Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

21:56:12 '111779': connect failed [Brak połączenia]
Broker ma chyba poważne problemy z łącznością.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ostatnio cos kiepsko sie spisuja :evil:

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kupidyn pisze:rozłączenie to nic, gorzej że na wykresie luki się robią
Rozłączenie powoduje lukę a później przychodzi kilka świec naraz (lub wcale)

olinek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: olinek »

niestety sam doświadczyłem, że admiral to jedno wielkie bagno. Przede wszystkim stop los nie jest gwarantowany nawet przy płynności rynku. Wystarczy, że ceny szybko zaczną się zmieniać co dla nich jest powodem, że technicznie nie mogą zagwarantować stop losa! Nawet xtb takich praktyk nie stosuje i sl jest gwarantowany.
Po drugie rekwotowania są bardzo częste i to tylko i wyłącznie gdy cena zmienia się na niekorzyść klienta.

dennis_ray
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dennis_ray »

elamika pisze:
lookas pisze:
elamika pisze:
jesli bedziesz dobrze zarabial (czyt. kosil admirala) na skalpie to bedziesz mial opoznienia i requoty i skonczy sie skalpowanie :)

do skalpu mysle ze zdecydowanie lepszym brokerem jest FxPro, tyle ze tam nie mozna zalozyc konta w PLN i do rozliczenia ze skarbowka musisz to wszystko przeliczac po kursie NBP
co masz na mysli "dobrze zarabial"? koszenie AM non stop zyskiem 2-3 pipsy (tylko zyskowne trady) az uzbiera sie jakas konkretna wieksza suma? i regularne wyplaty?
nie pozwola ci na dluzsza gre taka strategia. Jest wiecej niz pewne ze niedlugo pojawia ci sie reqouty i opoznienia w otwieraniu transakcji.

Jesli zamierzasz grac w ten sposob to popytaj o FxPro, z tego co wiem dla nich to nie jest wielkim problemem, ale nie mam tam konta, wiec tylko pisze to co udalo mi sie zaslyszec. Natomiast w admiralu mam konto, wiec wiem jak jest.
Witam,
moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego skalpowanie mialoby brokerowi przeszkadzac ? przeciez on zarabia na spreadzie. Wydaje sie wiec, ze lepiej jak klient 10 razy otworzy i zamknie pozycje (nie wazne czy na 2 czy 15 pipsow) niz jak otworzy raz np. na 100 pipsow

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dennis_ray pisze: Witam,
moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego skalpowanie mialoby brokerowi przeszkadzac ?
W tak krótkim czasie broker nie zdąży zabezpieczyć twojej pozycji - na rynku lub poprzez sparowanie z pozycją innego klienta.
dennis_ray pisze: przeciez on zarabia na spreadzie. Wydaje sie wiec, ze lepiej jak klient 10 razy otworzy i zamknie pozycje (nie wazne czy na 2 czy 15 pipsow) niz jak otworzy raz np. na 100 pipsow
Brokerzy typu Admiral (market makers) zarabiają też i pewnie przede wszystkim na twojej stracie. Zabezpieczają się w małym stopniu wiedząc że ponad 80 % i tak w końcu straci.

Dlatego skubanie po kilka pipsów z małym ryzykiem bardzo im nie odpowiada najchętniej widzieli by twoje konto zupełnie wyzerowane.

dennis_ray
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dennis_ray »

skco pisze:
dennis_ray pisze: Witam,
moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego skalpowanie mialoby brokerowi przeszkadzac ?
W tak krótkim czasie broker nie zdąży zabezpieczyć twojej pozycji - na rynku lub poprzez sparowanie z pozycją innego klienta.
wielkie dzieki,
ale rozumiem, ze jak ktos zagra nawet na 2 pipsy ale nie na 3 sekundy tylko np. w czasie 10 minut to juz nie jest problem. W takim czasie chyba zdazy sie zabezpieczyc ?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dennis_ray pisze: wielkie dzieki,
ale rozumiem, ze jak ktos zagra nawet na 2 pipsy ale nie na 3 sekundy tylko np. w czasie 10 minut to juz nie jest problem. W takim czasie chyba zdazy sie zabezpieczyc ?
Teoretycznie tak, w praktyce patrz wyżej.

Każda transakcja zyskowna dla klienta jest stratą dla niesolidnego brokera MM.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

skco pisze:Brokerzy typu Admiral (market makers) zarabiają też i pewnie przede wszystkim na twojej stracie.
Zbyt duże uogólnienie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

raposo pisze:
skco pisze:Brokerzy typu Admiral (market makers) zarabiają też i pewnie przede wszystkim na twojej stracie.
Zbyt duże uogólnienie.
Zdaje sobie sprawę ze nie jest tak ż każdym brokerem MM. Są też solidni ale AM z pewnością do nich nie należy.

ODPOWIEDZ