prosba o pomoc w wyborze ECN

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Osek22 pisze:Mieszkam w UK a tu nie ma podatku od dochodow osiaganych na gieldach
Witajcie.

Nie orientuję się jak to jest w UK, ale ostatnimi czasy coś mi się obiło o uszy, że wręcz podatek od zysków kapitałowych w UK ma zostać podniesiony :wink: Jak to w końcu wygląda? Jest ten podatek, czy nie?

A wracając do tematu, to potwierdzam wypowiedzi powyżej, że nieważna jest siedziba brokera - Twoja rezydencja podatkowa jest tutaj kluczowa. Od siebie polecam Dukascopy mimo braku Paypala, ale to akurat jest najmniej ważna kwestia przy szukaniu brokera (to jest moje zdanie :wink: )

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nie orientuję się jak to jest w UK, ale ostatnimi czasy coś mi się obiło o uszy, że wręcz podatek od zysków kapitałowych w UK ma zostać podniesiony Wink Jak to w końcu wygląda? Jest ten podatek, czy nie?
I tak,i nie.... :P
Podatek ma być podniesiony.
Pamiętaj jednak że do 11000 funt rocznie każdy obywatel jest zwolniony z podatku,a spred braiting będzie dalej zwolniony całkowicie z podatku.
Dla zwykłych ludzi to oznacza że np. na tych 11 tyś funt rocznie robisz trendy długie i średnie,a na spred braitingu krótkie i scalping.

Reasumując dalej będziesz zwoniony z podatku lub zapłacisz minimalny.
Myślę że jak z głową to zrobisz to max zapłacisz 2-6%

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

zz pisze:Pamiętaj jednak że do 11000 funt rocznie każdy obywatel jest zwolniony z podatku,a spred braiting będzie dalej zwolniony całkowicie z podatku.
Dzięki za odpowiedź. Mógłbyś podać np. linka do źródła tych informacji? Pytam, dlatego, że Osek22 pisał, że mieszka w UK i jest przekonany, że nie ma tam podatku.. Dlatego mam nadzieję, że jeszcze on coś napisze w tym temacie.

Pozdrawiam

Osek22
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Osek22 »

Bede sie na dniach doklanie dowiadywal co i jak. Mam zamiar isc do bira rachunkowego zeby mi to rozjasnili.

Moze dla tych co maja rodziny w UK warto byloby pokombinowac i zameldowac sie w UK rowniez. Otworzyc tam konto w banku i grac w ten sposob? To tylko gdybanie narazie, ale moze warte przemyslenia?

pzdr

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

dziwne podejscie twoje...

jeszcze nie zaczales przygody a juz martwisz sie o podatek....

a nie martwiles sie o doplaty do depo...

pozdrawiam
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

andy11 pisze:dziwne podejscie twoje...

jeszcze nie zaczales przygody a juz martwisz sie o podatek....

a nie martwiles sie o doplaty do depo...

pozdrawiam
Bo to jest etap euforii po 3 mieś na demo i robieniu 100% dziennie ;)
Potem przyjdzie chęć robienia chociaż 1% miesięcznie ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Dajcie spokój chłopakowi, przejmujcie się swoim depozytem, a kwestie optymalizacji podatkowej są równie ważne. czekamy na info.

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dajcie spokój chłopakowi, przejmujcie się swoim depozytem, a kwestie optymalizacji podatkowej są równie ważne. czekamy na info.
Słusznie,optymalizacja podatkowa jest integralną i nierozerwalną częścią bankowości inwestycyjnej.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ