Budowa stanowiska pracy - Jeden komputer wiele monitorów
- unkle/.seed
- Gaduła
GLOBALDIRECT na chwilę obecną z obecnie dostępnym sprzętem to sama platforma dla 3 monitorów będzie tańsza niż 3 monitory
wystarczy byle jaki radeon z eyefinity czyli powyżej HD5450, widziałem takie nawet za około 250 zł jeśli nie mniej - wszystko rozchodzi się o ograniczenie tej technologi
nie wiem dokładnie z czego to wynika, może to chęć wypromowania interfejsu displayport ale karta musi mieć taki port i jeden z monitorów musi być do niego podłączony (sapphire zrobiło wersje bodajże flux która tego nie wymaga)
innym rozwiązaniem jest poszukanie jakiegoś starego matroxa z 4 wyjściami wideo ale starsze wersje nie obsługują FHD
także aktualnie budowa nawet totalnie wypasionego stanowiska w duzej mierze zależy od tego jakie drogie chcesz monitory, reszta to grosze
Dodano po 4 minutach:
dobrym i aktualnym rozwiązaniem jest wyrwanie na allegro jakiejś wersji nvidia nvs
np nvs450 z 4 portami displayport, normalna cena to 1,5 - 2k
ale na allegro można za mnie niz 500 zł znaleźć rozdzielczość XHD
Dodano po 11 minutach:
innym rozwiązaniem jest też kupno rozbudowanej stacji dokującej do laptopa
nie trzeba składać pieca a jeśli już ktoś ma laptopa, a zapewne większość ma odchodzi nam koszt samej platformy i zostają same monitory (i oczywiście stacja dokująca)
wystarczy byle jaki radeon z eyefinity czyli powyżej HD5450, widziałem takie nawet za około 250 zł jeśli nie mniej - wszystko rozchodzi się o ograniczenie tej technologi
nie wiem dokładnie z czego to wynika, może to chęć wypromowania interfejsu displayport ale karta musi mieć taki port i jeden z monitorów musi być do niego podłączony (sapphire zrobiło wersje bodajże flux która tego nie wymaga)
innym rozwiązaniem jest poszukanie jakiegoś starego matroxa z 4 wyjściami wideo ale starsze wersje nie obsługują FHD
także aktualnie budowa nawet totalnie wypasionego stanowiska w duzej mierze zależy od tego jakie drogie chcesz monitory, reszta to grosze
Dodano po 4 minutach:
dobrym i aktualnym rozwiązaniem jest wyrwanie na allegro jakiejś wersji nvidia nvs
np nvs450 z 4 portami displayport, normalna cena to 1,5 - 2k
ale na allegro można za mnie niz 500 zł znaleźć rozdzielczość XHD
Dodano po 11 minutach:
innym rozwiązaniem jest też kupno rozbudowanej stacji dokującej do laptopa
nie trzeba składać pieca a jeśli już ktoś ma laptopa, a zapewne większość ma odchodzi nam koszt samej platformy i zostają same monitory (i oczywiście stacja dokująca)
Triple SLI i 8800Gt i masz 6 monitorów.GLOBALDIRECT pisze:Jaki koszt takiego sprzętu do skonfigurowania?Nievinny pisze:3x GeForce 8800 i odpowiednia płyta z nForce 780i SLI (potrójne SLI) i jak nic powinno się udać podłączenie 3 monitorów, z tym że koszty są spore...
Ale weźmiesz GT220 i będziesz miał 9 monitorów.
Obecnie te karty nie są takie drogie.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

- unkle/.seed
- Gaduła
Ja mam u siebie cos takie:
Lap + 2 monitory.
Oczywiscie wszedzie jest inny obraz.
1 monitor normalny VGA, drugi przekaznij USB->VGA
No i matryca od lapka.
Razem daje 3 monitory.
Przekazniki sa na allegro.
Wszycho smiga jak ta lala.
Zadnych kart nie trzeba, specjalnych monitorow tez nie, bo mam zwykle 22' lg flatron.
piozdr
Lap + 2 monitory.
Oczywiscie wszedzie jest inny obraz.
1 monitor normalny VGA, drugi przekaznij USB->VGA
No i matryca od lapka.
Razem daje 3 monitory.
Przekazniki sa na allegro.
Wszycho smiga jak ta lala.
Zadnych kart nie trzeba, specjalnych monitorow tez nie, bo mam zwykle 22' lg flatron.
piozdr
- GLOBALDIRECT
- Stały bywalec
No to zaczyna się jazda na całego, jeszcze każdy coś napisze i okaże się że wystarczy kupić dziecięcego laptopka, podłączyć dwie diody czerwone na short i zieloną na long --->konsole psp3 z internetem i hulaj dusza... 

Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY
- jamesfisher
- Pasjonat
-
- Bywalec
Ukończone stanowisko 10 monitorów.
Czasami pytacie na priv więc odpowiadam.
Ostatecznie moje stanowisko to 10 monitorów - 24 cale, 16:10, 1920x1200.
5 szt przez kartę + 5 przez USB.
Stół półokrągły , wykonany na zamówienie z obniżanym blatem w tylnej części ze względu na wysokość monitorów.
Stojaki Edbak SV-08
Kto nigdy nie jechał 7ką, zawsze będzie mówił, że jego Octavia jest cool.
Uwierzcie, że kilka monitorów znacznie poprawia analizę , choć jestem w stanie uwierzyć, że ktoś może grać i przez komórkę. W końcu to tylko buy lub sell
tak to wyglada:

Ostatecznie moje stanowisko to 10 monitorów - 24 cale, 16:10, 1920x1200.
5 szt przez kartę + 5 przez USB.
Stół półokrągły , wykonany na zamówienie z obniżanym blatem w tylnej części ze względu na wysokość monitorów.
Stojaki Edbak SV-08
Kto nigdy nie jechał 7ką, zawsze będzie mówił, że jego Octavia jest cool.
Uwierzcie, że kilka monitorów znacznie poprawia analizę , choć jestem w stanie uwierzyć, że ktoś może grać i przez komórkę. W końcu to tylko buy lub sell

tak to wyglada:

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2011, 21:57 przez Rejestrator, łącznie zmieniany 1 raz.
A możesz wrzucić np. na Imageshack i podać tu linka? Będzie znacznie prościej, a pewnie niejeden (łącznie ze mną) będzie ciekaw jak taki zestaw się prezentujeRejestrator pisze:Nie mogę tu wkleić foto, więc zainteresowanym podeślę na maila.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam, ja osobiście nie potrzebuje jakichś wielkich stanowisk wielomonitorowych, ale jeden dodatkowy by znacznie mi ułatwił. Kupiłem niedawno nowego lapka Sony Vaio z dużą matrycą. Potrzebuje do tego dokupić jeden monitor. Myślałem o takim z tunerem TV ( http://allegro.pl/24-samsung-t24a350-fu ... 68963.html ) . No i teraz pytanie, ma ktoś coś podobnego? Jak takim ledowym monitorze się pracuje z wykresami? Ten z linka jest 24 calowy, ale myślałem tez o większym (np 27) tak żeby jednak od czasu do czasu jakiś film obejrzeć w miarę komfortowo. Z uwagi na bardzo ograniczone miejsce chce to wszystko w jednym monitorze a nie np oddzielnie TV 

"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."