Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
rogas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rogas »

raposo pisze: Ups, przepraszam w takim razie, za szybko czytałem... :)
Swoją drogą reprymenda dla autora pytania, że nie czyta wątku i powiela pytania! :D
No faktycznie reprymenda mi sie nalezy :D

Zakladam, ze kurs bedzie zblizony do "wlasciwego" kursu gdy bedzie wiecej uzytkownikow danej platformy. Czy raczej jest to uzaleznione od ktorego banku broker pozycza pieniadze i wszyscy brokerzy pozyczajacy od tego samego banku beda miec ten sam kurs.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

rogas pisze:No faktycznie reprymenda mi sie nalezy
Na razie słowna... :D
A fe.
rogas pisze:Zakladam, ze kurs bedzie zblizony do "wlasciwego" kursu gdy bedzie wiecej uzytkownikow danej platformy.
To nie ma znaczenia. Broker bierze źródło danych od danego dostawcy i potem może go sobie filtrować (np. lekko, średnio, bardzo) i stąd mogą wynikać drobne rozbieżności.

To rynek zdecentralizowany - poczytaj o tym trochę w internecie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

marwin
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marwin »

Siemanko ludzie

Własnie sie przesiadłem najpierw z +500 na alior, a teraz zaczynam ogarniac MT4 i o ile znam podstawy jak handlowac(po to ucze sie na demo :) ) To nie moge ogarnac jednej rzeczy, czym są te LOTy? W tamtych softach wpisywales ile czego chcesz kupic i siema, a tu trza sie troszke bardziej pobawić. pomozecie?

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

1 lot - 100.000 jednostek bazowych danej waluty np. 100.000 Euro.
czasmi 1 lot to milion jednostek bazowych (w zależności od brokera)

Poczytaj w tym wątku znajdziesz to co Cię interesuje ;)
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

marwin
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marwin »

Gdzie w tym MT4 znajde informacje na temat dziwgni, oraz w jaki sposób moge obliczyc na ile mnie stac lotow?

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

marwin pisze:Gdzie w tym MT4 znajde informacje na temat dziwgni, oraz w jaki sposób moge obliczyc na ile mnie stac lotow?
przeszukaj ten wątek najlepiej go przeczytaj... będziesz znał odpowiedź na te pytania. Jest taka opcja - SZUKAJ :roll:
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Dodam tylko że to nie jest tak że nam się nie chcę odpowiadać czy że nie znamy odpowiedzi. Po prostu wałkowanie tego co można bardzo łatwo znaleźć w google mija się z celem.

Wielkość dźwigni wybierasz w momencie kiedy otwierasz konto. A wielkość pozycji jest zależna od Twojego stanu konta. Jeśli 1 lot to 100 000 jednostek (j.) waluty bazowej to żeby otworzyć 1 lota na parze EUR/USD musisz mieć depozyt który po przemnożeniu razy Twoja dźwignia da Ci >= 100 000 euro. Podobnie obliczasz ile musisz mieć na koncie żeby otworzyć 10 lotów - 1 000 000 j. wb. (waluta bazowa), 0.1 - 10 000 j. wb., 0.01 - 1 000 j.wb., 0.5 - 50 000 j.wb. itd. itd.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

rogas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rogas »

Znawca wielkim nie jestem, ale.. :)

Ale dlaczego Wy jako bardziej doswiadczeni handlarze/traderzy/gracze nie pietnujecie pytan o wielkosc dzwigni zaraz po pojawieniu sie takiego pytania. Gdy takie pytanie pada, to chyba tylko dlatego bo ktos chce jak najmniejszym nakladem srodkow wlasnych zagrac za jak najwieksza kwote. Przeciez to jest kompletnie zle podejscie do tematu. Co mi po tym, gdy otworze konto na ktore wplace 1000 USD, bo tyle np. potrzebuje aby zagrac za 1 lota. Super 1% wkladu wlasnego i operuje 1 lotem. Moze sie uda i podwoje stan swojego konta, albo moze sie nie uda i strace wszystko.

Czy moze z reguly w tym watku odpowiadacie na zadane pytania nie zwazajac na to dokad to prowadzi? Oczywiscie no offence :)

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

jedno pytanie w takim stylu dla mnie jest jeszcze okej - pamietam jak ja takie zadalem w tym wątku... ale jak juz ktoś przesadza to masz racje musi sam w sobie wykrzsac ambicje zeby to znaleźć...

pater30
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pater30 »

Dlaczego u mnie na platformie jest godzina o 1h wczesniejsza niz w rzeczywistosci, tzn. teraz w momencie pisania mam 20.49, a na platformie najkswiezsze zmiany kursu sa pokazywane rowno godz wczesniej

pewnie glupie pytanie,ale jestem zupelnie zielony na forex :P

ODPOWIEDZ