GOCash.pl - wymiana z fizyczną dostawą

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Dzisiaj kupowaliśmy 700 CHF. na spłatę kredytu. Zrobiłem rozeznanie wyszło w ten sposób.
Alior - 3,77 * 700 = 2639zł
Kantor - 3,65 * 700 = 2555zł
GOcash - kalkulator ze stronki = 2559,92 zł
... i co powie dla spłacających kredyt we frankach Pan Forex?

Awatar użytkownika
perezes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perezes »

Mi się wydaję, że ta usługa nie będzie tańsza od kantorowej, tylko nie trzeba się ruszać z domu i prawdopodobnie nie ma problemu z walutą.
Mi kantor już od poniedziałku zbiera 800 CHF i nie wiem czy nazbierali (wczoraj nie mieli jeszcze), a dzisiaj muszę wpłacić:)

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

WoŁodia pisze:Dzisiaj kupowaliśmy 700 CHF. na spłatę kredytu. Zrobiłem rozeznanie wyszło w ten sposób.
Alior - 3,77 * 700 = 2639zł
Kantor - 3,65 * 700 = 2555zł
GOcash - kalkulator ze stronki = 2559,92 zł
... i co powie dla spłacających kredyt we frankach Pan Forex?
Odpowiedź jest prosta, a nawet bardzo prosta:
Po pierwsze, nasze ceny zmieniają się dynamicznie, a jak wiesz Frank ostatnio jest zmienny jak mało kiedy. Teoretycznie mogłeś trafić na niską cenę w kantorze, a sporo wyższą po kilku godzinach na rynku. Nie mówię, że tak było ale mogło tak być. Do tego kwota transakcji nie jest zbyt duża.
Po drugie - to o czym mówił perezes - u nas nie masz tego problemu, że Pan w okienku nie ma dla Ciebie 700 CHF, tylko 436 a resztę dokupisz gdzie indziej. U nas płynność jest zagwarantowana, jeśli chcesz 200 CHF, kupujesz 200, jeśli chcesz 10 000 CHF, kupujesz 10 000.
Kwestie wygody, nie wychodzenia z domu, transakcji 24/7 (choćby w niedzielę o 22:00) oraz błyskawicznych przelewów na Twoje konto pominę. Podobnie jak planer kredytowy, który co miesiąc może zrobić za Ciebie wszystko sam.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nowości z obozu GOCasha: od teraz nie ma podziału na wolumen transakcji, wszyscy mają takie same warunki.
Dodatkowo znacznie obniżono spready: 2,5 grosza na EURPLN, USDPLN i CHFPLN oraz 3,5 grosza na GBPPLN!

http://www.gocash.pl/aktualnosci/zbijam ... ystkich,77

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak samo dobre jednak Ci, którzy chcieli wymieniać większe kwoty mają gorsze... Wiem, że małych klientów jest więcej niż dużych ale zadowolenie dużych może zaprocentować bardziej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Klimek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimek »

Ja również gratuluję pomysłu. Jednak zastanawiam się, gdzie jest wasz zysk. Owszem piszecie, że nie ma prowizji ani opłat za korzystanie. Ale nie znam instytucji (szczególnie w obecnych czasach, kiedy nie wiadomo co będzie : ), która robi coś za darmo.
Wydaje mi się, że warto otwarcie powiedzieć, w którym miejscu zarabiacie. Zgaduję, że na różnicy pomiędzy spreadem forexowym, a tym w Waszym systemie. Czy mam rację?

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Wydaje mi się, że bardziej niż na generowaniu dochodów GoCash skupia się bardziej na promowaniu Go4x. Czy mam rację? Zadowoleni klienci przekonują się o tym że rynek jest niesamowicie prosty :wink: i otwierają konta w GO4X :twisted:

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

czy w przyszłości planujecie wprowadzić również dodatkowe waluty które będą podlegać wymianie na zł? mogę mówić tylko za siebie, jakbym miał możliwość poprzez Wasza platformę wymiany na złotówki waluty w której zarabiam to chętnie bym z tego sposobu korzystał bo oferta wydaje mi się jedna z najlepszych w tym temacie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Ile pytań! Chętnie odpowiemy ;)
Klimek pisze:Jednak zastanawiam się, gdzie jest wasz zysk. (...)
Wydaje mi się, że warto otwarcie powiedzieć, w którym miejscu zarabiacie. Zgaduję, że na różnicy pomiędzy spreadem forexowym, a tym w Waszym systemie. Czy mam rację?
Pozwól, że know-how GOCash zostanie u nas, dla Klienta najważniejsze zawsze jest to, że może wymienić walutę w na najlepszych możliwych warunkach.
TheTruth pisze: Wydaje mi się, że bardziej niż na generowaniu dochodów GoCash skupia się bardziej na promowaniu Go4x. Czy mam rację?
Hmm, chyba nie do końca. Faktem jest, że oba loga są podobne, aczkolwiek zasada działania jest trochę inna. U nas zarabiasz, w GOCash oszczędzasz. Dla każdego coś dobrego ;)
uzin2 pisze: czy w przyszłości planujecie wprowadzić również dodatkowe waluty które będą podlegać wymianie na zł?
Chętnie dowiemy się, o jaką walutę chodzi. W chwili obecnej powinniśmy zapewniać możliwość wymiany dla zdecydowanej większości zainteresowanych. Na razie z tego co mi wiadomo w GOCash ilość walut nie jest priorytetem, ale daj znać - w przyszłości czemu nie.

casper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: casper »

A ja nie widze tu promocji szczegolnie dla EUR.

Euro w kantorze tansze!

ODPOWIEDZ