Dlatego się właśnie pytam czy takie rzeczy jak dziś na DEMO dzieją się teraz albo bywają na platformie rzeczywistej?sajnek pisze:Demo to sobie może nie działać, jak tracisz realne pieniądze liczone w xx xxx zł to już nie jest miło.........

Uprzejmie proszę wyjaśnienie.Krótkotrwały ruch w granicach kilku sekund o wartość przekraczającą 500 pipsów na parze EROCHF jaki miał miejsce w czasie ostatniej interwencji SNB na rynku walutowym przyczynił się do straty z tytułu zajętej pozycji na rachunku Alior Trader w wysokości znacznie przekraczającej wartość posiadanych środków czego wynikiem jest saldo ujemne. Pytanie Jeśli stop out nie był w stanie zabezpieczyć inwestora przed strata przekraczającą wartość posiadanych środków na rachunku to czy stop los nie zachowa się tak samo ? Czy stop los w Alior Trader chroni w 100 % w przypadku tego typu ruchów ? Oficjalna odpowiedz : Ani Stop Out ani Stop Loss nie zagwarantuje ochrony kapitału w 100% przed tak mocnym ruchemsajnek pisze:Witam Dlaczego 6 wrzesnia miedzy 10:02 a 10:08 nie można było składać zleceń, zamykać otwartych pozycji i nie działało na platformnie automatyczne zamykanie pozycji po walnięciu w Stop Out? Nie dość że straciłem kilkadziesiąt tysięcy zł przez brak mozliwosci zamknięcia złych pozycji to jeszcze nie mogłem otworzyć dobrych które kilkadziesiąt tysięcy zł by zarobiły być może ktoś miał podobny kłopot ?
tarfue pisze:sajnek napisał:
Witam Dlaczego 6 wrzesnia miedzy 10:02 a 10:08 nie można było składać zleceń, zamykać otwartych pozycji i nie działało na platformnie automatyczne zamykanie pozycji po walnięciu w Stop Out? Nie dość że straciłem kilkadziesiąt tysięcy zł przez brak mozliwosci zamknięcia złych pozycji to jeszcze nie mogłem otworzyć dobrych które kilkadziesiąt tysięcy zł by zarobiły być może ktoś miał podobny kłopot ?
Uprzejmie proszę wyjaśnienie.Krótkotrwały ruch w granicach kilku sekund o wartość przekraczającą 500 pipsów na parze EROCHF jaki miał miejsce w czasie ostatniej interwencji SNB na rynku walutowym przyczynił się do straty z tytułu zajętej pozycji na rachunku Alior Trader w wysokości znacznie przekraczającej wartość posiadanych środków czego wynikiem jest saldo ujemne. Pytanie Jeśli stop out nie był w stanie zabezpieczyć inwestora przed strata przekraczającą wartość posiadanych środków na rachunku to czy stop los nie zachowa się tak samo ? Czy stop los w Alior Trader chroni w 100 % w przypadku tego typu ruchów ? Oficjalna odpowiedz : Ani Stop Out ani Stop Loss nie zagwarantuje ochrony kapitału w 100% przed tak mocnym ruchem
Prosze o info na temat finału sprawy. Co w takim przypadku ?
Kolego, może najpierw zagraj na koncie rzeczywistym, a dopiero później zastanów się, czy warto zakładać konto na forum tylko po to, by zaraz po tym napisać jednego jednego posta zaczynającego się od "LIPA LIPA LIPA"..el-chupacambra pisze:LIPA LIPA LIPA, tyle mam do powiedzenia na temat tego przedsięwzięcia. Pozycji zamknąć nie można, pary walutowe okazują się być instrumentami nietransakcyjnymi, a wykresy się nie odświeżają.
Wszystko zależy od algorytmów jakimi posługuje się Alior i jego LP. Np na taśmie leży jakieś zlecenie widzisz cenę ale po chwili ktoś Cie mógł ubiec lub wolumen się nie zgadza i transakcja nie dochodzi do skutku.sajnek pisze:A nie jest tak ze jak ja widzę cenę to jest to cena po której ktoś chce sprzedać, jak raptownie z 1.1500 robi się 1.1530 to rozumiem że nie mogłem kupić np za 1.1515 bo nie było takiej oferty, była luka, ale ceny były, rosły sobie szybko bo szybko ale były, a program nie reagował na żadne polecenia....