Broker ma chyba poważne problemy z łącznością.21:56:12 '111779': connect failed [Brak połączenia]
Admiral Markets - Wątek II
niestety sam doświadczyłem, że admiral to jedno wielkie bagno. Przede wszystkim stop los nie jest gwarantowany nawet przy płynności rynku. Wystarczy, że ceny szybko zaczną się zmieniać co dla nich jest powodem, że technicznie nie mogą zagwarantować stop losa! Nawet xtb takich praktyk nie stosuje i sl jest gwarantowany.
Po drugie rekwotowania są bardzo częste i to tylko i wyłącznie gdy cena zmienia się na niekorzyść klienta.
Po drugie rekwotowania są bardzo częste i to tylko i wyłącznie gdy cena zmienia się na niekorzyść klienta.
-
- Uczestnik
Witam,elamika pisze:nie pozwola ci na dluzsza gre taka strategia. Jest wiecej niz pewne ze niedlugo pojawia ci sie reqouty i opoznienia w otwieraniu transakcji.lookas pisze:co masz na mysli "dobrze zarabial"? koszenie AM non stop zyskiem 2-3 pipsy (tylko zyskowne trady) az uzbiera sie jakas konkretna wieksza suma? i regularne wyplaty?elamika pisze:
jesli bedziesz dobrze zarabial (czyt. kosil admirala) na skalpie to bedziesz mial opoznienia i requoty i skonczy sie skalpowanie![]()
do skalpu mysle ze zdecydowanie lepszym brokerem jest FxPro, tyle ze tam nie mozna zalozyc konta w PLN i do rozliczenia ze skarbowka musisz to wszystko przeliczac po kursie NBP
Jesli zamierzasz grac w ten sposob to popytaj o FxPro, z tego co wiem dla nich to nie jest wielkim problemem, ale nie mam tam konta, wiec tylko pisze to co udalo mi sie zaslyszec. Natomiast w admiralu mam konto, wiec wiem jak jest.
moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego skalpowanie mialoby brokerowi przeszkadzac ? przeciez on zarabia na spreadzie. Wydaje sie wiec, ze lepiej jak klient 10 razy otworzy i zamknie pozycje (nie wazne czy na 2 czy 15 pipsow) niz jak otworzy raz np. na 100 pipsow
W tak krótkim czasie broker nie zdąży zabezpieczyć twojej pozycji - na rynku lub poprzez sparowanie z pozycją innego klienta.dennis_ray pisze: Witam,
moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego skalpowanie mialoby brokerowi przeszkadzac ?
Brokerzy typu Admiral (market makers) zarabiają też i pewnie przede wszystkim na twojej stracie. Zabezpieczają się w małym stopniu wiedząc że ponad 80 % i tak w końcu straci.dennis_ray pisze: przeciez on zarabia na spreadzie. Wydaje sie wiec, ze lepiej jak klient 10 razy otworzy i zamknie pozycje (nie wazne czy na 2 czy 15 pipsow) niz jak otworzy raz np. na 100 pipsow
Dlatego skubanie po kilka pipsów z małym ryzykiem bardzo im nie odpowiada najchętniej widzieli by twoje konto zupełnie wyzerowane.
-
- Uczestnik
wielkie dzieki,skco pisze:W tak krótkim czasie broker nie zdąży zabezpieczyć twojej pozycji - na rynku lub poprzez sparowanie z pozycją innego klienta.dennis_ray pisze: Witam,
moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego skalpowanie mialoby brokerowi przeszkadzac ?
ale rozumiem, ze jak ktos zagra nawet na 2 pipsy ale nie na 3 sekundy tylko np. w czasie 10 minut to juz nie jest problem. W takim czasie chyba zdazy sie zabezpieczyc ?
Teoretycznie tak, w praktyce patrz wyżej.dennis_ray pisze: wielkie dzieki,
ale rozumiem, ze jak ktos zagra nawet na 2 pipsy ale nie na 3 sekundy tylko np. w czasie 10 minut to juz nie jest problem. W takim czasie chyba zdazy sie zabezpieczyc ?
Każda transakcja zyskowna dla klienta jest stratą dla niesolidnego brokera MM.
Zbyt duże uogólnienie.skco pisze:Brokerzy typu Admiral (market makers) zarabiają też i pewnie przede wszystkim na twojej stracie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu