Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pytanie, które pojawiło się tylko w tym wątku na oko jakieś 15 razy... ;)
Tam masz czas serwera brokera, nie Twój lokalny.
I nie, nie można tego zmienić ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pater30
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pater30 »

ok, czyli jak czekam na jakies wazne informacje z kal. ekonomicznego, to mam sie sugerowac czasem podanym tam, nie zwazajac na godz na platformie?

Dodano po 54 sekundach:

[quote="pater30"]ok, czyli jak czekam na jakies wazne informacje z kal. ekonomicznego, to mam sie sugerowac czasem podanym tam, a nie na platformie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Czyli, że musisz patrzeć na strefę czasową w kalendarzu ekonomicznym i pamiętać o przesunięciu czasu na platformie względem Twojego lokalnego.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pater30
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pater30 »

podsumowujac, jesli mam taki sam czas w kalendarzu i na komputerze, to w moim przypadku rynek na platformie zareaguje godz pozniej od podania informacji, zgadza sie?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

...zakładając że o 14 przemawia jakiś ważny KTOŚ,nie wazne czy to godzina na moim kompie czy na Twoim...nie wazne czy w USA jest czas o X godzin inny,nie ważne czy Twój broker ma czas GMT+1 czy +2 ...wystąpienie jest w jednym momencie...więc odpowiadam:
"to w moim przypadku rynek na platformie zareaguje godz pozniej "

nie,dlaczego dla Ciebie rynek ma reagować inaczej,a dla kogoś kto ma inny czas jeszcze inaczej? moment będzie ten sam,jedynie godzina na platformie będzie inna.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

rogas pisze:Znawca wielkim nie jestem, ale.. :)

Ale dlaczego Wy jako bardziej doswiadczeni handlarze/traderzy/gracze nie pietnujecie pytan o wielkosc dzwigni zaraz po pojawieniu sie takiego pytania. Gdy takie pytanie pada, to chyba tylko dlatego bo ktos chce jak najmniejszym nakladem srodkow wlasnych zagrac za jak najwieksza kwote. Przeciez to jest kompletnie zle podejscie do tematu. Co mi po tym, gdy otworze konto na ktore wplace 1000 USD, bo tyle np. potrzebuje aby zagrac za 1 lota. Super 1% wkladu wlasnego i operuje 1 lotem. Moze sie uda i podwoje stan swojego konta, albo moze sie nie uda i strace wszystko.

Czy moze z reguly w tym watku odpowiadacie na zadane pytania nie zwazajac na to dokad to prowadzi? Oczywiscie no offence :)
Nie wziąłeś pod uwagę scenariusza, w którym mamy do czynienia ze złotym dzieckiem (lub midasem, jak kto woli) Forexu, który wpłaci te 1000$ i grając 2 lotami przy dźwigni 1:500 na AM przykładowo w ciągu miesiąca zrobi 100 000$. W internecie nigdy nie wiesz z kim masz przyjemność więc skrajnie nierozważnym byłoby ostrzeganie kogoś przed zrobieniem stu tysięcy bucksów :wink:

Oczywiście abstrahując od tego przykładu dodam że to nie moje konto i nie moje pieniądze. Każdy ma swój rozum, gdy zapyta która dźwignia jest najlepsza mogę ewentualnie coś doradzić.

Dodano po 2 minutach:
Songo89K pisze:...zakładając że o 14 przemawia jakiś ważny KTOŚ,nie wazne czy to godzina na moim kompie czy na Twoim...nie wazne czy w USA jest czas o X godzin inny,nie ważne czy Twój broker ma czas GMT+1 czy +2 ...wystąpienie jest w jednym momencie...więc odpowiadam:
"to w moim przypadku rynek na platformie zareaguje godz pozniej "

nie,dlaczego dla Ciebie rynek ma reagować inaczej,a dla kogoś kto ma inny czas jeszcze inaczej? moment będzie ten sam,jedynie godzina na platformie będzie inna.
Dodam tylko że kiedy samolot uderzył w WTC czyli 09.11 to stało się to w tym samym momencie tak w Polsce jak w USA czy w Azji. Mimo że był to inny czas :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

marwin
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marwin »

Na screenie pokazane sa "dwie" linie wsparcia, pisze w cudzyslowiu bo nie wiem ktora jest dobra czy oznaczac je na koncu swieczki czy na koncu jej cienia? Widzialem na forum wiele oznaczen raz tak raz tak, w jakims tam jurnalu gosciu obejmowal cala swieczke prostokatem, i chyba to jest najlepsza metoda, jakie wyznaczanie jest dobre?
Linie, swieczka i cien
http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 3123z.png/
Prostokąt
http://imageshack.us/photo/my-images/820/prostokt.jpg/

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Tego przypuszczam nikt Ci nie powie. Jak sam zauważyłeś - są różne szkoły. Dla jednego linie trzeba wyznaczać po cieniu, dla innego po ciele świeczki. Moim zdaniem największe znacznie na świeczce ma open i close, a cień jest tylko dodatkową informacją stąd też warto by było brać pod uwagę głównie ciało świeczki. Oczywiście to tylko moje zdanie i nie wykluczam tego że ktoś kto powie że lepiej jest rysować "po cieniu" może mieć racje. Powinieneś sam trochę popróbować, popatrzeć na historii i poanalizować kilka..kilkanaście przykładów. Myślę że znacznie więcej nauczysz się w tej kwestii wyrabiając sobie samemu opinie niż słuchając naszych :wink: . Jedyna prawda co do wyznaczania czegokolwiek na wykresie jest raczej prosta - ma być tak żeby było dobrze. Kiedy jest dobrze? Jest dobrze jak jest skutecznie. Powodzenia!
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
underart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: underart »

jak zapisać lub może stworzyć jakiś skrypt linii S/R które nałożyłem przykładowo na edka, przeinstalowałem MetaTradera i chciałbym je załadować wszystkie bez pojedynczego nakładania ??
ma ktoś może na to jakiś patent ? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie musisz do tego stwarzać skryptu tylko przed przeinstalowaniem MT4 skopiować sobie katalog z profilem, którego używałeś. Cały wygląd wykresów jest tam zapisany.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ