Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

Grzegosz pisze:Witam

Czy zna ktoś wskaźnik, który rysowałby mi linie poziome z High, Low, Open i Close do wybranej ilości świeczek? Najlepiej jakby te linie dało się też "pofarbować", a jeszcze lepiej jakbym te świeczki mógł sobie sam wybrać. Pod MT4
To zależy jak ma być dokonywany wybór.
Tutaj jest kilka wskaźników: Box Breakout indicator - może jakiś będzie Ci pasować.
Np. ten pierwszy, FlexBox, opiera się na wskaźniku ROC: rysuje boxa dla wybranej ilości świeczek, gdy ROC jest w przedziale od -0.05 do 0.05 oraz przeciąga tego boxa na kolejne świece ceny, dopóki cena pozostaje w boxie.

Z takich, które nie zostały tam wymienione, są jeszcze np.:
sqDynamicBreakoutBox - tu nieco zmieniony, dodano możliwość przełączania panelu informacyjnego. W wątku są też oryginalne wskaźniki.
Daily LinesBoxes - high i low ceny z wybranego TF, w wybranym zakresie czasu, wyliczenie co 24 godziny - tzn. czas startowy i końcowy sprawdzania high i low dla ceny z wybranego tf są ustawiane na sztywno dla przedziału 24 godzin.

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

altmer pisze:
Archanioł pisze:Kiedyś chyba widziałem wskaźnik, który pokazywał aktualną "siłę" danej waluty w stosunku do innych walut.
Czy ktoś się spotkał z takim wskaźnikiem?
Recent Strength indicator

witam

ciekawy wskaznik, moglbys podac optymalne ustawienia?
probowalem kilku opcji i nie moge trafic.

pozdrawiam

pin54
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pin54 »

Szukam czegoś takiego jak

Money Management byFF time.mq4 - obliczenie wielkości pozycji na podstawie SL i ustalonego ryzyka
tylko z małymi zmianami:
1. wartość ma być liczona nie od depozytu tylko od depozytu + kwota którą mogę dowolnie zmieniać (czyli np. depo 1000+kwota na koncie w banku - wynik obliczany od całości). - od biedy mogę to sam poprawić, ale jak ten problem rozwiązać w taki sposób żebym po każdej zmianie kwoty nie musiał robić tego ręcznie na wszystkich walutach ?
2. po wyłączeniu platformy i ponownym włączeniu wskaźnik nie działa, trzeba zmienić TF i wtedy zostaje przeliczony, co jest upierdliwe

Szukam też "wskaźnika" który pokaże mi kalendarz z danymi. Chodzi tylko o to żebym widział bezpośrednio w oknie MT że dziś są jakieś ważne dane dla tej waluty. Nie wiem tylko czy to jest wykonalne bo by musiałoby być pobierane z jakiegoś zewnętrznego serwera.

-----
A teraz coś co nie jest ekstra ważne ale jak byście nie mieli co robić to możecie napisać :)

Na allegro jest dostępny "kombajn" (FRESH FX), kumpel chce go kupić, próbuję mu to wyperswadować, tłumacząc, że pewnie większość wskaźników (o ile nie wszystkie) ściągnie sobie z netu i poskłada sam pozbywając się zbędnych. Ponieważ wskaźniki to nie moja specjalność (rozpoznałem tylko Ferru FX Multi info w prawym dolnym rogu) to jak coś rozpoznajecie to dajcie znać.
Linka nie wklejam bo nie wiem czy mogę :)

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Witam. szukam wskaźnika, który liczy pipsy taki sam jak pipsometr z luktombiz tylko on jest przystosowany do kwotowania do 4 miejsc po przecinku. Teraz mam kwotowanie do 5 miejsc i zamiast pokazywać 6 pip to pokazuje 60. Czy widzieliście takie coś??? Może umie ktos przerobic wskaźnik z luktom????? :)
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Helium pisze:Może umie ktos przerobic wskaźnik z luktom????? Smile
Umie;p To nieduża modyfikacja więc jak poprawisz Luktoma (on ma prawa autorskie) to pewnie to poprawi.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

pin54

całe okno z charetm to wskaźnik IN10TION

+ te strzałeczki smieszne to chyba MT4-LevelStop-Reverse-vB0-4

na dole tak jak dobrze zauwazyłeś multi info
reszty nie znam i nigdy wczesniej nie widziałem

Helium
aż tak problematyczne jest dla Ciebie pamiętanie że trzeba podzilić przez 10 spread?
wiekszośc wskaźników w ten sposób pokazuje

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

unkle/.seed pisze:aż tak problematyczne jest dla Ciebie pamiętanie że trzeba podzilić przez 10 spread?
Nie masz tak czasami, że jakiś mały mankament Cie denerwuje??????? Wątpię.
Przecież nie piszę, że nie wiem dlaczego pokazuje mi inną wartoś tylko pytam czy ma ktos taki wskaźnik, który pokazuje właściwą.
Wiem dobrze, że trzeba podzielić nie rób ze mnie deblia.

Dodano po 2 minutach:
Tig3r pisze:Umie;p
Cos nie tak:P??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

Helium nie nadinterpretuj tego co pisze
w żadnym wypadku nic takiego nie zasuerowałem
mnie tez kiedyś ten sposób wyświetlania spreadu denerwował szczególnie jak grałem jednoczesnie u paru brokerów i u jednego było tak a i innego tak

z czasem przestalem na to zwracać uwage

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

pa&da pisze:witam

ciekawy wskaznik, moglbys podac optymalne ustawienia?
probowalem kilku opcji i nie moge trafic.

pozdrawiam
Heja
Właściwie rzadko korzystam z tego wskaźnika (Recent Strength Indicator). Czasami wrzucę go na ekran (mam go zapisanego w jednym z profili w mt4), by zobaczyć rozkład sił i na przykład czy któraś waluta za bardzo nie odstaje od innych i czy może akurat nie zaczyna zawracać (wtedy np. patrzę na zniesienia fibo i czy możliwa jest zmiana trendu). Można go również używać do wyboru do handlu najsilniejszej i najsłabszej waluty - takie chyba jest główne założenie dot. wskaźnika.

Używam domyślnych ustawień. Optymalne ustawienia - tzn. jakie? To zależy jakimi parami się handluje (np. kursów do PLN za bardzo nie śledzę póki co) i jakie wagi chce się przypisać parom walutowym. Do ogólnego poglądu wydaje mi się że wystarczą domyślne ustawienia. Dla mnie ten wskaźnik jest gdzieś tak na czwartym poziomie ważności, po poziomach fibo i S/R, średnich ruchomych i jakimś macd czy rsi - co nie znaczy że dla innych osób może pełnić ważniejszą rolę.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

itam,szukam wskaźnika który podawałby ilość świeczek kótre się wybudowały z danego okresu
Cenka opada

Zablokowany