system" może kiedykolwiek przestać działać?

ODPOWIEDZ