Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Ink. pisze:Troszkę mnie to zdenerwowało ale jak wspomniałem szarpać mi sie nie chce
Po co się szarpać? Nie lepiej najzwyczajniej w świecie zmienić brokera? :)

Pzdr.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ink. pisze: natomiast jeśli się to powtórzy na pewno podejmę jakieś kroki, czyli najprawdopodobniej zmiana broka
Kolejne zagranie przeciw mnie i zmiana :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Temat broka omijamy już bo trzeba zarabiać grube miliony, tydzień się zaczął przecież, strasznie mnie korci aby zagrać L na tych spadkach ale muszę się powstrzymać bo nic dobrego z tego nie wyjdzie :p

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Ink. pisze: natomiast jeśli się to powtórzy na pewno podejmę jakieś kroki, czyli najprawdopodobniej zmiana broka
Sorki, nie doczytałem. Powodzenia na rynku :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwszy trejd w tym tygodniu BE, było +22 pipki przestawiłem Sl na BE i cena wróciła, przesłanki jak widac na screenie, bylo s/r fibo oraz dywergencja natomiast nie czekałem na zamknięcie sieczki bo po co:? (żart sytuacyjny) :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Troszkę mnie nie było :) Miałem rusha na daxie i totalnie zapomniałem o forum :) Super, że wprowadziłeś granie na BE. Jest to czasem wku****ce jak wybija ale ogolem ujednolica edga tradera ( moje zdanie ;p )

Co do przedwczesnego zamykania pozycji to sprobuj takiego cwiczenia, które mi pomogło. Po każdym trejdzie odnotwoujesz na małych karteczkach RR,datę,wynik,sl i wpinasz je w tablicę korkową ustawioną nad monitorem z czego te o najwyższym RR ustawiasz na samej górze i schodzisz konsekwętnie w dół przy niższym RR. Spojrzenie na tablicę będzie Cię motywowało do trzymania pozycji zyskownej bo podświadomie będziesz chciał "kręcić" coraz to wyższe RR :) Oczywiście kij ma dwa końce i sam się przyłapałem na stawianiu malutkich SLi aby RR było wyższe no ale chyba wyszło mi to na zdrowie bo coraz żadziej wchodzę i wychodzę przedwcześnie :)
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

BE wczoraj uratowało mi tyłek bo gdybym nie przestawił wbiło by sie w moje SL jak terroryści w wtc ( ale mi sie żart okolicznościowy udał :D ) co do RR to winna jest tylko psychika, analizowałem ww weekend swoje trejdy i na każdym spokojnie mogłem ciągnąć RR 2 a nawet 3 bo tam były s/r no ale emocje swoja droga lubią chodzić :p dlatego będe automatyzował swoje wejscia czyli , in -> +25 pipek to BE -> minimum RR 2 przy czym TP musi sie znajdować na jakimś s/r, nie ustawiam go w próżni więc będę tolerował RR od 1.8 do 20 :p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Wejście na czuja w eurchf na s/r lokalnym i SL bardzo sporo poniżej s/r gwarantowanym przez SNB :p ponieważ podejrzewam ze spadnie ponizej 1.2 złapie mnostwo SL i wyskoczy do góry robiąc mnie bardzo bogatym człowiekiem 8)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Pozwolę sobie coś wkleić ;p może Cię to przekona do sl`a kroczącego. Wejście jeszcze gorące

Wpadło:
9,1 RR sl 30pkt
6,5 RR sl 30pkt
6,6 RR sl 30pkt
5,5 RR sl 30pkt
2,6 <--- Prowadzący trejd z sl`em 90pkt.
( temu takie zrożnicowane bo AM jakoś dziwnie nie chce ostatnio przestawiać mi sli no ale jak na ironie ze szkodą dla nich :)

EDIT: Czerwoną linią zaznaczone gdzie mnie wybiło już finalnie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ładnie poszło z tym trejdem, kiedyś zastanawiałem sie właśnie na SL kroczącym ale na pewno wrócę do tego pomysłu bo jest dość ciekawy :)

A co do moich trejdów dziś to wejście na nzdusd, co mnie przekonało to fibo 50%, s/r, LT z h1 dywergencja ( troszkę naciągana) i pin (też naciągany :p ), przeciw mnie jest LT z D1 ale do niej pare pipsów jest więc może się udać, oraz to że cały ruch jak trend up ala konsola :p, wejście stanowczo spóźnione i na s/r od którego sie przed chwilą odbiło, osobiście trzymam za siebie kciuki mimo wejscia troszke na siłe bo nie tego szukam na wykresie i setupowi dał bym naciąganą tróje :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ