Admiral Markets - Wątek II
-
- Uczestnik
http://www.admiralmarkets.pl/trader/adm ... ding_termsFactor__ pisze:Na Admiralu dźwignia dla walut jest zmienna,im więcej środków na rachunku tym niższa dźwignia.
Czy dźwignia dotycząca złota jest stała( 50:1) bez względu na wielkość środków na rachunku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wiem jaką miałeś reklamację ale moje są rozpatrywane na widzimisie admirala , twierdzą że mają swoje ceny i rynek mają głęboko gdzieś. Typowa samowolka. Masz rację że oglądasz się za ecn.xpep pisze:Ja ostatnio na nich psioczylem ale musze przyznac ze reklamacja rozpatrzona jak nalezy, takze zwacam im honor jednak sie powoli chyba musze za ecn rozgladac
Czy ktos na rachunku PRO (ECN) mial taka sytuacje:
2x EURUSD SELL @ 1.4419
1) TP na 1.4415
2) TP na 1.4400
SL poczekalem az przebije 1.4417 i ustawilem SL na 1.4417 kiedy kurs byl ok. 1.4414-15. 1 transakcja zamknela sie z TP a druga miala SL .14417 czyli bezpieczne 2pipsy do przodu i niech sie dzieje co chce. Tzw "Free ride". Nigdy nie testowalem, bo gram bez SL ale chcialem sprobowac... no i niestety kurs sie cofnal, z low 1.4412 chyba i przebilo mojego SL. Z tym ze AM PRO zle zadzialalo... zamknela mi sie transakcja na 1.44197
Taka sytuacja podlega reklamacji czy poprostu rynek byl tak bardzo zmienny ze nie mogli zrealizowac... ale z poslizgiem az 2.7 pipsa?
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze jedno pytanie oddzielne, korzysta ktos z Was z Admiral Club?? W sumie sie tym nie interesowalem ale teraz popatrzylem ze za 15000 pkt mamy monitor 22" Samsunga, a to jest tylko 150 transakcji 1lotem... o ile dobrze zrozumialem...
1lot = 100pkt
monitor 15000 to inaczej 150transakcji z 1lotem...
A moze ktos z Was juz cos dostal za pkt od Admirala?
2x EURUSD SELL @ 1.4419
1) TP na 1.4415
2) TP na 1.4400
SL poczekalem az przebije 1.4417 i ustawilem SL na 1.4417 kiedy kurs byl ok. 1.4414-15. 1 transakcja zamknela sie z TP a druga miala SL .14417 czyli bezpieczne 2pipsy do przodu i niech sie dzieje co chce. Tzw "Free ride". Nigdy nie testowalem, bo gram bez SL ale chcialem sprobowac... no i niestety kurs sie cofnal, z low 1.4412 chyba i przebilo mojego SL. Z tym ze AM PRO zle zadzialalo... zamknela mi sie transakcja na 1.44197

Taka sytuacja podlega reklamacji czy poprostu rynek byl tak bardzo zmienny ze nie mogli zrealizowac... ale z poslizgiem az 2.7 pipsa?
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze jedno pytanie oddzielne, korzysta ktos z Was z Admiral Club?? W sumie sie tym nie interesowalem ale teraz popatrzylem ze za 15000 pkt mamy monitor 22" Samsunga, a to jest tylko 150 transakcji 1lotem... o ile dobrze zrozumialem...
1lot = 100pkt

kupuj POLSKIE produkty
A doczytałes do koncamario83 pisze: Jeszcze jedno pytanie oddzielne, korzysta ktos z Was z Admiral Club?? W sumie sie tym nie interesowalem ale teraz popatrzylem ze za 15000 pkt mamy monitor 22" Samsunga, a to jest tylko 150 transakcji 1lotem... o ile dobrze zrozumialem...
1lot = 100pkt

# Zrealizowane transakcje o wartościach absolutnego zysku/straty (wyrażonych w punktach) mniejszych niż 2 wielkości spreadu na odpowiadającej parze walutowej lub kontrakcie, nie są uwzględniane przy naliczaniu punktów w programie Admiral Club™
# Transakcje, w których czas liczony od otwarcia do zamknięcia pozycji, jest mniejszy niż 15 minut 00 sekund, także będą pomijane przy kalkulacji salda punktowego w Admiral Club™.
Czy handel złotem odbywa się do godz. 23.00 polskiego czasu bo od jest 23:27 i 27 min nie mam odświeżonej ceny na tym instrumencie a pozostałe pary forexowe są na bieżąco kwotowane.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja
brak otwartej pozycji to też pozycja